reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

elka ja właśnie szukałam i nie mogłam znaleźć i kupiłam już z końcówką:tak:
A co do opisu to ewidentnie muszę zmienić!!!:-D:-D:-D;-)zrobione:))

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnio rozpoczęłam poszukiwania pieluchowe, ponieważ moja Mała sika na potęgę.

Kupiłam Happy z Belli i totalna porażka. Szerokie, twarde, jakieś duże mi się zdawały i nieprzyjemne w dotyku. Najgorsze jakie do tej pory kupowałam.

Kupiłam też te rossmanowe i z tych jestem zadowolona. Może nie jest to Pampers, ale miękkie, miłe w dotyku, dobrze chłoną.

No i narazie mój pieluchowy ranking wygląda tak:
1. Pampers
2. Rosmanowe
3. Dada z Biedronki
4. Happy Bella

Kupiłam też chusteczki z Kauflanda 4 paczki za 14 zł i są w miarę. Były by super gdyby nie fakt że pierwsze chusteczki z opakowania są troszkę za suchę a te gdy opakowanie się kończy trochę za mokre :)

Ja dzisiaj kupiłam w rossmanie babydream 2 szt na spróbowanie i jak otworzyłam folie to byłam pozytywnie zaskoczona, wydają się być bardziej miękki niż pampers 3.

Ostatnio rozpoczęłam poszukiwania pieluchowe, ponieważ moja Mała sika na potęgę.

Kupiłam Happy z Belli i totalna porażka. Szerokie, twarde, jakieś duże mi się zdawały i nieprzyjemne w dotyku. Najgorsze jakie do tej pory kupowałam.

Kupiłam też te rossmanowe i z tych jestem zadowolona. Może nie jest to Pampers, ale miękkie, miłe w dotyku, dobrze chłoną.

No i narazie mój pieluchowy ranking wygląda tak:
1. Pampers
2. Rosmanowe
3. Dada z Biedronki
4. Happy Bella

Kupiłam też chusteczki z Kauflanda 4 paczki za 14 zł i są w miarę. Były by super gdyby nie fakt że pierwsze chusteczki z opakowania są troszkę za suchę a te gdy opakowanie się kończy trochę za mokre :)
No, coś Ty... Happy twarde? Mięciutkie są. Mi one bardzo odpowiadają i jakościowo i cenowo. Używam ich ja, moja siostra, bratowa i najbliższa przyjaciółka.
Dada biedronkowska to jest porażka dopiero! W życiu takich beznadziejnych pieluch nie widziałam (oddałam całą paczkę do GOPSu). Twarde jak deska!
Pampersów nie kupuję, bo już przy 2jkach odkryłam, że mają za krótki wkład i Tycia miała wiecznie mokre plecy, więc z trójkami już nie eksperymentowałam.
Huggisom nie mam nic do zarzucenia. Są uderzająco podobne do happy (lub na odwrót). Huggisy mają wkład i wykończenie niebieskie, happy zielone. Wybrałam wariant tańszy po prostu.

a ja sie zgodze z pszczólką całkowicie co do bella- moze juz nie tyle co sztywne- sa strasznie foliowate i nie prezpusczają wogóle powietrza, jak Maksa z nich rozbierałam, mimo ze ne było przesikane, Maks mial cała mokrą pupę, spoconą po prostu, tak samo jest z dada, dlatego teraz kupuje tylko huggiesy albo pampersy i zadnych innych:no::no: najczesciej w promocjach gdzie wychodzi bardzo tanio jeden pampers- prawie tyle co dada czy bella więc nie jest źle z wydatkami na pampersy:tak: poza tym teraz baaardzo malo pampków schodzi:tak:

a ja sie zgodze z pszczólką całkowicie co do bella- moze juz nie tyle co sztywne- sa strasznie foliowate i nie prezpusczają wogóle powietrza, jak Maksa z nich rozbierałam, mimo ze ne było przesikane, Maks mial cała mokrą pupę, spoconą po prostu, tak samo jest z dada, dlatego teraz kupuje tylko huggiesy albo pampersy i zadnych innych:no::no: najczesciej w promocjach gdzie wychodzi bardzo tanio jeden pampers- prawie tyle co dada czy bella więc nie jest źle z wydatkami na pampersy:tak: poza tym teraz baaardzo malo pampków schodzi:tak:
:confused::confused: Nie zauważyłam przy stosowaniu happy niczego niepokojącego. Suchutko ma. Jak mówiłam, dla mnie jakością niczym nie odbiegają od huggisów.

A od poniedziałku Lidl ma promocję "Tydzień maluszka" czy jakoś tak. Podkłady do przewijania mnie interesują i wkładki laktacyjne. Zna ktoś tą jakość? Ponadto będą tanie rajstopki dziecięce i skarpetusie. Oczywiście ichniejsze pieluszki, chusteczki etc. też owa promocja obejmuje, ale to mnie mniej interesuje.

ja happy też nie lubię są twarde i jak założę je chrumce to one się odkształcą i potem wszystko jest mokre tylko nie pieluszka:baffled:... każdy ma inne doświadczenia ale dla mnie te pieluchy to chała totalna....
pozostaję przy pampersach :tak:

No, coś Ty... Happy twarde? Mięciutkie są. Mi one bardzo odpowiadają i jakościowo i cenowo. Używam ich ja, moja siostra, bratowa i najbliższa przyjaciółka.
Dada biedronkowska to jest porażka dopiero! W życiu takich beznadziejnych pieluch nie widziałam (oddałam całą paczkę do GOPSu). Twarde jak deska!
Pampersów nie kupuję, bo już przy 2jkach odkryłam, że mają za krótki wkład i Tycia miała wiecznie mokre plecy, więc z trójkami już nie eksperymentowałam.
Huggisom nie mam nic do zarzucenia. Są uderzająco podobne do happy (lub na odwrót). Huggisy mają wkład i wykończenie niebieskie, happy zielone. Wybrałam wariant tańszy po prostu.

popieram dla mnie Happy też sa jak narazie najlepsze później babydream później pampers i na końcu dada których juz nigdy nie kupię:-)

reklama
hej laski więc dziś zamówiłam podgrzewacz do butli;-) postawiłam na nie markowy który nadaje się do samochodu i do domu za niewielką kasę:tak:
PODGRZEWACZ DO BUTELEK SNOW BEAR AUTO/DOM PROMOCJA (887504295) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny ja mam ten właśnie podgrzewacz i rewelacja:tak::tak: jestem z niego b. zadowolona, sprawdził sie juz podczas wyjazdu do szczecina:tak::tak: i w domu na codzień sie sprawdza:tak:jak któraś z was szuka to tego polecam. My go kupiliśmy już chyba w listopadzie i przez ten czas zadnych problemów z nim nie było!

a co do pieluch to my tylko pampersy i huggisy, raz kupiliśmy biedronkowe i porażka bo Ninka dostała uczulenia i całą pakę oddałam w szpitalu jak leżałyśmy:tak: teraz już nie eksperymentujemy bo w końcu wiadomo że o małą pupcie trzeba dbać szczególnie, więc nawet nie myślę zmieniać na inne, no chyba ze nie bedzie mniie stać, ale wolę kupić ciuchy w lumpku a pieluszki sprawdzone.
moja kuzynka znowu inaczej traktuje temat(urodziła tydzień po mnie) to co na wierzchu musi być firmowe a to czego nie widać jest u niej najtańsze bo cyt. nie będzie gówniarzowi dogadzac:baffled::szok: dziwne podejscie ale taka jest prawda. Oni znają cenę chyba wszystkich pieluch ile wychodzi za sztukę i pampersy są za drogie:confused: chociażdo biednych nie należa ale na dziecku oszczedzaja:baffled:

Do góry