reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Abeja fajny wózek, bardzo mi się podoba:tak: teraz wybierając spacerówkę będę mega marudzić bo uwielbiam mojego starego chicco:tak:

ja mam spacerówkę Zooper w wersji Waltz. Jest fajna, waży ok 7 kg, ma łączoną rączkę, super regulacje oparcia. Składa się ją w dół, nie jak parasolkę (dla mnie akurat to czasem wada nie zaleta).. ale ogólnie jesteśmy mega zadowoleni z tego wózka, Zuzka jeździła nim od 5 mca życia.
zooper.pl

niegłupi ale ja potrzebuję czegoś większego (buła okrągła jest z deka), na pewno z większymi kółkami... bo jak kupię jeden to sprzedam maritę a na wsi to wiesz jak jest z tymi kółkami:dry:

ja raczej myślę o czymś takim:
wózek Baby Design Sprint +pokrowiec+folia+KURIER (863101208) - Aukcje internetowe Allegro

Abejka już wstępnie wiem jak to jest z tym Oilatum:-). Trzeba mieć kartę medyczną (medical card), wtedy większość leków, wizyty u lekarzy i dentysty sa za free. My się o nią dopiero staramy, bo ona zależy od dochodów i nie łatwo ja dostć:-)

Abejka już wstępnie wiem jak to jest z tym Oilatum:-). Trzeba mieć kartę medyczną (medical card), wtedy większość leków, wizyty u lekarzy i dentysty sa za free. My się o nią dopiero staramy, bo ona zależy od dochodów i nie łatwo ja dostć:-)
Ja (w UK) dostalam ta karte juz na poczatku ciazy ale nie jest tu od niczego zalezna;-)Co do Oilatum - tak jak pisze Asienka - tu zalecaja dla starszych dzieci wiec ja kupuje pelnoplatnie w aptece.
Chcialam sie pochwalic ze wczoraj udalo mi sie wylicytowac za £30 taka hustawko-kolyske z dostawa do domu w idealnym stanie Fisher price Soothing Baby Glider Chair on eBay (end time 29-Dec-09 20:28:18 GMT) :-D:-):-D Dam znac jak sie sprawuje:tak:

ja dopiero teraz poczytałam Was trochę, my pewnie sie nie kwalifikujemy na ta kartę medyczna ze względu na dochody, a poza tym ja po macierzyńskim wracam do pracy wiec by nam przepadła:-(

Kasiulec, rzeczywiście można się wściec. Z tego co wiem, w smyku powinny być. Swoją drogą... wiecie, że smyk ogłosił upadłość??
byłam w smyku - są karuzele np tiny love za około 209 zł, ale chyba sobie już daruje ten zakup. Mała zadowolona z maty edukacyjnej, ma tam grające elementy więc karuzele odpuszczę.

nie wiem nic o upadłości, ale tak jak pisze roksi moze inna spółka go przejmuje.

Mam bon z pracy który muszę wykorzystać. szkoda że ciuszków fajnych nie mają. Niektóre są ok, ale brakuje tam body w kilkupakach, śpiochów też w pakach etc:baffled:

szkoda ze nie można bonu w mothercare wykorzystać bo ja akurat tam lubie wydawać pieniądze, zwłaszcza na przecenkach:-)

niegłupi ale ja potrzebuję czegoś większego (buła okrągła jest z deka), na pewno z większymi kółkami... bo jak kupię jeden to sprzedam maritę a na wsi to wiesz jak jest z tymi kółkami:dry:

ja raczej myślę o czymś takim:
wózek Baby Design Sprint +pokrowiec+folia+KURIER (863101208) - Aukcje internetowe Allegro

co do wielkości to wózek trzeba zobaczyć, bo zooper waltz jest bardzo obszerny - mi wchodziła do niego bez problemów ubrana w gruba kurtkę dwulatka, więc tu akurat nie ma problemu. Co do kółek faktycznie małe kółka to raczej na miejskie warunki (ja co prawda zjeżdżałam waltzem ze szczytu Szyndzielni - ale łatwo nie było :-D). Ja ogólnie chciałam w miarę małą spacerówkę - i pewnie kupiłabym tez chicco ct04 który zachwalała roksi, ale nie przemawiają do mnie nie usztywniane oparcia w wózkach.... w grę wchodziły też Mclareny ale one to już wogóle mają mikroskopijne kółka..

Świetną spacerówką, z kółkami średniej wielkości jest Coneco Solar, ale niestety wycofali już tę linie - a szkoda - mnóstwo styczniówek bardzo sobie chwaliło ten wóz. Teraz jak widzę trochę przypomina go model Juupi. Zobacz może też Coneco Traper.

witam, jesli chodzi o spacerówkę to ja już mam, posiadamy coneco galaxy i jestem jak na razie zadowolona, zobaczymy jak będzie sie sprawować dalej. Nie jest może najlżejszy, ale spacerówka rozkłada sie na leżąco a tak naprawdę chodzi mi o to żeby mała mogla w nim spać na spacerach. Co do coneco solar- moja siostra ma i zachwala sobie. Jak mi sie ten znudzi to może wtedy rozejrzę sie za jakimś innym;-).Tutaj jest tyle tych wózków, ostatnio jak patrzyłam na przecenach to można naprawdę fajne wózki kupić i za całkiem niezłe pieniądze, wiec...:tak::-):-D:tak::-):-D

reklama
Do góry