reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

pszczólka maja ja mam jedną butelke ze smoczkiem nuby taką większą profilowaną z wygięciem i jest bardzo fajna ,ma też ten antykolkowy system. Choć na codzień używam aventu i jestem bardzo zadowolona i z butelki i ze smoczków:)

Ja mam nadzieje całą zime przejeździć w gondoli a w spacerówke koło kwietnia-maja się przesiąść , ale zobaczymy:tak:

reklama
No ja używam na przykład butelek Lovi, jak dla mnie te są mistrzowskie, niezastąpione Igor z nich tylko najlepiej pije..... mam też Nuk'a ale się nieumywają.... Lovi są super ale zastanawiam się nad tymi TT bo muszę właśnie kupić kilka większych tj 250ml bo 150 już za małe.....chyba zostane przy Lovi bo jakoś boję się jakichś innych kupować...

A co do spacerówki to chciałabym się przerzucić na ową trak szybko jak tyl;ko się da bo jeszcze z miesiąc i małego wcale nie wsadzę do głębokiego już się ledwo mieści zarówno na długośc jak i szerokość. Mi osobiście bardzo podobają się Quinny Buzzy alboX lander xQ

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pewnie już za późno odpowiadam ale dla mnie nuby to najlepsza firma.
tt nigdy więcej nie kupie i nikomu nie polecę. drogie g.. szybko się zużywa i w dodatku mleko zbyt szybko płynie w tych dokupowanych smoczkach. Ja kupuje teraz smoczki nuby i jestem zachwycona, dodatkowo zakupiłam też ich miseczkę. warto przejść się do apteki bo u mnie była tańsza niż na allegro

Miseczka Do Kuchenki Mikrofalowej, 3 Kolory, NUBY (856729355) - Aukcje internetowe Allegro

dzieczyny myślicie już o spacerówkach. Moja mała zaczyna niemieścić się w gondoli i zaczynam się rozglądać za czymś fajnym

ja myślę już o spacerówce... na pewno nie parasolka ale też nic wielkiego... marita jest fajna w jeżdzeniu ale przetransportować ją to istny koszmar... jak wsadzam wózek do auta to nie mam miejsca na nic innego.... jak wsadzam go do KABINY bo do bagażnika to chyba same kółka by weszły... właśnie dzisiaj szperalam w sklepach... zaniedługo napiszę co mi się podoba bo teraz nie wiem:-p

Kasiulec, rzeczywiście można się wściec. Z tego co wiem, w smyku powinny być. Swoją drogą... wiecie, że smyk ogłosił upadłość??

co????

a ja mam zamair zrobić teraz mega zakupy... krzesełko do karmienia, talerzyki łyżeczki tt, huśtawkę, spacerówkę....

póki mam na to pieniądze... bo jak będe liczyć na tatusia małej to się chyba przeliczę...

no i zaniedługo szczepienia... 180 zł plus pneumo...

No ja używam na przykład butelek Lovi, jak dla mnie te są mistrzowskie, niezastąpione Igor z nich tylko najlepiej pije..... mam też Nuk'a ale się nieumywają.... Lovi są super ale zastanawiam się nad tymi TT bo muszę właśnie kupić kilka większych tj 250ml bo 150 już za małe.....chyba zostane przy Lovi bo jakoś boję się jakichś innych kupować...

A co do spacerówki to chciałabym się przerzucić na ową trak szybko jak tyl;ko się da bo jeszcze z miesiąc i małego wcale nie wsadzę do głębokiego już się ledwo mieści zarówno na długośc jak i szerokość. Mi osobiście bardzo podobają się Quinny Buzzy alboX lander xQ
hm- lovi mi nie przypadło- bo jak myłam smoczek to mi pękł:baffled: wg mnie troche za miękkie i a cienkie te smoczki:tak: z moim szorowaniem ich szotką i paluchami jeszcz- bo mam bzika na punkcie mycia:sorry2: to taj to bywa:tak: u mn esie najlepiej TT sprawdza- a co do jedzenia to Maks radzil sobie lepiej z TT niż lovi- ale tez nie było tragedii- czasem sie tylko ksztusil:tak:

smyk nadal będzie działać bo przejmuje go jakaś inna spółka:tak:
ja ostatnio też zastanawiam się nad spacerówką co prawda mam Mutsy ale na lato chciałam coś mniejszego:tak: mam po starszaku chicco ct 04 jest ekstra sprawdził się super na co dzień i na wakacjach:tak: moja córcia jest wysoka a ta spacerówka ma siedzisko szczupłe i budka jest wysoko:tak: pierwotnie chciałam ct 05 ale moja roczna córka miała głowę w budce:szok: widziałam ostatnio kobitkę w przychodni z ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: VINTAGE 2 spacerowy
tak mi się spodobał na pierwszy rzut oka szczególnie duża fajna budka:tak: ja muszę miec wózek ze złączoną rączką bo ciężko mi będzie przy rozdzielonych rączkach prowadzić jeszcze za rękę starszaka:baffled: gdyby nie te rozdzielone rączki nadal jeździłabym moim chicco bo jest super:tak:

ja myślę już o spacerówce... na pewno nie parasolka ale też nic wielkiego... marita jest fajna w jeżdzeniu ale przetransportować ją to istny koszmar... jak wsadzam wózek do auta to nie mam miejsca na nic innego.... jak wsadzam go do KABINY bo do bagażnika to chyba same kółka by weszły... właśnie dzisiaj szperalam w sklepach... zaniedługo napiszę co mi się podoba bo teraz nie wiem:-p

co????

a ja mam zamair zrobić teraz mega zakupy... krzesełko do karmienia, talerzyki łyżeczki tt, huśtawkę, spacerówkę....

póki mam na to pieniądze... bo jak będe liczyć na tatusia małej to się chyba przeliczę...

no i zaniedługo szczepienia... 180 zł plus pneumo...

ja mam spacerówkę Zooper w wersji Waltz. Jest fajna, waży ok 7 kg, ma łączoną rączkę, super regulacje oparcia. Składa się ją w dół, nie jak parasolkę (dla mnie akurat to czasem wada nie zaleta).. ale ogólnie jesteśmy mega zadowoleni z tego wózka, Zuzka jeździła nim od 5 mca życia.
zooper.pl

Co do pneumokoków to - w połowie stycznia ma wejść 13 walentna szczepionka prod. Pfizer. Kto więc nie szczepił jeszcze Synflorixem (10 walentnym) ma możliwość zaszczepić już najnowszą (jak się szczepiło Prevenarem to chyba można bo to ten sam producent)

co do butelek to ja uzywam Dr Brown - super sie sprawdzily przy kolkach, naprawde polecam:tak:

potwierdzam - podpisuję się obiema rękami :-) używaliśmy przy Zuzce - tych z szeroką szyjką. Rewelka. Tylko wkurzało mnie mycie :-)

dziewczyny - te które mieszkają w IRL - czy to prawda, że przepisane dla dziecka przez pediatre Oilatum jest tam bezpłatne?

reklama
Asienko ostatnio właśnie rozmawiałam z kolezanką, która powiedziała mi że jej siostra która siedzi w Irlandii przesyła jej Oilatum dla młodej bo tam mają dla dzieci za darmo...hmm...

Do góry