reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Teraz się udało

Załączniki

• large_HAB-08524.jpg
    large_HAB-08524.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 40
pytam z ciekawości bo z chęcią bym takie zrobiła dla Ciebie i pytam ile jako "normalna" (czyli nie milionerka) matka byłabyś w stanie dać za takie łóżeczko...

oczywiście 250 zł to zwykłe lóżeczko kosztuje... tutaj jest troszkę więcej roboty;-)

myślę sobie ostatnio coraz częściej o założeniu malutkiej firmy w garażu:happy:

młoda mi się ledwo mieści w fotelik nosidełko... chyba trzeba jej zakupić coś takiego
http://allegro.pl/item844842096_espiro_optima_2009_jedyny_od_0_25_kg.html

Ostatnia edycja:
Catedra ja bym takie maleństwo nie wsadziła:no: uwierz mi że moja córcia starsza jest bardzo wysoka obecnie ma 102 cm wychodzi po za normy siatki centylowej:szok: od początku tak szybko mi rosła przy urodzeniu miała 57cm:tak: ja 170cm mąż 196cm także ma po kim być wysoka;-) z ubraniami jest masakra:confused2: ale w nosidełku jeździła do 6 miesiąca do puki nie usiadła samodzielnie:tak: fotelik 9-18kg kupiłam jak Natalka miała 4 miesiące i jak ją włożyłam to wymiękłam jak zobaczyłam ją taką pozginaną mimo że fotelik maksymalnie ustawiony pod kątem:szok: te do 25 kg dla mnie są jak te do 18kg:confused2:

Ostatnia edycja:
też jestem zdania, że to zdecydowanie za wcześnie i niekorzystnie dla małego kręgosłupka.
Zuzka jeździła w pierwszym foteliku mniej wiecej do 8/9 miesiąca. Catedra mozesz miec takie wyobrazenie bo młoda jest bardzo opatulona (bo zima) ale jak ją porozbierasz to chyba nie ma źle co?(nie mówie ze ma jezdzic porpozbierana, chodzi jedynie o sprawdzenie).

może ten fotelik co ja mam jest jakiś mały:eek:

a ten co wkleiłam jest od 0 kg bo się rozkłada:tak:i niby nawet dla niemowlaczków jest...

z drugiej mańki my mamy roana maritę i on ma niby największą gondolę ale na wielkość to teraz młoda zajmuje 3/4 tej gondoli :/

ona naprawdę jest spora...

ja mam 172... a ojciec małej 185 więc w sumie też do małych nie należymy.... ja nie mówię, aby już teraz ją wsadzić w taki fotelik ale zaniedługo bo teraz jej nogi wystają z tego nosidełka... ciężko mi się go zapina w samochodzie bo młoda ma zgięte nogi....

jeżeli utrzyma takie tempo wzrostu to nie widzę jej dłużej w tym foteliku co ma...

Ostatnia edycja:
a może rzeczywiście Catedra małe to nosidełko:confused2: moja z głębokiego wyrosła jak miała 4 miesiące:szok: dobrze w Mutsy spacerówka rozkłada się na płasko:tak: Majka jest drobniejsza ale widzę że ze wzrostem też zaczęła pędzić :sorry: oby tylko nie jak siostra starsza;-)

reklama
Catedra dziecku mogą wystawać nogi z fotelika, pierwszy fotelik się wymienia gdy nie można zapiąć pasów, wystaje główka dziecka lub dziecko osiągnie wagę.
Mój pierwszy też tak rósł, maxi cosi wystarczył nam do 7 miesiąca (zaczęła mu mocno głowa wystawać) a to wtedy był największy fotelik. Ale on już wtedy siedział.

Ostatnia edycja:
Do góry