reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Iza co do huśtawki to zapewniam, ze Amelka ją będzie uwielbiać... przyzwyczai się tylko. Zocha mi na bujaczku się darła a teraz śpi w nim i zajmuje się sama sobą w nim całkiem długo. Daj jej czas;-)

My mamy Rainforest Fishera karuzelkę. Na pilota i baterie póki co już miesiąc chodzą:tak: przydaje się przy przewijaniu jak młoda wierzga:-D ale zasypiać ni cholery nie chce:-D:-D:-D

reklama
Planuje kupić śpiworek dla małej, bo mi się kołderką przykrywa:sorry: boję się że kiedyś w nocy nie zauważę że się zakopała w kołderkę, więc szukam jakiegoś fajnego śiworka
.
Sterntaler ma fajne, ale dość drogie.

af62ad6ec5e44c7db0d9c2365faa0fa4.jpg

Czy któraś z Was używa śpiworka? na jaki rozmiar najlepiej kupić i czy z rękawkami czy bez??

a może taki Motherhood?

4795_9.jpg

Ostatnia edycja:
Planuje kupić śpiworek dla małej, bo mi się kołderką przykrywa:sorry: boję się że kiedyś w nocy nie zauważę że się zakopała w kołderkę, więc szukam jakiegoś fajnego śiworka
.
Sterntaler ma fajne, ale dość drogie.

af62ad6ec5e44c7db0d9c2365faa0fa4.jpg

Czy któraś z Was używa śpiworka? na jaki rozmiar najlepiej kupić i czy z rękawkami czy bez??

ja się boję młodą w śpiworek wsadzić bo mi chyba go rozerwie tymi swoimi wierzgaczami. Gemelo podarowała mi takie nosidło
Chusta od narodzin do 15kg kultowa Carrycot INFANT (815850056) - Aukcje internetowe Allegro
próbowałam młodą w nie wsadzić:-D była taka syrena, że hoho:-D:-D:-D
no i mamy też od gemelo śpiworki... jak wsadzę młodą to opowiem:-)

ja się boję młodą w śpiworek wsadzić bo mi chyba go rozerwie tymi swoimi wierzgaczami. Gemelo podarowała mi takie nosidło
Chusta od narodzin do 15kg kultowa Carrycot INFANT (815850056) - Aukcje internetowe Allegro
to opowiedz:)
moja też wierzga, ale lepiej niż wierzga jak ma się pod kołdrą udusić bo się przekręca i śpi w poprzek:sorry::sorry::sorry:

a ja za choleręnie wiem jaki rozmiar czegoś takiego kupić zeby na dłuzej starczyło.

Izaa z chuśtawką spokojnie, może daj dziecku czas na polubienie i zaakceptowanie nowości? my też mamy tę chuśtawkę i czasem Nadii się bardzo podoba (i rodzice mogą spokojnie zjeść wtedy swój posiłek) a czasem jest ryk, gdy młoda ma akurat ochotę być tylko na rękach.. serio nie wiem czy jest sens wymieniania: na innym leżaczku może Ci tak samo ryczeć, to raczej kwestia okoliczności kiedy się ją akurat wkłada i oczekiwań na jak długo ma dziecko tam pozostać..

Chyba wiem w czym jest problem. Mała nie leży w huśtawce, tylko siedzi, a główka leci jej na boczek :szok: Ta hustawka nie nadaje się dla tak małego dziecka, więc do sklepu!!!

skąd ja znam takie głośne syrenki :-):-):-)

chusty są fajne, ale tak samo jak bujaczki i chuśtawki małe się musi najpierw przyzwyczaić do takich nowości :tak:

w tego typu chuście wygodnie jest karmić i łatwo się w nią pakuje dziecko, ale minusem jest asymetrycznie rozłożony ciężar.. dla pleców mamy wygodniej jest dziecko omotać taką zwykłą chustą a la szal.. no ale to już nie jest takie szybkie i nosząc "na żabkę" nie da się podkarmiać jednocześnie. Więc w zależności od potrzeb używam różnych chust, no albo wózka ;-)

a na śpiworek chyba się przerzucimy dopiero po dziecięcej wyprowadzce z sypialni.. na razie testowałam raz, rękawki były za wielkie więc szybko zostały odczepione, no i zbyt męcząca przy zmienianiu pieluch w nocy była dla mnie ta dodatkowa warstwa "garderoby"..

Chyba wiem w czym jest problem. Mała nie leży w huśtawce, tylko siedzi, a główka leci jej na boczek :szok: Ta hustawka nie nadaje się dla tak małego dziecka, więc do sklepu!!!

tam masz dwie opcje ustawienia: bardziej siedząco i leżąco..
no i jest ta wstawka na główkę - btw zdjęłam już ją parę dni temu bo dziecko prędko z niej wyrosło..

Iza co do huśtawki to zapewniam, ze Amelka ją będzie uwielbiać... przyzwyczai się tylko. Zocha mi na bujaczku się darła a teraz śpi w nim i zajmuje się sama sobą w nim całkiem długo. Daj jej czas;-)

My mamy Rainforest Fishera karuzelkę. Na pilota i baterie póki co już miesiąc chodzą:tak: przydaje się przy przewijaniu jak młoda wierzga:-D ale zasypiać ni cholery nie chce:-D:-D:-D
tez mam ta karuzele ale moj synus ma ja gleboko gdzies :-D
jak zwykle pisze jedna reka:sorry:

reklama
to opowiedz:)
moja też wierzga, ale lepiej niż wierzga jak ma się pod kołdrą udusić bo się przekręca i śpi w poprzek:sorry::sorry::sorry:

a ja za choleręnie wiem jaki rozmiar czegoś takiego kupić zeby na dłuzej starczyło.

ja mam w nocy często ataki śmiechu bo młoda śpi ze mna pod kołdrą i czasami zdarza mi się ją przykryć:sorry: i wtedy słyszę tylko takie zduszone uuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i od razu wiem, że jest pod kołdrą:-D:-D:-D oczywiście wyciągamy i śpi dalej na środku wyra a ja przyklejona do ściany bo jakbym ją dotykała czymś innym niż cyckiem to od razu się drze:eek::-D:-D:-D

Do góry