reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dokładnie, a butelka kosztuje 1-2 funty, firmy te same co u nas , tylko tam nawet przeliczając funciaki na zł jest dużo taniej ! sami mówią. że pieluchy w Polsce majątek:wściekła/y:, tam też maja Lidla i ceny śmieszne, to samo ciuchy, kurteczki, kombinezony, piękne rzeczy, u nas za kombinezon firmówke 2 stówy trzeba dać, hehe 1/10 wypłaty, dobrej wypłaty:crazy:

reklama
hgmmm co do wyprawki do my duzo podostawalismy w prezentach - nowe , dostalismy uzywany materacyk z trawy morksiej przewijak ale za duzy mis ie wydawal i z niego zrezygnowalm - jest w piwnicy :p hustawke itd ale i tak wydalismy ok 3 500 tysiaca plus do tego remont prowadzenie ciazy witaminy i moje zachcianki ooczywiscie:) ktore kosztuja fortune:)
no ale powiem z emamy bardzo duza pomoc od rodizny pytaja co nam brakuje to ja mowie ofem to i to to np babcia kupuje kocyk ta to i tak wszystklo sie uzbieralo :) plus wiecej jeszcze bo amamy pare niepotrzebnych rzeczy typu sterylizator podgrzewacz w ilosciach 2 ... aha co do termoetru to ja mam wbudowany w smoczek

niunia, fajnie jest z tą pomocą do czasu, kiedy Ci tego ktoś nie zacznie wypominać... Niestety u mnie tak się dzieje obligatoryjnie. Ktoś coś daje, jest fajnie, a po jakichś dwóch miesiącach zaczyna sie wypominanie, co to od niego nie dostałam... Nie, dziękuję, jakoś sobie sama poradzę.

ale co tam, przecież becikowe dostaniemy, szaaaaaaaaaaaaaałłłłł :-D:-D:-D

słuchajcie, a propos wydatków, dawno nic nie kupowałam, hihi, myślicie, że karuzela [ taka z projektorem z Fischera mi się marzy].........w pierwszych dniach życia sie przyda?, czy można z tym poczekać, może ktosik sprezentuje :sorry:

Ja karuzelkę mam po bracie ;-)
Ale chyba bym nie kupowała na samym początku.
W końcu gościom też trzeba dać jakieś pole do popisu z prezentami, a nie wykupić wszystko same;-)
Chociaż ja tam jakoś nie specjalnie spodziewam się jakiejś dużej ilości gości... Raczej na palcach jednej ręki będzie można ich policzyć więc i prezentów nie będzie;-)

Catedra nieźle! ja też uwielbiam lumpki :tak::tak::tak: nigdzie nie kupię bojówek z Zary za 5zł dla niuńki :-D:-D:-D a na lumpkach i owszem:-D:-D
U mnie w lumpku to większość nexta mają

słuchajcie, a propos wydatków, dawno nic nie kupowałam, hihi, myślicie, że karuzela [ taka z projektorem z Fischera mi się marzy].........w pierwszych dniach życia sie przyda?, czy można z tym poczekać, może ktosik sprezentuje :sorry:
Niemowlę widzi najlepiej widzi na odległość 20 cm więc na początku taka karuzela jest zbędna. Poczekaj może właśnie w prezencie przyniesie.

U nas położna mówiła, że dla niemowlaczka najlepsza zabawka to żeby facet zrobił planszę z szachownicą(czarno-białą) dziecko dostrzega kontrastujące barwy ;-);-)

Mam pytanko:
-czy pierzecie ten wkład co jest w spacerówce?
-czy pierzecie tą wyściółkę fotelika samochodowego??
Będę wdzięczna za odpowiedzi :tak::tak:

Ja nie piorę, wydaje mi się, że takie chronienie w 120% dziecka przed wszystkim co nie wyprane w proszku dziecięcym nie jst dobre...
Jak coś zacznie się dziać z małą to wtedy zacznę szaleć z praniem wszystkiego dookoła;-)

reklama
ja to już nawet nie liczę ile mi przyjdzie zapłacić za zrobienie pokoju... jakoś upchnęłam się w szafie z moimi rzeczami a mała opanowała całą moja komodę i potrzebuje jeszcze miejsca:-D

medeuska... spokojnie kochana będzie lepiej... na pewno zaniedługo się pozbieracie finansowo i będzie lepiej... ja też nie czuję się świetnie... wolałabym kupować niuni wszystko nowe, kupować jej ciuszki jakie mi się podobaja a nie takie jakie znajde w lumpku.... wózek też bym z chęcia kupiła taki jak sobie wymarzyłam a nie taki jaki znalazłam używany... ale nie jest tak źle przecież... macie dach nad głową i kupione rzeczy dla małej... podnieś główkę i zacznij myśleć pozytywnie zobaczysz że spokojnie wszystko dokończycie...

a dzidzia wcale nie potrzebuje miliona bajerów do życia:tak: jak będziesz ją kochać i przytulać to po stokroć jej wynagrodzisz wszystkie braki kolejnej zabawki:-)

Do góry