reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

nie jest sztywna Asheara bo ja kupiłam nie bawełnianą (bo te bawełniane byly sztywne) ale flanelową i jest tak cudownie miękka i cieplutka:happy:w sam raz na zimę...

naprawde polecam tę pościel ale we flanelce... kosztuje grosze w porównaniu do innych firm a naprawdę jest boska...ta flanela jest baaaardzo gruba... a te piaskowe misie to jedyny wzór jaki mi podchodzi tego producenta.... ta satynowa z klupsia średnio mi się podoba ale ma tak samo dobry materiał i jak dobierałam w sklepie to chciałam aby jakoś te częsci współigrały ze sobą aby taniej stworzyć komplet i nie dokupywac całego ogromnego zestawu z kolejnym baldachimem i ochraniaczami bo nie potrzeba mi aż tylu...poza tym to kolejne koszta... może na wiosnę pokuszę się o jakąś nową lżejszą pościel...

Kurka... ja zamawialam przez ALLEGRO takze nie mialam szansy jej "obmacac" i kupilam wlasnie bawelniana, i jest taka sztywna :-(
I od tego samego sprzedawcy mam pieluchy flanelowe - pierwsza klasa, potwierdzam ze sa mieciutkie, cieplutkie i wogole cacy...

reklama
Kurka... ja zamawialam przez ALLEGRO takze nie mialam szansy jej "obmacac" i kupilam wlasnie bawelniana, i jest taka sztywna :-(
Ja dlatego nie przepadam za zakupami na Allegro, chyba że coś danej firmy już wcześniej widziałam, dotykałam, albo osoba której mogę zaufać mi dany produkt poleciła...

Ja dlatego nie przepadam za zakupami na Allegro, chyba że coś danej firmy już wcześniej widziałam, dotykałam, albo osoba której mogę zaufać mi dany produkt poleciła...

dokładnie... ja mam to samo:-D tym bardziej że ja taka chora psychicznie na punkcie jakości jestem:-p ogólnie to taka perfekcjonistka ze mnie.... co prawda trochę leniwa ostatnio ...

dokładnie... ja mam to samo:-D tym bardziej że ja taka chora psychicznie na punkcie jakości jestem:-p ogólnie to taka perfekcjonistka ze mnie.... co prawda trochę leniwa ostatnio ...

Wiesz, podejrzewam że Twoje lenistwo mojemu nierówne :-p:-p
A co do perfekcjonizmu, nie mam aż takiego bzika, ale coś co kupuję MUSI mi się podobać...

No i dlatego zawsze mam problem z butami i spodniami bo nigdy dla mnie nie są idealne... :confused2:

no mnie niestety na taki wydatek nie stać- ja kupiłam elektroniczny zwykły, tyle że z gumową końcówką za 20 zł dzisiaj....
ja nie wiem zaczyna sie wszystko z kasą osttanio pierd...ć totalnie:zawstydzona/y:
wypłata|(L4) M normalnie tak piękne że skoda gadac- nwet na opłaty nie ystarczy- zapowiada się SUPEROWY miesiąc:eek::eek::eek:

No to pobiłam rekord!!!
Wyprawka:
łóżeczko 175 zł
materacyk 80 zł
kombinezon Wójcika (!) na sierpniowej wyprzedaży 50 zł
zakupy w sklepie dziecięcym - likwidowanym w lipcu - (butelki, smoczki, czapeczka, kilka nowych body, rajstopki i skarpetki, itp.):tak: - 100 zł
apteka, pampersy, itp - 100 zł

Reasumując: 505 zł:happy:

Oto zalety rodziny wielodzietnej!!!:tak: I skrupulatnego przechowywania wszystkiego na strychu!!!

A wiecie czego boją się strażacy?

Wiesz, podejrzewam że Twoje lenistwo mojemu nierówne :-p:-p
A co do perfekcjonizmu, nie mam aż takiego bzika, ale coś co kupuję MUSI mi się podobać...

No i dlatego zawsze mam problem z butami i spodniami bo nigdy dla mnie nie są idealne... :confused2:

dlatego ja mam mało ubrań i butów... bo abym cokolwiek kupiła muszą być spełnione warunki:
1. super jakość (i czepiam się absolutnych szczegółów)
2. cena musi byc adekwatna do jakości
3. musi być gwarancja
4. muszę się zakochać... a wszystko takie codzienne i przeciętne...

ale jak w czymś się zakocham to czasami cena nie grała roli oczywiście w ramach rozsądku...

strasznie trudno mi chodzić na zakupy bo nigdy nic mi się nie podoba... zreszta widziałaś co się działo z wózkami... zanim kupiłam zjechała kilka sklepów w Olsztynie i w Warszawie porównując każdy do siebie...z detalami:confused2: tak się śmieję ale tak jak z tymi wózkami było tak samo mam ze wszystkim:sorry:

zakupy ze mną to horror... a jak mam komuś prezent zrobić to mam to samo... za to jakoś praktycznie zawsze ludzie się cieszą z moich prezentów...

dlatego uwielbiam łazić po lumpkach :happy: bo za niską cenę mogę znaleźć rzeczy super jakości i dobrych firm... całkiem niedawno wyciagnęłam dzinsową kurtkę warehouse'a a pikowanym podszyciem, stójką i futerkiem na stójce za 20 zł.... takie zakupy moge robić:tak::-D

powiem Wam , że mi trochę ulżyło, bo myślałam, że tylko mnie tak kasa przez palce przeleciała przerażająco.............właśnie wczoraj się głowiłam, 2 tys. poszły w dwa tyg. w e wrześniu, nie wiem co sie dzieje z tą kasą :szok::szok::shocked2:, około 4 tys. ogółem na wszytko, mało ciuszków ale półeczki, łożeczka, wóz itp. do tego prowadzenie ciązy wysokiego ryzyka prywatnie, bo na kasę chorych zapomnijcie, konowały tylko po książkach grzebały i kiwały głowami , a co za tym idzie wszyyyystkie badania odpłatnie {pier---------ny NFZ :crazy::crazy::crazy:} około 6 tys. , to się nazywa POLITYKA PRORODZINNA W NASZYM WSPANIAŁYM KRAJU :crazy: Ostatnio chciałam kupić but. Aventu 230 ml w sklepie , a tu baba mi mówi 34 złote !!!!! myślałam, że tam urodze:wściekła/y::wściekła/y: no szlag trafia na każdym kroku, kuzyn mieszka w Anglii i porównuje od roku ceny w Polsce do tych tam, ceny zupełnie znośne , wręcz śmieszne w porównaniu do tamtejszych zarobków, a u nas !!!!!!!!!!!!!?????????? sami mówią że o kilku wizytach w naszym kraju uciekaja do W Bryt. bo tu zbankrutują...........34 zł BUTELKA DLA DZIECKA, no w mózgu sie nie mieści:no:, heh wzburzyłam się trochę.........

Ostatnia edycja:
reklama
6 tys. , to się nazywa POLITYKA PRORODZINNA W NASZYM WSPANIAŁYM KRAJU :crazy: Ostatnio chciałam kupić but. Aventu 230 ml w sklepie , a tu baba mi mówi 34 złote !!!!! myślałam, że tam urodze:wściekła/y::wściekła/y: no szlag trafia na każdym kroku, kuzyn mieszka w Anglii i porównuje od roku ceny w Polsce do tych tam, ceny zupełnie znośne , wręcz śmieszne w porównaniu do tamtejszych zarobków, a u nas !!!!!!!!!!!!!??????????
No, spotkałam całkiem niedawno koleżankę z LO, która po maturze zaraz do Anglii wyjechała. Przyjechała z półrocznym synkiem w odwiedziny do swojej mamy. Stwierdziła, ze nie mogłaby już w Polsce mieszkać, bo ceny ją z nóg zwalają. Ponoć za 180szt pampków płaci w Angli 10 funtów... U nas nawet takich paczek nie ma....

Do góry