reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Sposobow wiazania chusty jest dosyc duzo, ja sobie wybralam dwa ulubione i nigdy nie mialam z tym problemu. Jedyny misnus jaki mi przychodzi do glowy, to jej dlugosc (5 m), czasami to przeszkadzalo przy wiazaniu. Jak moj synek byl malutki, to korzystalam tez z takiej chusty nosidelka, co nie trzeba wiazac i tez bylam bardzo zadowolona. To byla taka chusta: Chusta nosidełko KIESZONKA-dla początkujących ! (634032155) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
A ja już myslałam, że nikt tu w lumpie ciuszków nie kupuje...;-)... macie rację te maleńkie są w dobrym stanie, bo dla mojego Kuby to tylko takie do latania po domu najczęściej można znaleźć, choć nie powiem, czasami coś można wypatrzeć... ja mam takiego lumpa, gdzie każda rzecz jest po 1zł, nieważne czy to kurtka czy koszulka...

Co do wózków to na pewno na zime bedę miała ten po Kubie, bardzo zabudowany, także nic maleństwa nie przewieje, a na wiosnę leciutka spacerówkę chcę.

Łóżeczko mam też po Kubusi turystyczne, 3w1: łózko, kojec, kołyska... no i wpodróż świetne czy na wakacje...

Dla mnie bardziej praktyczny od chusty wydaje się leżaczek...

Adusia my też zastanawiamy się nad kołyską ze względów gabarytowych, łóżeczko będzie już czekało na dzidziusia w nowym mieszkaniu. Tylko ja raczej kupię jakąś używaną i skromniejszą, bo tak ogólnie gdybym nie była zmuszona to od razu dzidziuś spałby w łóżeczku...

A jeśli chodzi o chusty, to mam koleżankę, która jest instruktorką ich wiązania i na pewno spróbuję. Są lepsze dla dzidziusia niż nosidła, dlatego że dziecko naturalnie układa ciałko i kręgosłup... do momentu kiedy nie siedzi samo plecki powinno mieć zaokrąglone... A jak już będzie siedziało to wtedy fajne jest coś takiego:
dolina_błękitnych_kwiatów

My korzystaliśmy na zmianę z chusty i z nosidła.
Elisabeth ale jak porównac chustę do lezaka skoro w jednym dziecko lezy a w drugim się dziecko nosi??

Powiem Wam (nie mam teraz siły szukac linków) że wszyscy specjaliści od pediatrii i rehabilitacji ruchowej i fizjoterapeuci (moja siostra z tego tematu się broni za kilka dni) bardzo polecają noszenie dzieci w chustach.

A jeśli chodzi o chusty, to mam koleżankę, która jest instruktorką ich wiązania i na pewno spróbuję. Są lepsze dla dzidziusia niż nosidła, dlatego że dziecko naturalnie układa ciałko i kręgosłup... do momentu kiedy nie siedzi samo plecki powinno mieć zaokrąglone... A jak już będzie siedziało to wtedy fajne jest coś takiego:
dolina_błękitnych_kwiatów

Amelkowa super sa te nosidelka! wlasnie bardzo wazne jest, zeby nozki dziecka byly szeroko rozstawione, a bardzo malo takich nosidelek widzialam. Tutaj takie dochodza cenowo do ok 100 euro.

Luby mnie dziś przy śniadaniu zagadnął, co kupujemy w przyszłym tygodniu: wózek czy łóżeczko. Odburknęłam "NIC"...

Mam wrażenie, że coś nie gra... że jest nie tak, jak być powinno... że coś się stało...:hmm:

reklama
Do góry