reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Ja właśnie odkryłam nowy szmateks u mnie i tam takie fajne ciuszki mało używane wiec się już obkupiłam troszkę, hi hi:-) kopiłam 3 polary w rożnych rozmiarach i taki śliczny dresik bezowy z różowym misiem no cud miód i orzeszki:tak:

Chyba się na niego jednak zdecydujemy, chociaż siostra mówiła, żebyśmy nie kupowali z pompowanymi kołami, bo wózek robi się ciężki i opona może się przebić. Czytaliśmy dużo opinii na temat kół piankowych i pompowanych i zdecydowani pompowane wygrywają. Dostaliśmy też kilka rad, na co patrzeć przy oglądaniu wózka i ten z linka spełnia chyba wszystkie nasze warunki, no może nie jest super lekki, ale ma pompowane koła.

Ja właśnie odkryłam nowy szmateks u mnie i tam takie fajne ciuszki mało używane wiec się już obkupiłam troszkę, hi hi:-) kopiłam 3 polary w rożnych rozmiarach i taki śliczny dresik bezowy z różowym misiem no cud miód i orzeszki:tak:
Dokładnie dla starszych dzieci to ubrania trafiają się troszkę podniszczone a dla takich maluchów to tylko mogą być zmechacone od prania.

piękne, w jakim szmateksie kupujesz? moze bysmy się kiedyś umówily?
Kasiu na bemowie jest fajny sklepik z używaną odzieżą tylko dla dzieci.

reklama
Ja właśnie ubolewam, że szmateksy przestały być atrakcyjne dla mnie, z powodu, że synek już za duży i już na niego trudno znaleźć coś sensownego i nie zniszczonego.
A małych ciuchów mam całą szafę, raczej nie będę dokupować, bo pamiętam, że miałam tego tyle, że Krystiana nie we wszystko udało mi się ubrać.
Tylko śpiworek na zimę, bo Krystianowy pierwszy sprzedałam.

Ja chyba ograniczę się do dokupienia używanej gondoli do naszej spacerówki, szkoda mi kasy na wózek. U nas ciężka gondola się nie sprawdzi, bo ja już z doświadczenia wiem, że nie wtaszczę jej na górę. A naszą spacerówkę uwielbiam.

Co do babydreamsów, to ja nie znam nowych wózków, ale miałam w swoim czasie dostaną parasolkę i kurcze połamała się na pierwszym kamienistym pagórku na jaki wjechaliśmy. Jak inne wózki tej firmy są podobnej jakości to ja dziękuję.
Po prostu pękło całe zawieszenie pod spodem i się złożyła na pół. Wózeczek delikatny, zdecydowanie do jeżdżenia po supermarkecie.

Ja się zastanawiam nad taką chustą nosidłem. Przy Krystianie miałam nosidło ale od 3 miesięcy, takie pionowe, a on na 3 miesiące był już na tyle długi, że jego nogi obijały mi się o kolana i nie dawałam rady go nosić. A myślałam o takim nosidełku od urodzenia, gdzie maluszek jest w leżącej pozycji.

Ostatnia edycja:
Do góry