reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
dziewczyny ja też polecam pepco. są tam naprawdę ładne ciuszki. ja dziś kupiłam śpioszki i kaftanik w textilmarket. to też chyba sieć więc może i u was taki sklep sie znajdzie. jest tam sporo ciuszkow polskich firm, wiele z dobrej gatunkowo bawełny (chociaż muszę przyznać ze nie wszystkie). a jak będe znać płeć to kupię tam koszulkę "córusia mamusi" :)

a duzó jest tam takich małych ubranek? i w jakim są stanie? nigdy tam nie bylam ale kojarze ze w tych okolicach był tam sklep z ciuszkami
Mnóstwo. Ceny są od 8 zł za pajacyk. Niektóre są zmechacone przez pranie a nie które wyglądają jak nowe. Te ubranka na już starsze dzieci są bardziej schodzone a na maluszki w super stanie.

Mnóstwo. Ceny są od 8 zł za pajacyk. Niektóre są zmechacone przez pranie a nie które wyglądają jak nowe. Te ubranka na już starsze dzieci są bardziej schodzone a na maluszki w super stanie.

Beatko jak będziesz w okolicy to spisz mi dokladny adres, bo ja tak pamietam "na oko", byłam w okolicy tego sklepu chyba z 4 lata temu, jak bym n mogla znaleźć to z dokładnym adresem sobie poradzę:)
dzięki!

Ja tez wszystkie ubranka kupuje w szmateksach, mozna upolowac naprawde
cudne rzeczy: Nowych ubranek moim zdaniem nie ma sensu kupowac, bo dzieciaczki z nich za szybko wyrastaja. Jednak jesli chodzi o starsze dzieci to faktycznie na mojego 3 letniego synka juz raczej nic nie udaje mi sie zanlezc :-(
Dla malenstwa zakupilismy kolyske, tez rozkladamy zakupy na raty, bo pozniej za duzy wydatek na raz bedzie.

Załączniki

• dde7ca4a6ec60639.jpg
    dde7ca4a6ec60639.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 56
Ja się zastanawiam nad taką chustą nosidłem. Przy Krystianie miałam nosidło ale od 3 miesięcy, takie pionowe, a on na 3 miesiące był już na tyle długi, że jego nogi obijały mi się o kolana i nie dawałam rady go nosić. A myślałam o takim nosidełku od urodzenia, gdzie maluszek jest w leżącej pozycji.

Ja też myślę intensywnie o zakupie chusty- jestem niemal pewna, że się na nią zdecyduję, bo jakoś pasuje mi do mojego trybu życia i słyszałam, że to dobra dla Dziecka, naturalna metoda transportu :-)

U nas chusta znakomicie zdala swoj egzamin, szczegolnie przy wieczornych kolkach, maly sie w niej od razu uspakajal, Mialam taka najzwyklejsza wiazana, jako srodek transportu sluzyla mi przez ok 6-7 miesiecy. Pozniej nie mialam sily juz dzwigac kloca, ale ponoc mozna dzieci nosic w ten sposob nawet do 2 roku zycia.

reklama
adusia kołyska śliczna. ja na zakup kołyski raczej się nie zdecyduje. myślę żeby odrazu kupić łóżeczko i napewno będzie to łóżeczko turystyczne.

o chuście też myślałam, tylko zastanawiam się czy wiązanie jej jest łatwe. słyszałam ze jednak nie jest to takie proste i obawaim się że mogą to być pieniądze wyrzucone w błoto..

Do góry