reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
kms ja zaszalałam, kupiłam tę z Lidla, ale jak poszłam i poczytałam jakie ona ma funkcje to wymiękłam, bo takie nianie na allegro sporo droższe są.
Ta lidlowa pozwala na komunikację z dzieckiem, czyli jak się słyszy, że płacze to można do niego mówić przez nianię i iść (te najtańsze tego nie mają), do tego ma funkcję lampki (ale to mają prawie wszystkie), wygrywa kołysankę i pokazuje na odbiorniku rodziców jaka jest temperatura w pokoju dziecka (taki bajer ale jak fajny). 3 lata gwarancji i głos jest ok.
Na razie Krystian się bawi, rozmawia z nami przez nianię.

Wielkie dzieki za dopowiedź :-) no tak właśnie jak byłam w Lidlu to skupiłam na niej wzrok ale, że ja niobeznana w temacie tzn, parametrów nie wiedziałam, czy warto czy nie i tak zakupy na ręczniczkach i kocykach sie skończyły ... no skarpeteczki też ;-) czyli warto jednak było. ja i tak teraz taką gotówką nie dysponuję ale przynajmniej juz wiem na jakie rzeczy i parametry w ewentualnej przyszłości zwrócić uwagę :tak:

Ja miałam szkolenia na temat emolientów. Krótko: Im mniej tym lepiej.

Mam pytanko dziewczyny. Ile razy w tygodniu planujecie dziecko kąpać???

Ja codziennie,tak kąpałam Jaśka i teraz tez będę.Nie wyobrazam sobie żeby nie robic tego co dzień!Jak pomyślę że ja miałabym sie nie myć codziennie to nie bardzo mi sie to podoba.Jaśka myłam codziec nawet przy ospie,lekarka dała pozwolenie.Ale sa efety,nie yrzeba go gonić do mycia,siedzi w wannie godzinę;-)

ja wam powiem (juz jako mama) ze wczesniej chcialam kapac dzidzie 3 razy w tyg.ale w sumie od poczetki zaczelismy mala przyzwyczajac do odrozniania nocy i dnia wiec w rutynie wieczornej zaczynamy od pieluszki pozniej kapiel karmienie odbekanie 10 min zabawy i spanko przy zgaszonym swietle.:tak:Amelka zaczela przesypiac bardzo szybko 4-5 godzin ciagiem a od 2-3 dni to spi juz od 23-6 rano:tak:wiec taka kapiel pomaga dzidzi sie nauczyc kiedy jest noc i pomaga zasnac:tak::-D

dziewczyny mam takie pytanie..bo kupiłam maluchowi dwa smoczki i one nie mają tych dzyndzelkow do trzymania smoczka gdy sie go wkłada lub wyjmuje z buźki :sorry: hmm to jakaś moda teraz :eek: ma to coś ułatwić :confused2:
wczoraj po wielu poszukiwaniach udało mi się wreszcie kupić łańcuszek do takiego smoczka http://dzieciaczek.abc24.pl/default.asp?kat=-3&pro=351686
tylko o co chodzi:confused2: po co ktoś wymyslił cos takiego :confused2::eek: czy ktoś mnie oświeci :cool2:

Izuś jak dla mnie - kąpiel absolutnie codziennie.
Nie tylko ze względów higienicznych, ale jak wspomniały przedmówczynie - nalezy w dziecku wyrobic pewien powtarzalny schemat dnia, dzięki temu unika sie wielu problemów...

estem tego samego zdania co dziewczyny codzinnie o jednej porze wieczornej potem mleczko odbijanko i dziecko samo zacznie usyiam dla neigo to zank ze czas na sen bo nie odroznia nocy od dnia i mi polozna mowila ze tak powinno sie przez przynajmniej do 1 roku dziecko kapac o tej samej porze

reklama
CODZIENNIE:-):-):-) i moim argumentem jest ten sam co dziewczyn;-) dzidzia będzie wiedziała mniej więcej co ją czeka po jakiej czynności dzieci nie lubią nagłych zmian nowości w planie dnia:tak:

Do góry