reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

nasza część żyrafkowo-białego pokoiku dla Gwiazdki też już czeka , jeszcze tylko prześcieradło, zdecydowałam , że pościel kupię dopiero za parę miesięcy, teraz i tak by czekała w szafie :-)
łóżeczko Klupś Radek II, komoda robiona przez meblarza na wymiar, półeczka z Ikei i fotel też, fotel udało się w b. korzystnej cenie kupić, bo akurat jest w promocji:happy:
Zobacz załącznik 162419

Zobacz załącznik 162420

JAgoda te skarpetki super ! ja zrobiłam to samo tylko ze skarpetkami męża , szok jaka przepaść:-)

pięknie urządziłaś ten kącik, ja też mam łóżeczko KLUPŚ ale nie pamiętam które, bo karton stoi w garażu, może jutro złożymy. łóżeczko mam z szufladą-brak miejsc do przechowywania, ale również białe.

Dobra robota...bardzo śliczny kącik

reklama
Sylwia31 sliczny kacik:tak::-)
Wybralismy sie dzisiaj z M na zakupy kolejnych rzeczy z listy;-) Najbardziej ciesze sie z kocyka i misia,bo mialam tak dawno upatrzone i tylko czekalam az troche kaski bedzie:tak::-)
Czy ktoras z Was bedzie uzywala dla maluszka oliwki lub balsamu Johnson po kapieli? Bo wszedzie tylko takie i Oilatum dla malenstw sprzedaja a nie wiem,ktory wybrac..:sorry:
A oto czesc lupow:-):

Załączniki

• 100_3522 - Copy.jpg
    100_3522 - Copy.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 71
  • 100_3523 - Copy.jpg
    100_3523 - Copy.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 77
  • 100_3524 - Copy.jpg
    100_3524 - Copy.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 75
Dziewczyny cieszę się, że Wam też się podoba:-)
Dentico ten fotel kosztuje teraz 99,99 więc warto podjechać do najbliższej Ikei, jeśli masz w planach kupić podobny, cena naprawde korzystna, no chyba że sklep gdzieś 300 km od domu to rzeczywiście kicha

wiecie co mnie jeszcze dręczy.........ten pas ciążowy , czy warto go kupić na ostatni mies. ciąży:eek:, niby brzucha nie mam wielkiego, ale jakoś mi trudno uwierzyć, że ta skóra wróci do pierwotnej formy...........może ten pas zapobiega większemu ciągnięciu w dół:baffled::baffled::baffled: co sądzicie ? jeszcze 30 dni do końca.....ile jeszcze się naciągnie ten kandzioł ???

Ostatnia edycja:
Nie mam doświadczenia z takimi pasami,ale to zależy od tego chyba czy brzusio jest duzy.Radziłabym pomyslec tez o pasie poporodowym.Nie sa drogie ok 50zl a pomagają wrócic do formy bo trzymaja brzuszek mocno.

mayo ja proponuje uniakc produktoe johnsons dla dzieci bo uczulaja nawet doroslych (jak np mnie i moja tesciowa i kilka innych osob znajomych):tak:lepiej zaopatrz sie w nivea albo avent.oliatum w sumie uzywa sie jak dzidzia ma problemy ze skora-jakies wysypki lub cos takiego.:tak:a jak chcesz dodawac oliwke np do kapieli to proponuje kupic parafine w aptece-ten sam skladnik co w oliatum i swietne dla dzidzi bo neutralne i mozna tez smarowac cialko maluszka .maluszki na poczatku powinno sie trzymac jak najdalej od chemicznych produktow:tak:

Sylvia na szkole rodzenia położna mówiła że ten pas poporodowy na brzuch tylko rozleniwia mięśnie - one same nie pracują kiedy on je trzyma... Trzeba się samemu zabrać do roboty ;-) ale to jak się już wszystko po porodzie zagoi...

Zresztą tego pasa nie można dłużej niż godzinę dziennie chyba nosić z tego co czytałam, szkoda tylko na to kasy...

reklama
ja też słyszałam w telewizji kiedys był program, że te poporodowe pasy nie są dobre, tak jak mówisz rozleniwiają mięśnie i do niczego dobrego to nie prowadzi, ale miałam na myśli te ortopedyczne ciążowe do podtrzymywania brzucha, nie poporodowe, jednak chyba sobie odpuszcze , 140 zł trzeba dać za taki porządniejszy, a brzucha w sumie nie mam olbrzymiego, bardziej piersi jak arbuzy :tak:

Do góry