reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
ja właśnie dla MOJEJ NIUNI mam komode z IKEI. SZAFA w sypialni też IKEA. :-) szafa jeszcze pamieta studenckie czasy-ale stan idealny
ja tez mam komode z Ikei dla mojej niuni, w sumie to dwie... a jedna musimy kupic do naszego pokoju, taka sama tylko biała bo u nas wszystko białe:-D:-D:-D

musze jeszcze kiedys dokupic do tych dwóch komód szafe albo jakis regał do pokoju didzi, ale to sie jeszcze zobaczy co to będzie;-) najpierw treba na to pieniadze znalezc:zawstydzona/y::-D:-D

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??

Pomysł fajny, jakoś poręczniej będzie Ci, moim zdaniem, po wszystko sięgać.

Jagoda ja też o tym laktatorze myśle , ma bardzo dobre opinie innych mam;-):tak:

Ja też pochwale się moim łóżeczkiem , już je ubrałam , też mam baldachim jak mayo bo też mi się one podobają:-D

Zobacz załącznik 160002 Zobacz załącznik 160005 Zobacz załącznik 160008
A to mój niedzielny zakup z wycieczki do Częstochowy, więć już raczej imie pozostanie:happy:

Zobacz załącznik 160007
Łóżeczko śliczne i aniołek uroczy!!! Już nie mogę doczekać się kiedy nasze łóżeczko będzie gotowe do ubrania:tak:

ja to nawet poprane jeszcze nie mam :-D ale co tam.
Czekam na kasę i zamawiam babkę do malowania ścian w pokoju dziewczynek. Tzn narazie w pokoju Zuzy bo przez pierwsze pół roku Agatka będzie u nas w sypialni...
w związku z tym malowaniem mam ogromną zagwózdkę bo nie wiem na jakie obrazki się zdecydować...czy to miałyby być np. sceny z Kubusia Puchatka czy inne. Zuzka uwielbia tą kreskówke Świat Małej Księżniczki, ale ta ksieżniczka jest taka paskudna - wielkozebna, przeciez nie dam jej namalować na scianie!!!! Muszę poprzeglądac jakieś książeczi dla dzieci.

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??
pewnie że zasłonka może spełnić swoją rolę to najszybszy i najłatwiejszy sposób, można też zamontować coś na styl rolety rzymskiej ale to droższe rozwiązanie i nie wiem czy Ci się opłaca a te koszę o których pisałaś to pewnie dostałabyś w Ikei?? tylko nie orientuję się w cenach??
ale jak zrobisz zasłonkę z fajnego materiału to może dodać jeszcze uroku waszej sypialni zawsze coś innego:tak:

A co do malowania ścian w dziecięcym pokoju to też myślę że może pozwolić małej zadecydować w pewnym oczywiścvie zakresie... może wybierz kilka obrazków które Ty akceptujesz i pozwól jej wybrać z tych ten jej ulubiony?? Wilk syty i owca cała, a córcia będzie miała uczucie że sama wybrała:-p

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:-D , my już na szczęście kończymy pokoik małej , choć na początku będzie w naszej sypialni , tam ma już kołyskę przygotowaną .Też kupiliśmy meble w rbw , były naprawde tanie , nawet teraz jest dużo promocji, miałam kupić fotel do karmienia ale kupiłam jednak kanape też w rbw jest rozkładana więc w przyszłości posłuży jako dorosłe łóżko Julii. Tera mam etap wieszania obrazków, i ganiam M żeby mi kołki rozporowe wbijał a ja kombinuje co gdzie . Lubie takie urządzanie wnętrz.

Ps na ogólnym jest info od Luizy:tak:

tak właśnie zrobie, wygrzebie jakiś fajny materiał i ten regał napewno posłuzy po wyprowadzce Agatki do pokoju siostry... przynajmniej będzie większy porządek, bo teraz tylko się tam kurz zbiera i mnostwo gratów :-)

co do wyboru obrazka to masz eedytko rację... tyle, ze pokaże jej bez obrazka ze światem małej księżniczki, bo przecież ona jest paskudna
okladkamkm109.jpg

Dentico-łóżeczko super
Abejo-fakt,ta księżniczka nie za urodziwa,ale coś w sobie musi mieć,bo nasza Młoda też uwielbiała ją oglądać wcześniej:tak::tak::tak:.Teraz już tylko winx,witch i te sprawy:-D:-D:-D:-D

reklama
Dziekuje za wszystkie komentarze;-):-D
Dentico lozeczko piekne! Bardzo podobaja mi sie biale mebelki ale wszystkie mam w domu w brazie to musialam "isc" w tym kierunku:tak:
Nas jeszcze czeka zakup szafy lub duzej szafki na ciuszki Damianka,bo to miejsce ktore narazie wygospodarowalam starczylo na 1/3 rzeczy..;-)
Czy uwazacie ze przewijak jest niezbedny? Czy da sie "obejsc" taki wydatek?

Do góry