reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja bym trzy górne półki zasłoniła roletą rzymską a dolne dwie poświęciła na kosze (w pepco są fajne:tak:) będzie bardzo praktyczna bo nie wszystko da się trzymać na półkach:tak: a ta księżniczka mi się bardzo podoba:-D

apropos przewijaka... kupiłam łóżeczko 120x60 i strasznie mi się nie podobają te nadstawki na łóżeczko (te klasyczne przewijaki) za to bardzo lubię te miękkie takie jak poduszeczki:-) więc zaprojektowałam sobie i na dniach wykonam przewijaczek...

cieńsza płyta sosnowa w wymiarze 80cm (szerokość) i 70) długość 35 zł, plus 4 listewki dobiję małymi gwoździkami naokoło tej deseczki jedna 8 zł razem daje 24... mam na przewijaku miejsce na kosmetyki bo poducha przewijaczka będzie miałą maks 60 cm szerokości i 70 długości wiec zostaje mi 20 cm na kosmetyki:-p i albo na zawiasach na boku łóżeczka albo po prostu ją będę kłaść bo jest ciężka... ale raczej jestem za zawiasami....

miękki przewijaczek kosztuje jakieś 40 zł więc razem to da 90-maks 100 zł ale będę mieć od razu miejsce na przybory dla dzidzi:-D a muszę coś wykombinować bo nie stać mnie na dodatkowe meble dla małej...

jak zrobię to Wam pokażę:-D

Catedra, fajnie, że masz pomysły na urządzenie czegoś i wykonanie tego sama, zawsze troszkę pieniążków uda się zaoszczędzić:-) a potem jak satysfakcja jest z tego:-D. Szkoda, że ja takich talentów nie mam...:zawstydzona/y:

reklama
Właśnie zrobiłam sobie przerwę w malowaniu łóżeczka. Moja rola, to to co łatwe :-p, a Catedra maluje żyrafę :-* Ależ ona śliczna :-) w ogóle łóżeczko przeszło transformację.

Ja mam przewijak taki nakładany na łóżeczko po Krystianie, bardzo fajna sprawa, póki maluszka często trzeba przewijać, kręgosłup tak nie siada. Ale właściwie super sprawa na pierwsze pół roku, jak synek zrobił się mobilny to bałam się go na wysokościach przewijać, wolałam już na łóżku, bo szybszy był od mojego wzroku i rąk tak skubaniec się kręcił i miałam obawy, że mi spadnie z przewijaka.
Ale, że nie sprzedałam za pierwszym razem to teraz na początku też będę używać tego przewijaka.

ABeJa ja mam ubranka nadal 70km od domku nadal ;-).

Dziś przyszła pierwsza przesyłka kurierowa i kurcze graci to wszystko mieszkanie, a ja mam jeszcze duży pokój do ogarnięcia. Tylko jakaś niechęć do pracy mnie ogarnęła. Od wczoraj się na prasowanie nie mogę zdobyć a rzeczy przybywa. A jutro być może gości będziemy mieli to trzeba by poprasować, bo tak to cała kanapa zawalona, 2 z czterech krzeseł zawalone praniem nie wiadomo gdzie gości usadzić ;-).

A ja bym chciała takie kosze wysuwane do szafy ale nigdzie nie widzę takiego wymiaru :-( a potrzebuję 58cmx49cm) - szafa z BRW, mąż mówi, że dokupi półkę i zamontuje dodatkową ale bardziej pasowałyby takie kosze albo szuflady.
Fakt, że to na krótko, bo teraz robię miejsce w szafie, bo nie chce mi się do pokoju chłopaków biegać po rzeczy młodszego, ale jak go wyprowadzimy do pokoju brata to będzie miał tam swoją komodę (teraz rzeczy z szafy przeniosłam do komody, potem zamienię).

Jagoda, Abeja a patrzyłyście w Jysku ? tam dość duży wybór koszy, koszyczków itp. ja też muszę dokupić malutkie do dziecięcej białej półeczki z Ikei, jedynie chyba w "Jusku" coś się znajdzie

ja kupiłam przewijak nakładany na łóżeczko...uważam,że się sprawdzi i dałam za niego 50zł niecałe...
a Catedra...jak lubisz majsterkować...
kiedyś nawet wrzucałam ten mój przewijak-zdjęcie. uważam,że jest godny tych 50zł.

Szkoda ze u mnie nie ma pepco, najblizej w Rybniku, ale wybieram sie tam w sobote do kolezanki to moze przy okazji...
z ta roleta tez jest pomysł, ale potrzebna by mi była taka szeroka na 70 cm a nie wiem czy produkują... no i z jednej węższej strony tez (bo regał stoi w rogu więc do zabudowania sa dwie sciany)

Piszecie dziewczyny o przewijakach... Ja przewijak bede miala na komodzie.Mój tato bedzie robił na dniach. Na wierzch położe takąmięciutka poduszeczkę- przewijak, juz widziałam na allegro, z przesyłką też mi wyjdzie około 50 zł.

Szkoda ze u mnie nie ma pepco, najblizej w Rybniku, ale wybieram sie tam w sobote do kolezanki to moze przy okazji...
z ta roleta tez jest pomysł, ale potrzebna by mi była taka szeroka na 70 cm a nie wiem czy produkują... no i z jednej węższej strony tez (bo regał stoi w rogu więc do zabudowania sa dwie sciany)

abejko a spróbuj sama zrobić taką roletę... wystarczy kawałek materiału (ja bym celowała w len) i po obu stronach wszyj wzdłuż taśmę ściągającą taką samą jak masz w firankach... na dole zrób zakładkę i wsuń w środek jakąś listewkę, będzie obciążać materiał... no i umocuj jakoś na górze tak abyś w razie czego mogła ściągnąć do prania...

reklama
Dobrze prawisz kobieto... musze tylko wybrac jakąś taśmę, która ma w miarę szeroki ściągacz, zeby nie było ściągnięte zbyt ciasno...
Materiały oglądałam na stronie Ikei i sa całkiem całkiem. Mam sypialnie zieloniutką - zielone sciany (gołe - juz póltorej roku coś na nich wieszam:szok:) i zieloną grubą miekką wyładzinę.. Myślałam o tkaninie w biało-czarne wzory (bo chciałabym biało czarne plakatowe zdjęcia na sciane), tylko czy taka wzorzysta nadaje się na roletę rzymską?

Do góry