reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Dentico cudnie!!!!

Wy macie juz fajnie... poskladane łozeczka i pościel i wogóle....

a ja pokój jeszcze nie zrobiony i jakos sie nie zapowiada zeby mial byc zrobiony w najbliższym czasie:-(

Dentico naprawdę słodko - sama bym tam sie ułożyła do snu ;-)

Meduska my tez jeszcze pokoiku nie mamy (kilka mebelków z brw tylko złożonych stoi) przed nami całe zakupy dla Małej - ale i przed nami ogromny remont z powodu zalanej sciany - także dokupi z tum się nie uporamy to nawet nie mam co marzyć o pokoiku bo będziemy zawaleni tonami kurzu i pyłu :crazy:

Dentico... fajnie to urządziłaś :tak:

Medeuska... nie załamuj się... ja narazie mam tylko wszystko poprane i poprasowane. jutro przyjdą "magicy" zakładać panele do Pokoju Małej, a własciwie do sypialni naszej, którą będziemy narazie dzielić (narazie mamy wykładzinę). Także narazie też mam sporo do zrobienia, nie wspomnę już o remoncie łazienki, który miał być, a go nie ma z braku kasy....
TRUDNO!!! Dużo by się chciało...ale mierzę siły na zamiary.

ja to nawet poprane jeszcze nie mam :-D ale co tam.
Czekam na kasę i zamawiam babkę do malowania ścian w pokoju dziewczynek. Tzn narazie w pokoju Zuzy bo przez pierwsze pół roku Agatka będzie u nas w sypialni...
w związku z tym malowaniem mam ogromną zagwózdkę bo nie wiem na jakie obrazki się zdecydować...czy to miałyby być np. sceny z Kubusia Puchatka czy inne. Zuzka uwielbia tą kreskówke Świat Małej Księżniczki, ale ta ksieżniczka jest taka paskudna - wielkozebna, przeciez nie dam jej namalować na scianie!!!! Muszę poprzeglądac jakieś książeczi dla dzieci.

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??

Dentico... fajnie to urządziłaś :tak:

Medeuska... nie załamuj się... ja narazie mam tylko wszystko poprane i poprasowane. jutro przyjdą "magicy" zakładać panele do Pokoju Małej, a własciwie do sypialni naszej, którą będziemy narazie dzielić (narazie mamy wykładzinę). Także narazie też mam sporo do zrobienia, nie wspomnę już o remoncie łazienki, który miał być, a go nie ma z braku kasy....
TRUDNO!!! Dużo by się chciało...ale mierzę siły na zamiary.
u mnie najgorsze ze maja okna wymieniac, ale.... dopiero jak bedziemy mieli kase bedziemy mogli isc amówic.. a..... po zamowieniu czeka sie 4 tyg!!!!!!!!!!! a nie wiem kiedy dokladnie bediemy mieli pieniądze na to- wiem tylko ze we wrzesniu,ale którego....:baffled: i czy wogóle az na tyle zeby od razu zaplacic zaliczke i meic pewnosc ze jak przyjda robic to bedziemy miec pieniadze tez nei do konca.. i jestem w kropce czy po wyplacie zamawiac okna i czekac te 4 tyg do poczatku pazdziernika czy zamawiac dopiero jak bedzie kasa, ale wtedy to moe byc tak ze okna beda wymieniac dopiero w listopadzie nawet:baffled::baffled::baffled::baffled:

u mnie najgorsze ze maja okna wymieniac, ale.... dopiero jak bedziemy mieli kase bedziemy mogli isc amówic.. a..... po zamowieniu czeka sie 4 tyg!!!!!!!!!!! a nie wiem kiedy dokladnie bediemy mieli pieniądze na to- wiem tylko ze we wrzesniu,ale którego....:baffled: i czy wogóle az na tyle zeby od razu zaplacic zaliczke i meic pewnosc ze jak przyjda robic to bedziemy miec pieniadze tez nei do konca.. i jestem w kropce czy po wyplacie zamawiac okna i czekac te 4 tyg do poczatku pazdziernika czy zamawiac dopiero jak bedzie kasa, ale wtedy to moe byc tak ze okna beda wymieniac dopiero w listopadzie nawet:baffled::baffled::baffled::baffled:

wymiana okien to kosztowna sprawa...znam to z autopsji, ale jeśli zastanawiasz się jak to bedzie jak bedzie Mała na świecie i tu nagle wtargnie Ci ekipa wymieniać okna...powiem Ci, że trwa to dzień i w listopadzie może Ci trochę "chatę" przewiać, więc dobrze, żebyś była z Małą poza domem, albo choć Malutka....może gdzieś u rodzinki??

a wyobrażasz sobie zrywanie starych płytek kładzenie gładzi szlifowanie i zmiana rur i ceramiki łazienkowej przy Maleńkim dziecku?? JA nie!!! ale będę musiała coś wykombinować. Bo remont niestety jest NIEUNIKNIONY w mojej łazience,a przed narodzinami mogę zapomnieć.

ABEJKA chyba dobry pomysł

Abeja z tą szafą/kotarka na sznureczku może być wygodniej niż z koszami i faktycznie ciężko może być żeby takie co pasują i są ładne znaleść. A co do ściany to córa już "prawie" dorosła niech sama zadecyduje co chce mieć na swojej ścianie ;-)to przecież jej kącik (oczywiście w ramach rozsądku)

u mnie najgorsze ze maja okna wymieniac, ale.... dopiero jak bedziemy mieli kase bedziemy mogli isc amówic.. a..... po zamowieniu czeka sie 4 tyg!!!!!!!!!!!

Też tak jak Karolinusia myślę, że pora roku na wymianę okien będzie już nie najlepsza - chyba, że faktycznie będziesz mniała gdzie z maleństwem sie zatrzymać na ten czas. Życzę, żeby szybko kaska wpłyneła :tak:

Abeja z tą szafą/kotarka na sznureczku może być wygodniej niż z koszami i faktycznie ciężko może być żeby takie co pasują i są ładne znaleść. A co do ściany to córa już "prawie" dorosła niech sama zadecyduje co chce mieć na swojej ścianie ;-)to przecież jej kącik (oczywiście w ramach rozsądku)

Też tak jak Karolinusia myślę, że pora roku na wymianę okien będzie już nie najlepsza - chyba, że faktycznie będziesz mniała gdzie z maleństwem sie zatrzymać na ten czas. Życzę, żeby szybko kaska wpłyneła :tak:

ja wymieniałam na przełomie listopada grudnia!!!!! to był dopiero HARDCORE!

nie byłam wtedy w ciąży jeszcze, ale jak mówię chatę Ci wychłodzi równo, więc postaraj się na ten dzień dwa ulokować gdzieś z Małą

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??

Świetny pomysł ja też coś takiego miałam bo jestem wielką fanką ikea i miałam 2 takie regały sama montowałam i na jednym miałam kosze a na drugim zasłonkę i tam były wieszaki i inne bzdety:-D:-D
Teraz jesteśmy po wymianie mebli i też mamy wszystko z ikea:-D Mają tam świetne rozwiązania:-D:-D

reklama
ABeJa ja mam ubranka nadal 70km od domku nadal ;-).

Dziś przyszła pierwsza przesyłka kurierowa i kurcze graci to wszystko mieszkanie, a ja mam jeszcze duży pokój do ogarnięcia. Tylko jakaś niechęć do pracy mnie ogarnęła. Od wczoraj się na prasowanie nie mogę zdobyć a rzeczy przybywa. A jutro być może gości będziemy mieli to trzeba by poprasować, bo tak to cała kanapa zawalona, 2 z czterech krzeseł zawalone praniem nie wiadomo gdzie gości usadzić ;-).

A ja bym chciała takie kosze wysuwane do szafy ale nigdzie nie widzę takiego wymiaru :-( a potrzebuję 58cmx49cm) - szafa z BRW, mąż mówi, że dokupi półkę i zamontuje dodatkową ale bardziej pasowałyby takie kosze albo szuflady.
Fakt, że to na krótko, bo teraz robię miejsce w szafie, bo nie chce mi się do pokoju chłopaków biegać po rzeczy młodszego, ale jak go wyprowadzimy do pokoju brata to będzie miał tam swoją komodę (teraz rzeczy z szafy przeniosłam do komody, potem zamienię).

Ostatnia edycja:
Do góry