reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
A ja sie zastanawiam jak to u mnie będzie. Czy będę jeszcze miała siłę moje Wrzaskuny odkładać do łóżka. Jak nie, to tata będzie miał problem ;-)Ja chciałabym karmić do roku. Nie dłużej. Ale ile mi wyjdzie, to się zobaczy w praniu. W końcu Małą karmiłam tylko 6-7 tygodni bo mi brakło prolaktyny.

Jesli chodzi o mnie to też chciałabym móc karmić małą do roczku :-D
A sprawy łóżkowe u nas wyglądaja już tak, że wyrko dzieli z nami psina :tak: dzidzia będzie bardzo blisko w swoim pokoiku - i tak jak ktoś już napisał szukam też małej sofy, wygodnego fotela a co bym tam Małą mogła wygodnie karmić

Ja karmiłam rok i 2 miesiące ale przed roczkiem zaczęłam odstawiać karmienia, bo wybrałam drogę powolnego odstawiania zamiast nagłego, mi było łatwiej tak po troszku rezygnować z karmień i mały spokojnie to przeżył no i piersi mi nie robiły problemów, a wiem, że niektóre dziewczyny jak odstawiały z dnia na dzień to miały problemy z cycuszkami i piły specyfiki na ustanie laktacji.
Teraz jak dam radę to też chciałabym do roku. Tylko nie wiem jak z laktacją będzie przy dwójce dzieci, bo wiadomo, że nie będę miała już czasu na leżenie w łóżku z małym w celu ustalania laktacji. Przy dwójce skupienie się tylko na laktacji będzie raczej bardzo trudne.
Ale chciałabym, żeby mały chociaż do roku korzystał z cycusiów.
Wogóle to bardzo mi się tęskni za karmieniem, po za tymi pierwszymi tygodniami kiedy było ciężko to potem karmienie to bardzo miłe doświadczenie dla mnie było. Dużo endomorfin się mi wydzielało no i bardzo lubiłam ten masaż cycusiów ;-). Czasami potem po karmieniu mi go brakowało ;-).

My też nie chcemy, żeby malutka spała z nami w łóżku, po pierwsze dlatego, że trudno ją będzie później odzwyczaić a po drugie dlatego, że bałabym się że ja albo M podczas snu moglibyśmy ją zgnieść:no::no::no:

A jeśli chodzi o karmienie to chciałabym karmić do roku, bo później podobno pokarm matki nie przedstawia dla dziecka już takiej wartości, ale jak to będzie to zobaczymy, plany mogą być takie a może się okazać że będę miała problemy z laktacją i rzeczywistość okaże się inna. Ale nie zamierzam się łatwo poddawać.

Moja mam was przebije karmila mojego brata do 4,5 roku pamietam jak w pociagu mowil mam daj cyca buhahahah ja tak do pol roku chce karmic dopuki nie wprowadze stalych pokarmow pwoiem wam ze ja nie bede spac z mala bo tatus strasznie sie rzuca w nocy ... chodz od pon do piatku go nei ma bo jezdzi w delgacje no ale jak sie przywyczai to bedzie problem .mala ma swoj pokoik mam woki toki i czujnik oddechu wiec mysle ze jest ok a karmic chce do 6 meisiaca bo pwoeim wam ze jestem strasznie leniwa (szczerosc) bo wiadomo jak da sie butle to tatus tez bedzie mogl wstawac w nocy i karmic albo jak zostawiac bede miala a jak pojde do pracy to juz na modyfikowane przezuce malestwo

Moja mam was przebije karmila mojego brata do 4,5 roku pamietam jak w pociagu mowil mam daj cyca buhahahah ja tak do pol roku chce karmic dopuki nie wprowadze stalych pokarmow pwoiem wam ze ja nie bede spac z mala bo tatus strasznie sie rzuca w nocy ... chodz od pon do piatku go nei ma bo jezdzi w delgacje no ale jak sie przywyczai to bedzie problem .mala ma swoj pokoik mam woki toki i czujnik oddechu wiec mysle ze jest ok a karmic chce do 6 meisiaca bo pwoeim wam ze jestem strasznie leniwa (szczerosc) bo wiadomo jak da sie butle to tatus tez bedzie mogl wstawac w nocy i karmic albo jak zostawiac bede miala a jak pojde do pracy to juz na modyfikowane przezuce malestwo

kobiece też można podawać z butli.... :-)

Jak sobie przypomnę - Zuze zaczelismy karmić modyfikowanym jak miała 6 mcy - jak sobie przypomnę ile kasy szło na mleko... (kupowaliśmy Enfamil Premium). Średnio 250 pln w miesiącu...
Mam nadzieję, ze tym razem uda się karmić dłużej.

My naszej małej też od pół roku zaczęliśmy podawać modyfikowane,z tym że Bebilon Pepti(mała okazała sie bezmleczna),ono też było drogie,ale w tych czasach,gdy my kupowaliśmy,to jak na recepcie było zaznaczone P,to w aptece była cena 2,50pln,także było o.k,jednak potem się to diametralnie zmieniło.

Ostatnia edycja:
Co do karmienia piersią podchodzę do tego tematu jeszcze wstydliwie ale pewnie to kwestia przestawienia się.... Chcę karmić piersią bo nie ma nic lepszego niż pokarm od mamusi ale myślę że jakoś góra do 6 miesiąca...:tak: Jednak nie wiem jak wyjdzie to w praktyce, wszystko przede mną.

A jak słyszę o tych matkach co karmią tyle lat..... szok raz w Super niani był odcinek gdzie kobieta karmiła 11 LETNIEGO syna (chyba nie jestem już pewna czy to syn czy córka)!!!!!!!!!!Krzywdzą tylko w ten sposób swoje ciało i psychikę dziecka:crazy:

reklama
Ja też już nie mogę się doczekać jakie to uczucie karmić piersią , też chcę ok 1 roku , gorzej jak już do pracy wróce ale zobaczymy.:tak:
Dla mnie karmienie takich dużych dzieci wygląda bardzo nieestetycznie:baffled:

Do góry