reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

My też byśmy chcieli, żeby dzidziuś spałą w swoim łóżeczku. W końcu po to mu je kupiliśmy. Rozumiem, że czasem może się zdarzyć wspólne spanie, ale co noc??? przez kilka lat. Co to to nie:-D:-D:-D. Ja bym chciała karmić piersią jak najdłużej, ale jak większość z Was uważam, że rok to maksimum. Zobaczymy, ile z tych moich planów wyjdzie:-D:-D:-D:-D.

reklama
jaka pościel na łóżeczko 120x 60 jest lepsza - 120 x 90 czy 100 x 135.
Podobają mi się serie DREWEX ale oni mają wymiary 100x 135 i nie wiem czy do takiego łóżezka standardowego nie będą za duże:confused:

co w ogóle myślicie o pościeli DREWEX?

Ostatnia edycja:
Podobają mi się serie DREWEX ale oni mają wymiary 100x 135 i nie wiem czy do takiego łóżezka standardowego nie będą za duże:confused:

rozmiar 100x135 to standard...większość ma takie wymiary... pościel drewexu jest bardzo dobra gatunkowo, mi jedynie nie podoba się sposób uszycia ich ochraniaczy na łóżeczko... są bardzo cienkie i małe...

dlatego ja kupuję pościel drewexu ale tylko poszewki na podusię i kołderkę...... mają bardzo ładne baldachimy, niestety nie można kupić zestawów bez tych beznadziejnych ochraniaczy :/

my też nie mamy zamiaru spać z Pawełkiem. mamy łóżko 160x200 i czasem nam brakuje miejsca ;-) poza tym mój Mężuś należy do dużych panów i mógłby synusia przygnieść. a tak Junior będzie miał swoje łóżeczko i dodatkowo chcemy kupić jakąś sofkę, żebym chociaż na początku mogła czasem kimnąć w jego pokoju.

co do karmienia to ja nawet nie wyobrazam sobie karmienia dziecka do roku- za dużo wyrzeczen:sorry2: moze powiecie ze jestem wyrodną matką ale jakos takie mam podejcie- poza tym teraz te mleka modyfikowane mają w sobie czasem więcej zdrowia niz to ktorym my karmimy dzieci z piersi-(zalezy co jemy i jak żyjemy- wiadomo:-D)
ale dla mnie te 9mies wyreczen jest juz katorgą i jeszcze pól roku karmienia- czy ile tam bede karmic piersią jakos zniose- ale dłużej nie:no:
a wogóle do 3 lat to juz naprawde dla mnie za długo i naprawde nie wyobraam sobie np bratanicy mojego M jak idie do mamy do cyca a ma 2,5 roku i jest samodzielna prawie całkowicie.....

co do spania dzieci zrodzicami-czy tam z jednym tymbardziej jestem na nie...
jesli z obojgiem rodziców to dlatego ze wiadomo- najwazniejszy powod- pryzwyczajanie dziecka- a drugi- nie mają prywatności wogól- a jednak dla mnie łózko jest tylko dla nas i nikt nie ma do niego wstepu- nawet czasem patryk (!) 13 letni nam wlazil do lozka oglądac film to jakos mnie to meczylo i draznilo- poważnie- moze jestem dziwna- ale to jest wlasnie tez to ze jak zaczelam sie spotykac z Adamem to czesto on sie z nim kladł(10 latkiem(!)) i tak zostal od dziecinstwa- dlatego ja na pewno na to nie pozwole zebym musila potem z dzieckiem sie zawsze klasc czy ono mialo do mnie przychodic bo inaczej nie zasnie:no::no:

dlatego ctedra j Ci odradzam sczerze spanie z dzidzią- bo mozesz sobie i jej robic krywde- bo co jesli poznasz jakigos fajnego faceta zakochasz sie- bedie do Ciebie czy tam nie wiem jak przychodic klasc sie z Tobą do łózka i dziecko bedzie bardo chcialo z Wami albo Ty najpierw bedziesz musiala isc do dziecka na 1,5 czy 2 h sie polozyc bo inaczej nie usnie? nie musi takbyc ale moze.... bo jedne dzieci sid szybko pryzwyczajjai odzwyczjaja a z innymi jest cięzej-
ale i tak zrobisz jak zechcesz:-)

ja w kazdym badz razie od razu klade moja didzie w soim lozeczku w soim pokoju ktory oczywiscie bdie otwarty zeby ja slyszec i isc ja karmic ale na pewno nie bede jej uczyc zasypiania przy nas bo nie bedzie mi sie chcialo potem użerac i oduczac- to troche tak dla wygody- jak ze smoczkiem- nie chce dawac- przyzwyczajac -zeby nie musiec potem odzwyczajac:-)

meduska co do mleka modyfikowanego to nie do końca racja... Żadna nawet najlepsza mieszanka mleka modyfikowanego nie będzie tak dobra dla malucha jak mleko z piersi (bez względu już nawet na odżywianie). Wiadomo, jeśli maluch cierpi na skaze białkową to mama ma bardzo ograniczoną diete, ale ogólnie ja nie czułam specjalnych wyrzreczeń podczas karmienia piersią - może z wyjątkiem alkoholu.

medeuska chyba przesadziłaś, pokarm mamy zawsze jest lepszy od modyfikowanego, organizm nie wkłada do mleka tego co jesz tylko komponuje zawsze mleko o składzie najbardziej potrzebnym dziecku, dlatego jeśli mama stosuje złą dietę to zaczyna mieć problemy z zębami, włosami itp. bo potrzebne minerały są brane z jej organizmu. Oczywiście jak ktoś pije alkohol, pali papierosy to to wpływa na dzieciątko.
To jak długo karmi się dziecko jest indywidualną sprawą ale trudno powiedzieć, że sztuczne mleko jest lepsze od mleka matki, bo to nie prawda. Zresztą żaden producent mleka Ci tego nie napisze.
A macierzyństwo to sporo wyrzeczeń, ciąża to naprawdę pestka przy całym życiu i czuwaniu nad dzieckiem.

Ja też nie jestem zwolenniczką spania z dzieckiem, postępowałam podobnie do Abejki, synek był odkładany, chyba, że po rannym karmieniu dosypialiśmy czasami razem.

Ja jestem ciekawa czy będziesz miała te poglądy po urodzeniu dzieciątka ;-). Bo ja zauważyłam, że najlepiej zna się na wychowaniu dzieci jak się ich nie ma ;-), potem to już różnie bywa.

Ja też nie chcę spać z Małą w łóżku.. Wystarczy, że jej łóżeczko będzie w naszym pokoju :tak: Chyba tak samo, jak Abeja, obawiam się, że młoda się przyzwyczai i nie będzie chciała spać sama, kiedy będzie starsza.. Poza tym luby straaaasznie się rozpycha w nocy i za każdym razem, jak pomyślę, że Mała mogłaby spać z nami, to mam przed oczami wizję zgniatającego ją tatusia.. :sorry: A co do karmienia piersią to tak samo, jak większość z Was-pół roku, rok max. Mama karmiła mnie do drugiego roku życia i mówiła, że czasami jej głupio było, jak gdzieś wychodziliśmy, a mi się cyca zachciało i krzyczałam wtedy "mama, daj bam!" :sorry: :-D A ponoć potrafiłam niezłego krzyku narobić :-D

Ja też mam takie łóżeczko120 na 60 i kupiłam pościel drewex 100na135 trzeba trochę zawinąć pod spód brzegi ale nie jest źle ;-)

reklama
Do góry