reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Hehe najpierw trzeba mieć dzidziusia do masażu :-). Ja się nastawiłam na ten masaż, bo tyle się naczytałam poprzednim razem o jego drogocennym działaniu a tu lipa. Dziecko jak go wyjęliśmy z ubrania to po minucie darł się i trzeba go było szybko ubierać. Mycie było ekspresowe na początku, dopiero od 2 miesiąca zaczęło się z tym poprawiać.
Jak był noworodkiem to żadne leżenie z odkrytą pupą, nogami nie przechodziło, od razu drżał z zimna i wrzeszczał. Musiał być cały czas opatulony.

ostatnio rozmawiałam z koleżanką i jej druga córcia i synek znajomych identycznie reagowali, a że wszyscy należą do tzw. "dużych dzieci" to zaczynam podejrzewać, że jest to jakaś cecha dużych dzieci.

Mi neurolog tłumaczyła, że duże dzieci się trochę inaczej rozwijają (mój synek miał 6 miesięcy jak raczkował a 7 jak chodził po meblach, ale najpierw raczkował a potem siadał ). Córcia koleżanki co się urodziła 4200g i 60cm dokładnie zachowuje się z rozwojem jak mój smyk, za to jej pierwsza córeczka szła dokładnie książkowo z rozwojem.

Dlatego jakby wasze dziecko nie paliło się do masaży to nie panikujcie ;-).
Choć mam nadzieję, że teraz dla odmiany może mniejszy wrażliwiec mi się trafi.

Ostatnia edycja:
reklama
HIHI ALE MI SIE UDAŁO -JAK ŚLEPEJ KURZE ZIARNKO MÓJ TATA DZWONIŁ TYLKO DLATEGO ZE OD DZIS MAMY TEL STACJONARNY I CHCIAŁ SPRAWDZIC I JAK POWIEDZIAŁ PRAWDOPODOBNIE W PRZECIĄGU NAJBLIŻSZYCH 2-3 TYGODNI POJEDZIE DO NIEMIEC ZAGADNEŁAM O PENATEN MAM MU ZROBIC LISTE CO CHCE
I PRZESŁAC NA MAILA
wiem że chce
płyn do mycia od stup do głów 500ml
oliwka chyba to 500ml
Penaten Krem chroniący przed zimnem i wiatrem 75 ml x2
krem na odparzenia x3
chusteczki dla niemowlat x3
balsam do ciała z oliwką 200 ml x2
mydełko takie w kostce x2
myślicie że taka lista dobra?
czy jakieś zmiany-??
potrzebuje rady

kupiłam tez taki kombinezonik fotki w załączniku -to troszke grubsze od polarka - taki grubszy polar a wśrodeczku warstwa mięciutkiej bawełny
-czy wystarczy na wyjście ze szpitala i co pod to ubrac wystarczy body i pajac bądz body plus taka welurowa bluzeczka i spioszki??
i małą w tym do rożka tak?
a w autku do fotelika i jej to troche rozpią jak by jej ciepło było?

Załączniki

• DSC00608.jpg
    DSC00608.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC00609.jpg
    DSC00609.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 55
A ja jestem okropnie n iesczesliwa bo licytowalam bardzo fajny wózek,nowy w wyjatkowo korzystnej cenie.Kasy z zusu oczywiście dalej nie mam ,więc mogłam licytowac tylko do pewnej granicy.Iprzez 4 dni moja oferta bnyła najwyższa i dzis dosłownie pół godz temu mnie przelicytowano.Niestety teraz nie mam tytle kasy zeby tez przelicytowac,wiec nici z wózka!!:-(a tak sie cieszyłam!!!:no:drugiego takiego nie znajde:-(
Odechciało mi sie cokolwiek kupowac.Myslałam że przynajmniej wózek będzie,trudno!Ale nieszczesliwa dalej jestem:-:)-:)-(

wiem że chce
oliwka chyba to 500ml
krem na odparzenia x3
czy jakieś zmiany-??
potrzebuje rady

Mi się wydaje lista bardzo w porządku:-), masz szczęście, że tak Ci się trafiło. Na jakiś czas powinno wystarczyć:-):tak:

kupiłam tez taki kombinezonik fotki w załączniku -to troszke grubsze od polarka - taki grubszy polar a wśrodeczku warstwa mięciutkiej bawełny
-czy wystarczy na wyjście ze szpitala i co pod to ubrac wystarczy body i pajac bądz body plus taka welurowa bluzeczka i spioszki??
i małą w tym do rożka tak?
a w autku do fotelika i jej to troche rozpią jak by jej ciepło było?

Nawet nie musisz chyba do rożka jej dawać, może lepiej kocykiem, jakby bardzo zimno było. W foteliku pewnie ją przywieziecie, więc będzie wygodniej i dzidzi i Wam.

A ja jestem okropnie n iesczesliwa bo licytowalam bardzo fajny wózek,nowy w wyjatkowo korzystnej cenie.Kasy z zusu oczywiście dalej nie mam ,więc mogłam licytowac tylko do pewnej granicy.Iprzez 4 dni moja oferta bnyła najwyższa i dzis dosłownie pół godz temu mnie przelicytowano.Niestety teraz nie mam tytle kasy zeby tez przelicytowac,wiec nici z wózka!!:-(a tak sie cieszyłam!!!:no:drugiego takiego nie znajde:-(
Odechciało mi sie cokolwiek kupowac.Myslałam że przynajmniej wózek będzie,trudno!Ale nieszczesliwa dalej jestem:-:)-:)-(
Kluska nie bądź nieszczęsliwa masz super synka teraz drugie dzidzi zjedz cos co lubisz włącz muzyke i uśmiechnij sie a potem do łóżka i spac a od jutra szukaj następnych dobrych ofert jak był ten to będzie drugi też w dobrej cenie życze by był jeszcze fajniejszy i jeszcze tańszy...
Mi się wydaje lista bardzo w porządku:-), masz szczęście, że tak Ci się trafiło. Na jakiś czas powinno wystarczyć:-):tak:

Nawet nie musisz chyba do rożka jej dawać, może lepiej kocykiem, jakby bardzo zimno było. W foteliku pewnie ją przywieziecie, więc będzie wygodniej i dzidzi i Wam.

dzięki za sugestiekocyka a nie rożka cho niewiem czy nie łatwiej sie takiego maleństwa nie nosi w rozku cho wsumie wsadze go w szpitaku do fotelika i wrazie czeo przykryje kocykiem-dzieki

W rożku nie da się wsadzić do fotelika samochodowego.

Mamusia88 ja mam podobny pajacyk (tylko niebieski) po Krystianie i w kwietniu był akurat na przywiezienie ze szpitala i pierwsze spacerki, więc myślę, że w październiku też, jakby co można okryć kocykiem.

W rożku nie da się wsadzić do fotelika samochodowego.

Mamusia88 ja mam podobny pajacyk (tylko niebieski) po Krystianie i w kwietniu był akurat na przywiezienie ze szpitala i pierwsze spacerki, więc myślę, że w październiku też, jakby co można okryć kocykiem.

Tylko co pod takiego pajaca dziecku ubrać jeszcze?? ja niby mam jakąś koncepcję... ale w zasadzie to nie wiem. Co byście WY ubrały?? :confused:

Karolinusia - Widze, ze nie jedyna mam te problemy :s

Wczoraj chcialam uszykowac 3 zestawy [po 3 komplety] w 3 rozmiarach [50,56,62] zeby miec uszykowane wrazie W do szpitala :-) iiii ... niewiem jak to skompletowac...
Body + kaftanik + spioch ? lub rownie dobrze ... body + pajacyk? Czy to nie za malo? Hmmmm.... moj odwieczny dylemat... pewnie niepotrzebnie ale najbardziej sie boje ubierania maluszka... nie samej czynnosci ale doboru stroju :baffled::confused:

reklama
Hehe najpierw trzeba mieć dzidziusia do masażu :-). Ja się nastawiłam na ten masaż, bo tyle się naczytałam poprzednim razem o jego drogocennym działaniu a tu lipa. Dziecko jak go wyjęliśmy z ubrania to po minucie darł się i trzeba go było szybko ubierać. Mycie było ekspresowe na początku, dopiero od 2 miesiąca zaczęło się z tym poprawiać.
Jak był noworodkiem to żadne leżenie z odkrytą pupą, nogami nie przechodziło, od razu drżał z zimna i wrzeszczał. Musiał być cały czas opatulony.

O takich "wrażliwych" maluszkach mówili w SzR, radzili, żeby od razu po rozebraniu dziecka przykryć je pieluchą, króra daje mu pewne poczucie bezpieczeństwa - nie jest całkiem golusieńki. Tak samo z kąpielą, też radziła zanurzać w wanience dziecko okryte pielucha aż sukcesywnie przyzwyczai sie do sytuacji :tak:

HIHI ALE MI SIE UDAŁO -JAK ŚLEPEJ KURZE ZIARNKO ................
wiem że chce
oliwka chyba to 500ml
krem na odparzenia x3
czy jakieś zmiany-??
potrzebuje rady

No to fajnie,że taka okazja - lista imponująca :-D

Ah, ja w sobote sie strasznie zdenerwowałam przez allegro :wściekła/y: ale to była moja wina, bo przegapiłam licytację - a jak potem zobaczyłam w jakiej cenie komuś się udało kupić to aż gorąco mi się zrobiło :crazy: prawie jak niezły hazard - taka adrenalina przy licytacjach allegro :-D
ale Tobie życzę, żeby szybko trafił się kolejny "wózkowy cókiereczek" i udało się go kupić w korzystnej cenie :tak:

Do góry