reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
A my musieliśmy zrezygnować z nawilżacza, w suchym bloku weszła nam pleśń na ścianę od nadmiaru nawilżania i prawdę mówiąc mały zamiast przestać kaszleć to zaczął jeszcze bardziej bo okazało się, że na pleśń gorzej reaguje niż na suche powietrze.
Mieliśmy ultradźwiękowy, niby zimna mgiełka nie jak w parowym a i tak pleśń się zrobiła.

A my musieliśmy zrezygnować z nawilżacza, w suchym bloku weszła nam pleśń na ścianę od nadmiaru nawilżania i prawdę mówiąc mały zamiast przestać kaszleć to zaczął jeszcze bardziej bo okazało się, że na pleśń gorzej reaguje niż na suche powietrze.
Mieliśmy ultradźwiękowy, niby zimna mgiełka nie jak w parowym a i tak pleśń się zrobiła.

właśnie tego sie boje dlatego kupimy jak okaże sie że powietrze jest nam za suche a i wwiem ze są takie które tez filtrują powietrze

ja dziś z męzusiem byłam w sklepie kupiliśmy fotelik,wanienke ,termometr do wanienki,szczotke do włosów-nie wiedziałam ze jest potrzebna recznik-to już2 czyjli jeszcze 1
20 tetrowych pieluch tak jak by sie ulało podłozy pod cos -myśle ze 20 zupełnie wystarczy,2 flanelowe głównie by na przewijak położyc aLBO PRZYKRY JAK NA KOCYK ZA CIEPŁO
nadal poszukuje kosmetyków dla dzidzi byłam na penaten zdecydowana że nawet w aptece kupie ale mi dziś w sklepie pani powiedziała ze uczulił kogos i niewiem!
przezyła bym nawet zapach bambino ale z myjących rzeży to jest tylko mydełko to w kostce a niewiem czy to do kąpieli wygodne???

Mamusiu dla mnie na początku najwygodniejsze było mydło w kostce, ale to naprawde kwestia gustu. Ja za serią Bambino osobiscie nie przepadam (jak dla mnie ma bardzo drażniący zapach) więc nie biorę jej pod uwagę. Nie sugeruj się tym, że jakiś kosmetyk uczulił jakieś dziecko, bo to nie oznacza, ze uczuli Twoje.
Jak jesteś zdecydowana na Penaten to możesz spokojnie kupić na allegro, tam masz dostęp do tego z Niem
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=Penateniec.

http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=Penaten

ale ja się jakoś nie mogę zdecydować i chciałam Wasze typy pooglądać:-)

Ja narazie mam 2 komplety pościeli
Jeden kupiłam w sklepie z artykułami dla dzieci ale są też na allegro
drewex miś na chmurce

706094161.jpg707663402.jpg707847142.jpg

Drugi kupiłam właśnie na allegro i też jestem zadowolona

P1100848.jpg

Dla dzidzi ma kosmetyki hipp ślicznie pachną i puder niwea , nie wiem czy się przyda ale jak coś to jest:tak:

Ja kupiłam kosmetyki różnych firm, mam nadzieję, że to niczemu nie zaszkodzi. Właściwie to teraz dopiero pomyślałam, że może powinnam wszystko z tej samej mieć. Z Bubchena mam krem na każdą pogodę i krem do pupy, z Ziajki mleczko nawilżające (o ile w ogóle będzie potrzebne) a pielęgnacyjny do twarzy wzięłam z Bambino, do mycia planuję używać Bambino w kostce (sama takiego używam), a jeśli okaże się niewygodne, to kupię jakiś żel.
Nie planuję używać oliwki, bo bardzo nie lubię jej konsystencji, zresztą mam to po mamie, która czworo dzieci pielęgnowała i oliwki nigdy nie używała.
W sobotę na targach na pokazie kąpieli noworodka położna mówiła, że jeśli nie ma żadnych problemów z przesuszającą się skórą, to najlepiej niczego nie stosować, a jeśli już trzeba, to ważne jest żeby oliwkę wcierać w mokrą skórę.

hm... w takim razie czym zrobic maluszkowi masaż po kąpieli?? Jak powszechnie wiadomo ma bardzo dobry wpływ i masaż po kapieli można robić już noworodkowi. Ma on dobroczynny wpływ na rozwó psychofizyczny malucha, a dla tatusiów to fantastyczna możliwość nawiązania bliskiego kontaktu z dzieckiem. Coś jak karmienie piersią u kobiet.. Jakaś oliwka lub balsam jest do tego niezbędny.

Ja narazie mam 2 komplety pościeli
Jeden kupiłam w sklepie z artykułami dla dzieci ale są też na allegro
drewex miś na chmurce
Śliczne :-):-)

ech dziewczyny zróbcie coś ze mną bo ja sie boje na allegro kupowac ...
Musisz raz spróbować ;-);-) najlepiej popatrzeć czy ma pozytywne opinie i ile ma gwiazdek ;-);-)

Mogę wam jeszcze powiedzieć, że mi bardzo przydały się takie przyborniki z tego samego materiału co pościel,
Też planuje to kupić :-D:-D

reklama
Tak, po każdej kąpieli. Masował maż, chyba, że go nie było to ja.
Małej w wieku noworodkowym i niemowlęcym pomagało to się wyciszyć przed snem.
Przecież nie trzeba ani oliwki ani balsamu używać w ogromnych ilościach, ale odrobina do codziennego masazu na pewno nie zaszkodzi.

Do góry