reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Cześć dziewczyny:-)
Gemelo ja Cię podziwiam, w ogóle wszystkie mamy bliźniaków. Cieszę się i boję, że my będziemy mieli jedno. Nie wiem, jak bym dała radę przy dwójce.:-):-):-)

reklama
Ja właśnie wróciłam z małych zakupów dzidzi trafiły się dziś naklejki z kubusiem puchatkiem na ściane i motylki które świecą ;) tyle jest fajnych rzeczy
Musze wam powiedzieć że w Tesco są jedne z najładniejszych ubranek dla dzieci w bardzo przystępnych cenach.

Ale tak koło roku to mamy bliźniaków zaczynają mieć lepiej. Dzieciaczki skupiają się głównie na sobie nawzajem i jest zupełnie inny standart zajmowania się nimi niż z jedynakami.
My mamy jedynaka od ponad 4 lat i nie ma możliwości, żeby on się dłużej niż pół godzinki sam pobawił. Naogół siedzi na nas, żeby coś z nim robić.

Ja właśnie wróciłam z małych zakupów dzidzi trafiły się dziś naklejki z kubusiem puchatkiem na ściane i motylki które świecą ;) tyle jest fajnych rzeczy
Musze wam powiedzieć że w Tesco są jedne z najładniejszych ubranek dla dzieci w bardzo przystępnych cenach.

podpisuje się obiema rękami. Rzeczy z Tesco to angielskie Cherookee i nie dość, że większość ma naprawdę fajne wzory, ceny przystępne to jeszcze wszystkie te ubranka (bielizna, body, rajstopki, koszulki, dresy, kurteczki) są doskonałej jakości. My jak planujemy zakupy dla naszego smoka to zawsze zaczynamy od Tesco. Potem ewentualnie 5 10 15, ale tylko w trakcie przecen.

Abeja to ja podobnie tesco, przeceny w smyku, choć ja jeszcze przecen w H&M (świetna jakość), 5-10-15 i GEMO szukam ;-). Ostatnio to mały ma prawie wszystko z GEMO bo u nas przerabiali sklep i z tej okazji w grudniu wysprzedali wszystko najpierw 50% taniej a potem 70%.
Tyle, że szybko wszystko przebrane było, normalnie po 2 tygodniach promocji to stoiska dla chłopców 3-6 lat były puste.
A jeszcze czasami do Maksimusa jeździmy, to taka wielka hurtownia odzieży pod Warszawą. Ode mnie to rzut beretem. Tylko to są 4 mega hale, trzeba mieć duużo siły i być zdrowym, żeby tam coś szukać.
Ale na wiosnę kupiliśmy w Maksimusie Krystianowi kurteczkę za 40zł, podobna w sklepie w jankach kosztowała ponad 100zł.
A jeszcze outlet factory, tyle, że dla Krystiana to tylko sportowe butki Nike, Adidas itp. i koszulki z Atlantica, w ich sklepach z ubrankami dziecięcymi ceny są dokładnie takie jak w smyku czy H&M bez przecen więc się średnio opłaci.
Choć zimą w smyku kupiłam taniej adidaski (była przecena 50%) niż w zeszłym roku w outlecie. Ja mam manię kupowania ubrań na wyrost, teraz też już mam troszkę większych, bo była super promocja.

Ostatnia edycja:
Gemo u nas nie ma. Niestety.
Natomiast jak chodzi o HM to ja do jakości tych ubranek mam jednak sporo zastrzeżeń. Już mi się kilka razy zdarzyło, że mimo trzymania się warunków prania z metek to podarły mi się w pralce koszulki młodej. Na pewno to nie wina pralki, bo to tylko przy HM, poza tym pralkę mam nową, ma niecały rok...Zatem ja do HM zaglądam rzadko i najczęściej jak kupuję coś młodej to jakieś pierdółki i dodatki a nie większe rzeczy. Nie wiem, moze to pech jakiś...

Witam serdecznie wszystkich !
Jestem tu nowa, ale mam nadzieje,ze odnajde sie we wszystkim szybciutko.
Widze ze poruszylyscie temat nad ktorym ostatnio sie glowie. Kiedy zaczac kolekcjonowac wyprawke dla maluszka ? Jakies dobre rady ?:-)

reklama
Witam serdecznie wszystkich !
Jestem tu nowa, ale mam nadzieje,ze odnajde sie we wszystkim szybciutko.
Widze ze poruszylyscie temat nad ktorym ostatnio sie glowie. Kiedy zaczac kolekcjonowac wyprawke dla maluszka ? Jakies dobre rady ?:-)

Witaj :-)
Z nami to jest różnie. Troszkę już kupujemy. Niektóre dziewczyny czekają jeszcze, inne szaleją z zakupami. Także trudno powiedzieć kiedy należy zacząć, ważne żeby przed porodem :-p

Do góry