reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja nawet jeśli okaże się, że będzie córka chyba nie będę przesadzać z różem:-), bo to chyba najmniej praktyczny kolor. Pewnie będzie i tak dużo zielonego, niebieskiego i właśnie kremowego.:-)

reklama
My tez planujemy od czerwca zabrac się za gromadzenie potrzebnych rzeczy, ale najpierw musze zrobić listę co mi bedzie potrzebne... Jeśli będzie dziewczynka to przykro mi, ale będzie spac w niebieskiej pościeli:-p;-), bo taka mam po synku, może dokupię jakąś różową zmianę... Szczerze Wam powiem, że bardzio chce zeby to była mała laseczka, bo mam ochote kupowac śliczne sukienki i dziewczyńskie rzeczy:tak::-)

My tez planujemy od czerwca zabrac się za gromadzenie potrzebnych rzeczy, ale najpierw musze zrobić listę co mi bedzie potrzebne... Jeśli będzie dziewczynka to przykro mi, ale będzie spac w niebieskiej pościeli:-p;-), bo taka mam po synku, może dokupię jakąś różową zmianę... Szczerze Wam powiem, że bardzio chce zeby to była mała laseczka, bo mam ochote kupowac śliczne sukienki i dziewczyńskie rzeczy:tak::-)

hahahaha :) ja też marzyłam że będę mojej młodej kręcić warkocze, zapinac spineczki, robić kucyki. Tmczasem takie działania przetrwaja u niej na głowie w chwili obecnej 5 sekund :-D
A z ciuchów najlepiej dresy, albo latanie w rajtkach :-D jak wyciągam sukienke lub spódniczkę to słyszę - mamusiu... musis sukienke???
w sumie nie wiem czemu mnie to dziwi skoro moja dwulatka bawi sie samochodami i gra z tatą w hokeja :-D

Abeja he he he :-D:-D:-D
Wiesz to z chłopcami jest podobnie, kupujesz mu fajną koszulę, modne spodnie i zakładasz je tylko jak wychodzisz w gości a po domu to najlepiej dresy z lumpeksu, bo brudzi i niszczy a takich rzeczy to przynajmniej nie szkoda...;-)

Mój synek za to ostatnio jak widzi na minimini reklamę kucyków to mówi, że chce. Powiedziałam, mu że to różowe i dziewczyńskie a on mi na to: no to co?

Tak to już jest ;-). Ja mam w domu eleganta, wystarczy, że się zaleje albo pobrudzi i już idzie się przebrać.
Ale chodzi głównie w dresach ze względów praktycznych.

dziewczyny a może warto otworzyć nowy wątek w którym podacie niezbędne przedmioty jakie będą nam potrzebne. myśle że przyda się to zwłasza tym które nie mają jeszcze dzieci

pszczólkamaja ale tutaj już były listy podawane na tym wątku, nie wiem czy następny wątek jest konieczny.

Kurcze, zapłaczę się chyba. Kupiłam dwa kocyki, bo przecież każdy/każda musi mieć swój. Wiki do tej pory sypia ze swoim "kocysiem". Kolejne zakupy jak zejdą kolejne pieniądze. Powiem Wam na ucho, że zaczyna mnie przerażać ta podwójność finansowo.

reklama
Gemelo,
na pewno przy bliźniakach to wszystko podwójny wydatek:tak:
Ale pomyśl sobie,że i podwójna radość przeżywania wszystkiego,
co z tymi maluszkami związane:-):-):-)

Do góry