reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

O co chodzi z tymi jedynkami dwójkami i trójkami?? Czy to są rozmiary pampersów? Pytam bo niewiem, my planujemy kupić Pampers newborn, czy one też mają jakieś rozmiary?

Te newborn, to właśnie jedynki. Potem są dwójki od 3-6kg itd. itp. Jakoś inaczej je nazywają ale najczęściej mówi się o jedynkach, dwójkach itp.

reklama
Pieluszki 1 maiłam tylko jedną paczkę, do szpitala bo faktycznie wielkością zbytnio się nie różnią tak jak pisze roksi...

jedną butelke raczej wypadałoby kupic- bo co by blo gdyby- wystarczy Ci póki co mała-nawet 150 ml:-) tak mi mówili i tak kupiłam:-):-):-):-)

do paznokci kupie sobie taki zestawik- nie wiem jeszcze czym bedzie mi lepiej obcinac- czy nożyczkami czy obcinaczem:-)
ja karmiłam tylko butla i miałam dwie małe, jedna na mleko druga na herbatkę, na początek w zupełności wystarczyły... duża butelko przez kilka m-cy w ogóle się nie przyda
mi się wygodniej obcinało nożyczkami...
Jak urodziłam Zuzę to w szpitalu na oddziale nikt noworodkom nie obcinał paznokci... nie wiem, może to kwestia szpitala?
u nas też był zakaz, z tego powodu o którym wcześniej pisałaś...

Hymmm, a mi położna laktacyjna powiedziała, że sama obetnie Dzidziuchowi paznokietki w szpitalu ... ???

Abeja, weź mnie oświeć, czy seria Bubchena to tylko kosmetyki dla niemowląt, czy różne produkują?

co połozna to inna szkoła..nam w szkole rodzenia powiedzieli żeby obciąć paznokcie dopiero po około 3 tygodniach, bo wczesniej płytka jest za miekka i można ją uszkodzić...:baffled:

i ja tez mam podobny..

A to moje wczorajsze nabytki:-)

cudeńka :tak:

Wasze zakupy oczywiście śliczne :tak:
Ja dziś wybrałam sie do lumpków - takie cuda można tam kupić,że szok. :-) także u mnie dziś stówka pękła

Jeśli chodzi o materace to ostatnio trochę czytałam na ten temat w necie. interesowały mnie bardziej opinie specjalistów, fehabilitantów. Także min. za opinią Pana Zawitkowskiego, którego jakoś tak bardzo polubiłam przez programy w TVN (ostatnio kupiłam też na allegro jego książkę) - postanowiliśmy z M nie szaleć z zakupem drogiego łóżeczka, tylko kupić takie za ok. 200 - 250 pln solidne, bukowe i zainwestować w materac lateksowy - w końcu tu nie chodzi o estetykę a komfort snu maluszka. I tym oto sposobem wczoraj już decyzja ostateczna zapadła i zamówiłam
MATERAC LATEKSOWY HEVEA 60/120 ALOE VERA !! (708717602) - Aukcje internetowe Allegro

Oczywiście jest to wydatek sporo większy ale w sumie z tańszym nieco łóżeczkiem wychodzi na to samo. Zawitkowski pisał,że jeśli z powodów finansowych odpada lateks to radzi zwykły ale gruby piankowy - te gryki i kokos odradzał. Więcej na ten temat np. na forum gazety.pl gdzie odpowiada on tam na najróżniejsze pytania i problemy rodziców.

Teraz męcze temat wypełnień pościeli - tak kusi mnie te Ingeo.

Mnie wczoraj pzryszła chrzestna Emilki przyniosła z pracy Lovelę(pracuje w Rossmanie)i zawiadamiam ze jest do 20 promocja 1,8kg za 17.99!E sensitive stosuje na codzien do prania naszych ubrań,ładnie dopiera bardzo dobrze ale boje sie ryzykować z małą bo Jasiek dość wrażliwą skóre miał ,moze byc powtórka!Jutro jak pogoda si epoprawi to zacznę prać ubranka,pościele itp. bo meble dzis przywiozą i będe mogła sibie wszystko poukładać.Sama przyjemność!!!;-)

Te newborn, to właśnie jedynki. Potem są dwójki od 3-6kg itd. itp. Jakoś inaczej je nazywają ale najczęściej mówi się o jedynkach, dwójkach itp.

Newborn 2-5 kg, potem z rtch new baby są 2 3-6 i trójki 4-7. Inne pampersy to active (te z ielono-niebieskim napisem i kolorem opakowania i one zaczynają się od 2 do 5, 2 to 3-6kg, 3 4-9:-), no i jeszcze są active fit fioletowe, które zaczynają się od 3 (4-9kg). To tyle mojej wiedzy na temat pieluch:-D

a to moje nabytki:-):-):-):-) tylko część z nich:-)

Załączniki

• IMG_0002.jpg
    IMG_0002.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_0003.jpg
    IMG_0003.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_0005.jpg
    IMG_0005.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_0006.jpg
    IMG_0006.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_0008.jpg
    IMG_0008.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_0010.jpg
    IMG_0010.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_0004.jpg
    IMG_0004.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_0007.jpg
    IMG_0007.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_0009.jpg
    IMG_0009.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Asienka,to juz ekspert z ciebie!!Jasiowi na poczatku zakładałam tetre bo miał strasznie wrażliwą pupę i kazdorazowe załozenie pa,persa kończyło sie małą masakrą,zaliczyliśmy opdpieluszkowe zap skóry i inne przyjemności.Tera mam nadzieje ze moje dziewcze nie będzie protestiowaóło przeciw pampersom,bo naprawde nie mam juz ochoty ciągle namaczać,prać i prasowac kosmicznej ilości pieluch!!!!!
Zamierzam kupic pieluchy pampersa a jal juz podrośnie to dada w biedronce bo cena rewelacyjna a jakościa nie obiegaja od innych

reklama
Do góry