reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Sylvia31 jakoś mi umknęło, ze jesteś z Katowic. W przyszły poniedziałek i wtorek jest w Chorzowie Akademia Zdrowego Rozwoju Pampers. Wybieramy się z shenkoką, może masz ochotę dołączyć?

dokładnie to z Jaworzna, a ta akademia to w godzianch popołudniowych jest ? czy to jest coś w stylu targów również ? ja bym bardzo chętnie dołączyła, tylko że z moją ciążą wysokiego ryzyka to musiałabym z mym Wężem jechać i przekonac go, że np wózek można by tam kupić ...bo całą resztę już chyba mamy :sorry2: a faceta to wiadomo jedynie zakup fury przekona bo na pieluchy to sie nie da złapać;-)
haaaaaaaaaaaaaaaa MAMY 200-TNĄ STRONĘ !!!!

akademia rozkłada się przy wejściu do ZOO w Chorzowie, w godzinach 11-18.
Nie sądzę by mozna tam było kupić wózek, to impreza firmowana przez pampers. znalazłam taki opis:
Opis

Akademia Zdrowego Rozwoju Instytutu Pampers to wyjątkowa akcja edukacyjna dla rodziców maluchów do 3. roku życia.

Rodzice mają okazję poznać fascynujący i pełen wyzwań świat swoich dzieci, aby dowiedzieć się, jak lepiej wspierać ich rozwój.

W Akademii eksperci Instytutu Pampers będą przeprowadzać rodziców przez trzy etapy rozwoju dziecka i na poszczególnych stacjach wyjaśnią, jak ogromne znaczenie dla jego prawidłowego rozwoju ma właściwa pielęgnacja jego skóry.
Na stacji "W łonie mamy" rodzice będą mieli okazję przekonać się między innymi, co słyszy rozwijające się maleństwo i jak rodzi się jego więź z mamą.
W "Świecie Noworodka" eksperci Instytutu Pampers pokażą ogromne znaczenie zmysłów w rozwoju maluszka – przede wszystkim zmysłu dotyku, który pomaga maluszkowi poznawać świat.
"Świat dziecka w 1. roku życia" to okres niezwykle intensywnego rozwoju, nauka chwytania przedmiotów czy siadania, dlatego na tej stacji dorośli mogą przypomnieć sobie, jak trudno było postawić pierwszy krok.
W "Świecie dziecka 2. i 3. roku życia" przychodzi pora na naukę samodzielności – ubierania się, rysowania czy jedzenia. Eksperci poradzą rodzicom, jak wspierać rozwój samodzielności i tożsamości płciowej dziecka.

Wizyta w tegorocznej Akademii Zdrowego Rozwoju to dla rodziców także doskonała możliwość wymiany doświadczeń i porad miedzy sobą.

zapowiada się ciekawie, pogadam z moim, ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo zanim się po pracy przez korki przebijemy to dotrzemy na koniec.....ale musze powęszyć czy w Katowicach, Mysłowicach czy Sosnowcu nie organizują jakiś targów w najbliższym czasie....pewnie będzie się działo jak my już uziemione będziemy:baffled:, chociaż ja to nawet bliżej do Krakowa mam bo niedaleko A4 mieszkam, zaczynam węszyć, jak coś znajde to dam znać:tak:

jak to oFF festiwal mieliście przeca !
ale co do targów masz rację kicha na całego, własnie szukałam i Łódź, Kielce, Wrocław to owszem...hm na Śląsku widocznie za mało matek mieszka, słabe zaludnienie:dry: znając życie zacznie się po wakacjach, paźdzernik= listopad, bo tak było w tamtym roku z tego co widzę
będziesz rodzić w Mysłowicach ?

Taaaaa.. na Off nie musiałam nawet biletów kupowac, słyszałam z balkonu :-)
Nie będę rodziła w Mysłowicach (mimo, że mam do szpitala 100 m, mogłabym przejść w kapciach), będę rodziła w Katowicach na Łubinowej.

ja też myślę o Łubinowej, byłaś tam już, na wizycie i wizytacji ??? ja najpierw wybieram sie do nas , do ordynatora z Jaworzna na pogawędkę , jak mi sie nie spodoba to biegiem do Katowic, bo termin mam na 29 września ze wzgl. na cc więc trza się zdecydować:baffled: jedynie braku miejsca się obawiam na łubinowej bo teraz to jest mega modne miejsce i czytałam że można na korytarzu wylądować, od mojego lekarza prowadzącego z Katowic też wiem, że mają ścisk, natomiast co do samego miejsca to najlepsze w okolicy i znajoma i śwagierka i mój chłop, który był na odwiedzinach zachwyceni

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczorową porą;-)
prezentuję najnowsze nabytki dla BIANKI

kobinezoniki od mojej siory po jej dzieciaczkach, już wyprane i pachnące od rozm52 wzwyż
a ostatnia fotka- misiowa wyprawka kupiona przez moją babcię, a prababcię BIANKI;-)

Załączniki

• Obraz 017.jpg
    Obraz 017.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 018.jpg
    Obraz 018.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 59
  • Obraz 019.jpg
    Obraz 019.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 020.jpg
    Obraz 020.jpg