reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

mi też zapach się nie podoba. w sumie to jest tak że te ubranka nie pachną wcale po praniu. tylko że ja nie wiem czy to wada, bo przypuszczam że czym ma dodanych mniej substancji zapachowych a czym mniej tym mniejsze ryzyko alergii.
Przekonam się jak wypiorę ;-)

kupiłam wczoraj używany wózek na allegro Roan Marita za 300zł :-)
No to super:-)

dziś zaszłam tak tylko zobaczyć i miałam nic nie kupować bo mam tyle ubrań że mała pewnie wszystkiego nie zdąży założyć. i oczywiście znalazłam coś i nie mogłam się powstrzymać:-)
kupiłam poszewkę i spodenki sztruksowe. wydałam całe 4,80
:-D:-D:-D Zakupy śliczne ;-)

kurcze a ja znów mam odwrotnie Lovela bardziej mi się podoba pod względem zapachowym:tak:
Jeden głos za lovelą:tak::-)

a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem
:-D:-D:-D Super

oliwke i krem do pupy bede kupowac bambino:tak::tak: mydełko też bambino:tak:
Ja już kupiłam mydełko bambino i ciągle wącham :-p;-);-)

To moje 3 nowe sukieneczki dla niuni -promocja w Zarze:-D:cool2::-D
Śliczne :-D

Ja to chyba jestem nienormalna:-D, wy tyle ubranek już macie, a ja mam tylko trochę, ale myślę, że wystarczy. Zresztą nie mam, gdzie tego wszystkiego trzymać..
Ja mam większość rzeczy pożyczonych sama kupiłam może z 15 ubranek ;-)

reklama
Hej,

zrobiłam ostatnio rozeznanie cenowe:-):-):-)

Ja pochodziłam niedawno trochę po lumpkch w warszawie, jeden jest na Bemowie "FILIPK", ubranka mają niebrzydkie, ale jest tam dość drogo, śpioszki, pajacyki za około 12 - 17 zł... W tej cenie można kupić nowe rzeczy na przecenach lub nowe w kilkupakach np mothercare.
Byłam jeszcze w kilku innych "na wagę" - można tam coś upolować za niewielkie pieniądze, ale trzeba mieć na to dużo siły i czasu żeby tak biegać;-);-) a ja siły nie mam ani samochodu:-) za późno się za to zabrałam.:dry:

co do kombinezonów zimowych to ja chce jeden kupić na 62 - taki polarkowy jakiś, njlepiej niebieski:) a drugi na 68 lub 74 zimowy no i jakąś kurteczkę, te większe moze uda się kupić na przecenach w zimę. Ale nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce, w końcu teraz zakupy wyglądająinaczej niż z niemowlakiem:-)

Dość drogo wychodzą ciuszki z Cubusa - za pajacyk lub śpioszki około 40 zł.

W mothercare i next można kupić kilkupaki ciuchów, gdzie body wychodzi za około 7 zł za sztukę a śpiochy około 12 zł (w przecenie).

w H&M nie odpowiada mi za bardzo jakość ciuszków, mam kilka po bratanicy i są dość zużyte.

Dla dziewczynek możnakupić ładne sukieneczki w Zarze na przecenie w cenie około 19, 30 zł. Dla chłopców super bluzeczki polo za 9 zł. Ale ja nadal nie znam płci:baffled:

W mohercare są super buciki dla dziewczynek i chłopców za około 15 zł .

Poza tym mam problem z kupowaniem rzezy bo raz ze nie wiem jaka płeć a dwa że nie wiem czy kupić na 56 czy 62 cm, ale widzę że to nie tylko mój problem:baffled:

To moje 3 nowe sukieneczki dla niuni -promocja w Zarze:-D:cool2::-D

I kolejny kombinezonik, spodobał mi się ten liliowy kolorek:sorry2:

Zobacz załącznik 155762
cudne:-):-)

Ja już kupiłam mydełko bambino i ciągle wącham :-p;-);-)

Ja mam większość rzeczy pożyczonych sama kupiłam może z 15 ubranek ;-)
ja uzywam bambino caly czas i mydelka kremu i oliwki tez uzywalam- ale ostatnio byla w promocji z johnsons baby wiec kupilam- a juz sie konczy:-) to dobrze-bo jakos zapach mi nie odpowiada na dłuższa mete:baffled:

My tak naprawdę niewiele rzeczy kupiliśmy, bo dużo właśnie podostawaliśmy:-) i to pewnie nie koniec, bo nam się tylko te najmniejsze mieściły w torby, jak wracaliśmy z Polski, reszta czeka aż będziemy mieć paczkę z Polski od mamy i siostry:-D. Kombinezonik kopiliśmy na 3- 6 miesięcy, bo w grudniu wybieramy się do Polski na ponad miesiąc, a wiadomo, jakie zimy są w Polsce:-D, tutaj tak tragicznie nie jest dzidzia mam w co ubrać. To chyba do 74 cm będzie ten kombinezonik.

Ja kupiłam materac własnie taki z ta gryka ,i wogole one sa zdrowe.
I naprawde opłaca sie bo nie sa az takie drogie.
Nie wiem gdzie mam szukac pampersow z tym wycieciem na pempek.jak narazie przelecialam pare sklepow i nie ma:-(

Ewelina, kup najzwyczajniej na świecie rozmiar 1 i się wycięciami żadnymi nie stresuj. Tylko nie kupuj kilku paczek na raz, bo może się okazać, że Maluch akurat na te będzie uczulony albo taki duży, że od razu na 2 przejdziesz.

Dziewczyny pampersy 1 a 2 nie różnią się wielkością:no: lepiej od razu kupić 2 bo lepiej się opłaca:tak: moja córka (3680g, 57cm) szybko zmieniła rozmiar 2 na 3 napewno w ciągu 6 tyg. bo przychodziła do nas pani położna i zwróciła uwagę że 2 są już przymałe:szok: użyłam od narodzin półtorej paczki 2 pół oddałam znajomej:tak:

ps 1 mają jakiś wkład na smółkę:baffled: a ile dziecko wydala tą smółkę pierwszy dzień po porodzie góra drugi;-)

u mnie w szpitalu wymagaja pampersow z wycieciem na pempek.wiec musze szukac

Z wycięciem na pępek, z tego co mi wielka wyrocznia google mówi mają tylko Happy newborn 2-5kg i before 0

Dziewczyny pampersy 1 a 2 nie różnią się wielkością:no: lepiej od razu kupić 2 bo lepiej się opłaca:tak: moja córka (3680g, 57cm) szybko zmieniła rozmiar 2 na 3 napewno w ciągu 6 tyg. bo przychodziła do nas pani położna i zwróciła uwagę że 2 są już przymałe:szok: użyłam od narodzin półtorej paczki 2 pół oddałam znajomej:tak:

ps 1 mają jakiś wkład na smółkę:baffled: a ile dziecko wydala tą smółkę pierwszy dzień po porodzie góra drugi;-)

Porównywałam rozmiar ostatnio. 1 są odrobinę mniejsze niż 2. Ja i tak kupiłam 1 małą paczkę 1 bo a) nie wiem jak duzi się urodzą (a i tak trzeba będzie ich przed terminem wyciągać), b) właśnie chciałam z tym wkładem na smółkę (do 4 dni potrafi się wydalać) - w końcu u mnie się to nie zmarnuje skoro dwóch na raz będzie, c) mała bo nie wiem czy się nie uczulą.

reklama
O co chodzi z tymi jedynkami dwójkami i trójkami?? Czy to są rozmiary pampersów? Pytam bo niewiem, my planujemy kupić Pampers newborn, czy one też mają jakieś rozmiary?

Do góry