reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
bo łatwo maluszkowi uszkodzić delikatną skórkę wokoł paznokcia a w szpitalu jest mnostwo bakterii na oddziale i tym sposobem ułatwiamy im drogę.. jakoś tak tłumaczyły to położne. Po to kupuje się dla malenstwa łatki niedrapki lub zakłada na rączki skarpetki by w szpitalu nie obcniac paznokietków.

Hymmm, a mi położna laktacyjna powiedziała, że sama obetnie Dzidziuchowi paznokietki w szpitalu ... ???

Abeja, weź mnie oświeć, czy seria Bubchena to tylko kosmetyki dla niemowląt, czy różne produkują?

ja zdjęcia nowych nabytków wkleję potem, bo muszę zdjęcia zgrać, a teraz mi się nie chce:-).

Ja to chyba jestem nienormalna:-D, wy tyle ubranek już macie, a ja mam tylko trochę, ale myślę, że wystarczy. Zresztą nie mam, gdzie tego wszystkiego trzymać. Do obcinania paznokci też mam zestaw, bo siostra mówiła, ze tanie wychodzi, poza tym sami dopasujemy, czym nam będzie wygodniej obcinać. Szczoteczka i grzebyczek też mamy w zestawie, zobaczymy, kiedy z niego skorzystamy:-D. W ogóle to siostra już kupiła pościel. Jedna niebieska, jedna kolorowa, pieluchy tetrowe, ochraniacze na szczebelki, i jeszcze trochę innych rzeczy. Aż mi szkoda, ze muszę czekać, żeby to wszystko zobaczyć:-D.

Ja powoli szykuję się do zakupu materacyka do łóżeczka.. i nie wiem jaki jest najlepszy...z jakiego tworzywa?? muszę jeszcze kupić pokrowiec na na fotelik samochodowy, wanienkę termometr do niej i to by było wszystko z takich rzeczy...pierwszej potrzeby..

guziczek a ten pokrowiec na fotelik samochodowy to chodzi Ci o śpiworek, bo tak to się średnio opłaci, tak naprawdę w tym foteliku będziemy wozić jesienią i zimą, może wiosną jeszcze, więc właściwie zawsze w kombinezonkach a pokrowiec to na lato jak dziecko prawie góle jeździ. Chyba, że masz goły fotelik? Bo ta tapicerka z fotelików jest naogół bardzo ok, wystarczy ją tylko w dziecinnym proszku wyprać.

Co do materacyka to właściwie każy jest ok byleby nie był za miękki. Wiem, że w gazetach polacają piankowe, ale większość które ja widziałam są wg mnie za miękkie. My za pierwszym razem mieliśmy kokos-pianka-kokos super się sprawdził, nie odkształcił się przez 3 lata użytkowania i teraz ponieważ mamy 2 łóżeczka i myślimy o wywiezieniu jednego do dziadków, to zastanawiam się czy go nie dać tam do nich i jak jedną noc raz na kilka miesięcy będzie miał mały do przespania to chyba nic mu się nie stanie jak się prześpi na materacyku po starszym bracie? Zawsze to dużo lepszy materacyk niż ten z turystycznego łóżeczka.

Ja ubranek mam pewnie równie dużo co wy, bo przy pierwszym najpierw się bałam, że nic nie będę miała i coś tam pokupowałam ciężko się było opanować a wszyscy mnie zwodzili do końca bo nie chcieli zapeszać i nic mi nie dawali po swoich dzieciach, a potem dostałam kilka toreb na raz, tak, że nie sporo ubranek nie zdążyłam pierwszemu założyć nawet. Tyle, że nasze ubranka nadal na wsi a ja jeszcze zastanawiam się jaki proszek kupić i gdzie po niego uderzyć.

W sobotę byłam w Selgrosie ale okazało się, że tam proszek jest droższy niż w Rossmanie i Lidlu obok domku i nie wzięliśmy.
Za to kupiłam kilka pajacyków i body ale raczej z myślą o wystawieniu na allegro, bo były w niezłej promocji :-). Zatrzymam sobie jedno body i jeden pajacyk a tak zobaczymy co uda mi się sprzedać.

Ostatnia edycja:
cyniczna z tego co sie orientuję to Bubchen jest dla niemowląt i małych dzieci + seria dla ciężarówek. Innych kosmetyków tej firmy nie widziałam.
Jak urodziłam Zuzę to w szpitalu na oddziale nikt noworodkom nie obcinał paznokci... nie wiem, może to kwestia szpitala?

reklama
guziczek a ten pokrowiec na fotelik samochodowy to chodzi Ci o śpiworek, bo tak to się średnio opłaci, tak naprawdę w tym foteliku będziemy wozić jesienią i zimą, może wiosną jeszcze, więc właściwie zawsze w kombinezonkach a pokrowiec to na lato jak dziecko prawie góle jeździ. Chyba, że masz goły fotelik? Bo ta tapicerka z fotelików jest naogół bardzo ok, wystarczy ją tylko w dziecinnym proszku wyprać.

Co do materacyka to właściwie każy jest ok byleby nie był za miękki. Wiem, że w gazetach polacają piankowe, ale większość które ja widziałam są wg mnie za miękkie. My za pierwszym razem mieliśmy kokos-pianka-kokos super się sprawdził, nie odkształcił się przez 3 lata użytkowania i teraz ponieważ mamy 2 łóżeczka i myślimy o wywiezieniu jednego do dziadków, to zastanawiam się czy go nie dać tam do nich i jak jedną noc raz na kilka miesięcy będzie miał mały do przespania to chyba nic mu się nie stanie jak się prześpi na materacyku po starszym bracie? Zawsze to dużo lepszy materacyk niż ten z turystycznego łóżeczka.

heheh po prostu tapicerka juz mi wyblakła bo mam granatowy a używany był w w okresie słonecznym i chciałam jakoś kupić ten pokrowiec zeby tak brzydko to nie wygladało..
Co do materacy bardzo dziekuję za porade oczywiście skorzystam z nije i zakupię taki jaki dziwczyny proponujecie:-D

Do góry