reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem

brakuje tu tylko kombinezonów cieplejszych, ale nie chciało mi się już ich wyjmować ze skrzyni. nadrobię to innym razem.

a i z 99 % tych ubranek dostałam. sama pewnie ze 100zł wydałam

hahahahahahhaaha przebiłaś chyba nawet Catedrę.
ja też wstawie "swoją" kolekcję po weekendzie

reklama
a ja postanowiłam prać, prasować i układać w szafach dopiero we wrześniu :-) póki co mam wakacje :-) nie chce mi się tak by the way :-)

dziewczyny ja też wróciłam teraz do domu od mamy z dwoma worami ciuszków:tak::tak::tak: i już pralka za pralką tylko brak miejsca do suszenia hihi

ale jutro znowu będzie pranko i wtedy porobię zdjęcia i się Wam pochwalę...
fakt niewiele kupiliśmy bo dostaliśmy dużo fajnych rzeczy ale jeszcze mnie korci żeby wybrać się na zakupy i pewnie to zrobię bo w sobotę przyjeżdża moja mamcia i z nią sobie zaszaleję a co mi tam:-):-):-)

teściowa tylko patrzy i komentuje ze za dużo a jeszcze wszystkiego nie widziała a niech jej oczy bola bo dla niej zawsze coś jest źle i wogóle... a ja już jestem trochę spokojniejsza bo mam to wszystko w domku:-p

ja własnie zamówiłam tą buteleczkę w wersji 150ml i 260ml:tak: w ogóle to u tego sprzedawcy zrobiłam duże zakupy:tak: zamówiłam jeszcze to termoopakowanie tt:tak:
paczuszka już do mnie jedzie;-)
e to powiedz potem czy jesteś z niego zadowolona bo też bym pare rzeczy kupiła....

ja też kupowałam u tego sprzedawcy :-) i wszystko ok pewnie jeszcze u niego cos kupię :tak:
dobrze wiedzie bo ja mam opory do kupowania przez allegro!

właśnie w sobote byłam w sklepie dzidziusiowym-sklep hurtownia jak ktoś zna katowice to jest na ulicy Jankiego (ochojec)no i zamówiliśmy roana marite granatową śliczniuchna!-będzie do 6 tygodni!
a potem pokazałam męzusiowi taki kombinezonik nawet nie miałam za miaru kupi tylko pokazac bo był słodki a on stwierdził ze kupujemy -nie wiem jak sie materiał nazywa - grupszy troche od polara bardziej jak miś pluszowy taki jesienno zimowy akurat na pazdziernik rozmiar68 ale defakto wygląda na mniejszy -tak około62-i mamy kombinezonik na zime - jest biały ma uszka na kapturku i ogonek a na stópkach zaznaczone takie jakby misiowe stopy !jak zrobie fotki to wkleje jak patrze na wasze zakupy to mi wstyd bo poza pościelą łużeczkiem i wózkiem to boje zakupy zmieszcza się w 1 reklamówce ale kupuje tylko rozmiary62 ewentualnie 68 i takie 56co wygladają na troche większe jeszcze troche dokupie w wrześniu a większe będa kupowane po porodzie ...
bo u nasz w rodziach prezenty ludzie dają dla dzidzi jak przychodzą zobaczy więc cos dostaniemy z tych większych a nie mamy tyle kaski by szalec!a mąz sie uparł ze jego córcia ma mie wszystko nowe a nie z lumpku czy np używane z allegro ale nie jest źle!w wrzesniu na początku kupuje reszte ubranek piore,i kupuje wszystkie kosmetyki i wanienke a ja mam już jelp bo dostałam od mojej mamy bo zawsze prana była w nim moja bielizna bo mnie inne uczulały mam nadzieje ze się sprawdzi myślałam że to Lovela bardziej uczula!
a właśnie co polecacie do paznokietków?
i jakie kremy do pupy?
co do całego ciałka to oliwke myślałam o Jonsons baby ale ktoś pisał że Jonsons uczula toco polecicie?
do kąpieli chciałam taki płyn lub żel 2w1 z dozownikiem tylko nie mam pojęcia jakiej firmy a czy do wody leje sie jakiś płyn do kąpieli- słyszałam ze emulsje czy coś w tym stylu nie pozwalają skórze oddychac czy to prawda?
a jeśli mam zamiar karmi piersią to musze kupowa butelki już teraz?
bo laktator mam wybrany jak okaże sie potrzebny to maz wie jaki kupic!

i jakie kremy do pupy?
co do całego ciałka to oliwke myślałam o Jonsons baby ale ktoś pisał że Jonsons uczula toco polecicie?
do kąpieli chciałam taki płyn lub żel 2w1 z dozownikiem tylko nie mam pojęcia jakiej firmy a czy do wody leje sie jakiś płyn do kąpieli- słyszałam ze emulsje czy coś w tym stylu nie pozwalają skórze oddychac czy to prawda?
bo laktator mam wybrany jak okaże sie potrzebny to maz wie jaki kupic!

oliwke i krem do pupy bede kupowac bambino:tak::tak: mydełko też bambino:tak:
jakos najbardziej ufam bambino
jedną butelke raczej wypadałoby kupic- bo co by blo gdyby- wystarczy Ci póki co mała-nawet 150 ml:-) tak mi mówili i tak kupiłam:-):-):-):-)

do paznokci kupie sobie taki zestawik- nie wiem jeszcze czym bedzie mi lepiej obcinac- czy nożyczkami czy obcinaczem:-)

Zestaw to dobry pomysł, mi na poczatku łatwiej bylo nożyczkami, potem jednak cążkami... najważniejsze by nie obcinać maleństwu paznokci w szpitalu!

To moje 3 nowe sukieneczki dla niuni -promocja w Zarze:-D:cool2::-D

IMG_0231.jpg

IMG_0232.jpg

IMG_0233.jpg

I kolejny kombinezonik, spodobał mi się ten liliowy kolorek:sorry2:

IMG_0234.jpg

dziewczyny ja też wróciłam teraz do domu od mamy z dwoma worami ciuszków:tak::tak::tak: i już pralka za pralką tylko brak miejsca do suszenia hihi

ale jutro znowu będzie pranko i wtedy porobię zdjęcia i się Wam pochwalę...
fakt niewiele kupiliśmy bo dostaliśmy dużo fajnych rzeczy ale jeszcze mnie korci żeby wybrać się na zakupy i pewnie to zrobię bo w sobotę przyjeżdża moja mamcia i z nią sobie zaszaleję a co mi tam:-):-):-)

teściowa tylko patrzy i komentuje ze za dużo a jeszcze wszystkiego nie widziała a niech jej oczy bola bo dla niej zawsze coś jest źle i wogóle... a ja już jestem trochę spokojniejsza bo mam to wszystko w domku:-p

to czekamy na zdjęcia:-)
a z tymi dostanymi ciuszkami to tak jest ze człowiek się niby cieszy ze dostał i nie musi pieniędzy wydawać bo i tak tyle wydatków jest, ale z drugiej strony jak nie kupować dla swojego maleństwa. gdybym nic nie kupiła to bym była baaardzo nieszczęśliwa ;-)

jak patrze na wasze zakupy to mi wstyd bo poza pościelą łużeczkiem i wózkiem to boje zakupy zmieszcza się w 1 reklamówce ale kupuje tylko rozmiary62 ewentualnie 68 i takie 56co wygladają na troche większe jeszcze troche dokupie w wrześniu a większe będa kupowane po porodzie ...
bo u nasz w rodziach prezenty ludzie dają dla dzidzi jak przychodzą zobaczy więc cos dostaniemy z tych większych a nie mamy tyle kaski by szalec!a mąz sie uparł ze jego córcia ma mie wszystko nowe a nie z lumpku czy np używane z allegro ale nie jest źle!w wrzesniu na początku kupuje reszte ubranek piore,i kupuje wszystkie kosmetyki i wanienke a ja mam już jelp bo dostałam od mojej mamy bo zawsze prana była w nim moja bielizna bo mnie inne uczulały mam nadzieje ze się sprawdzi myślałam że to Lovela bardziej uczula!
i jakie kremy do pupy?

mamusia nie przejmuj się najważniejsze rzeczy już masz. Ciuszki też zdążysz kupić.
Z tego co pamiętam to twoja dzidzia na usg nie była duża więc nie wiem czy ubranka nie powinny być też mniejsze. Moja kuzynka kupowała same większe ubranka a dziecko urodziło się małe i nie miała nawet co w szpitalu mu założyć bo wszystko miała za duże. Babcia na szybkiego jej kupowała i przynosiła.

Ja kiedyś też mówiłam że używanych ubranek też nie chcę ale jak widzę jakie śliczne są w szmateksach, do tego niezniszczone a bardzo często i z metkami za niewielkie pieniądze to kupuje. Jednak zakup nowej wyprawki dużo więcej kosztuje.

A twój M ma całkiem inne podejście niż mój:-) Bo moje słonko z 2 mies temu mówi do mnie tak: mam znajomego co ma sortownie ubrań, może kupie worek ubrań dla dziecka??:szok: Sprowadziłam go na ziemię bo kolejnego worka ubrań bym nie zniosła;-)

Do paznokci ja również kupuje zestaw nożyczki i obcinacz.
Co do kremów do pupy to nie wiem czy czytałaś ale zdania mam na forum są podzielone. Ja też miałą z tym problem i poczytałam na innych forach co mamusie polecają i zdecydowałam że będę stosować linomag baby ( można kupić w aptece i kosztuje ok 7 zł). Mamy bardzo go chwaliły podobnie jak alantan (ale nie jestem pewna czy tak to się napewno nazywa :-)). Na odparzenia sudocream.

do kąpieli kupiłam oilatum soft. Drogi ale podobno nie trzeba stosować po nim oliwki i nie za często uczula. Mam 0,5l i jak zacznie się kończyć to będę powoli wprowadzać nivea baby nutri sensitive, bo też czytałam pozytywne opinie.

Oliwki narazie nie planuje stosować chyba że skura będzie bardzo przesuszona to wtedy ale o firmie narazie nie myślę. a johnsona często uczulają

Ciężko doradzać z kosmetykami bo to i tak będzie odbywać się na zasadzie prób bo nie wiadomo czy coś będzie uczulać dzidzię czy nie.

reklama
Do góry