reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

kupiłam wczoraj używany wózek na allegro Roan Marita za 300zł :-) i tak chcieliśmy kupić używany, żeby można było na balkonie postawić. A Maritę upatrzyłam sobie w sklepie. Tak więc najpierw wypróbuję ten używany, jak się będzie sprawdzał, to kupię sobie taki sam nowy. Poza tym ja mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc wózek będzie stał na klatce schodowej, jak mi go ktoś ukradnie, to przynajmniej nie będzie szkoda ;-) ciuszków na razie nie mam żadnych - zacznę robić zakupy po remoncie. Mam tylko nadzieję, że ze wszystkim zdążymy i Pawełek nie będzie się pchał na świat przed czasem ;-)

reklama
a ja wam chyba muszę obiecać że więcej nie zajdę do lumpka ;-) dziś zaszłam tak tylko zobaczyć i miałam nic nie kupować bo mam tyle ubrań że mała pewnie wszystkiego nie zdąży założyć. i oczywiście znalazłam coś i nie mogłam się powstrzymać:-)
kupiłam poszewkę i spodenki sztruksowe. wydałam całe 4,80

wybaczcie jakość zdjęć, ale robiłam je telefonem

Ja dziś dostałam paczuszkę:tak: ale sprzedawca pomylił kolor smoczków:baffled: a że zamawiałam razem z przyjaciółką akurat trafiło na jej smoki:baffled: chłopczyk z różowym smokiem to tak nie bardzo:szok: reszta wszystko się zgadza jestem zadowolona:tak:

a ja wszystko piorę w JELPIE, kupiłam taki 2w1, że nieby ze zmiękczaczem. Fakt tani nie jest, ale za to Lovella w ogóle mi nie podchodzi. dziwny ma zapach, a Jelp taki dzidziusiowy
kurcze a ja znów mam odwrotnie Lovela bardziej mi się podoba pod względem zapachowym:tak:

kupiłam wczoraj używany wózek na allegro Roan Marita za 300zł :-) i tak chcieliśmy kupić używany, żeby można było na balkonie postawić. A Maritę upatrzyłam sobie w sklepie. Tak więc najpierw wypróbuję ten używany, jak się będzie sprawdzał, to kupię sobie taki sam nowy. Poza tym ja mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc wózek będzie stał na klatce schodowej, jak mi go ktoś ukradnie, to przynajmniej nie będzie szkoda ;-) ciuszków na razie nie mam żadnych - zacznę robić zakupy po remoncie. Mam tylko nadzieję, że ze wszystkim zdążymy i Pawełek nie będzie się pchał na świat przed czasem ;-)
daizee kup taką linkę na szyfr jak do roweru i przypnij go do jakiejś rury:tak: na marcówkach zwinęli koleżance wózek i to akurat w takim okresie jak synek miał już skończone 2 latka i tak nie bardzo opłaca się drugi kupować:baffled:

Catedra jeśli chodzi o zakupy zboczeniec jesteś;-):-D:-D

a ja dzisiaj byłam u mojej dentystki i ona fajna dziewczyna , mama dwójki dzieci doradza coby dziecko całkiem na płasko nie kłaść bo wada zgryzu grozi , no i smoczki wyciągać na noc, to wiadomo i od kilku lat uczula mnie na branie w ciąży i podczas karmienia wapna calcium glukonicum 2 x dziennie i podczas karmienia również, no chyba , że to się tylko tyczy dziewczyn ze słabymi ząbkami jak ja:tak:

a po drodze wstąpiłam do Cocodrillo i 5-10-15 i super wyprzedaże są w tym pierwszym, a w 5-10-15 żadnych rewelacji, no i oczywiście zakupiłam 13-stą czy 14-stą sukieneczkę , ale to już na przyszłe lato :-D:-D:-D wiem to się nadaje do leczenia, ale kiecusia za 14 zeta a bluzeczka taka piękna za 8 , NO JAK NIE KUPIĆ:confused:

a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem

brakuje tu tylko kombinezonów cieplejszych, ale nie chciało mi się już ich wyjmować ze skrzyni. nadrobię to innym razem.

a i z 99 % tych ubranek dostałam. sama pewnie ze 100zł wydałam

Załączniki

• Obraz 0035.jpg
    Obraz 0035.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 0031.jpg
    Obraz 0031.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 63
  • Obraz 0029.jpg
    Obraz 0029.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 0040.jpg
    Obraz 0040.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 69
  • Obraz 0042.jpg
    Obraz 0042.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 58
  • Obraz 0038.jpg
    Obraz 0038.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 59
  • Obraz 0037.jpg
    Obraz 0037.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 58
a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem

brakuje tu tylko kombinezonów cieplejszych, ale nie chciało mi się już ich wyjmować ze skrzyni. nadrobię to innym razem.

a i z 99 % tych ubranek dostałam. sama pewnie ze 100zł wydałam

o czizas:-D:-D:-D:-D a roxi mówi, że to ja jestem nienormalna:-D:-D:-D pszczółko bez urazy:-D:-D:-D jesteś the best:-D:-D:-D

a ja dziś chyba policzę ile i jakich ciuszków mam.
Nie iwem czy dobrze robiłam decydując się w ogóle na zakup ciuszków w rozmiarze 56:baffled:

jak to jest z angielskimi rozmiarami - w mothercare, next czy early days podają rozmir w kg

czy dobrze rozumiem, że

na 4,5kg to 56? a moze 4,5 to 62cm a 3,5 kg to 56cm?

Ostatnia edycja:
a ja dziś chyba policzę ile i jakich ciuszków mam.
Nie iwem czy dobrze robiłam decydując się w ogóle na zakup ciuszków w rozmiarze 56:baffled:

jak to jest z angielskimi rozmiarami - w mothercare, next czy early days podają rozmir w kg

czy dobrze rozumiem, że

na 4,5kg to 56? a moze 4,5 to 62cm a 3,5 kg to 56cm?

ja nie patrzę na rozmiary tylko oceniam "wizualnie"... każda firma ma inną rozmiarówkę:baffled:

reklama
Do góry