reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Abeja - mówisz, że Bubchen taki dobry?... co prawda chwali go moja kuzynka, ale oprócz niej nie znam nikogo, kto by tej marki używał... Zapewne przez fakt, że w Polsce raczej niedostępna (chyba że allegro)... Cholercia, w czwartki sklepy w Niemczech do 20ej, to może połażę trochę to i do C&A i H&M bym zaszła... (z naciskiem na C&A)...

reklama
Cyniczna ja sobię chwalę bardzo. W Polsce marka jest mało znana bo mało dostępna, poza tym to co można kupić w polskiej aptece jest w dużo mniejszych opakowaniach a droższe kilka razy niż to przywiezione z Niemiec. Zawsze jak ktoś znajomy jedzie to daję 15 ojro i przywozi mi litrowy płyn do kąpieli, litrową oliwkę (jak jeszcze używałam) i 500 ml krem przeciw odparzeniom (świetna alternatywa dla sudocremu).
Mają tez serię dla kobiet w ciązy (balsam do ciała i oliwka do masaży przeciw rozstępom no i jakiś płyn do kąpieli) i właśnie noszę się z zamiarem złozenia zamówienia na allegro. Jakoś ufam tym kosmetykom od pierwszego wypróbowania. Teraz jest nowa seria specjalna dla noworodków - babys first.

A ja się poważnie zastanawiam nad gencjaną, przy pierwszym używałam spirytusu ale teraz jak miał krostki ospowe używałam gencjany i ona jest rewelacyjna, normalnie wysusza w mig, fakt trochę plami ale chyba spróbuję gencjaną przemywać pępek, bo skuteczna mi się wydaje.
Co do tego co polecają do smarowania pępka to zależy od szpitala, jedni polecają spirytus 70%, inni gencjanę.
Przy pierwszym Synku używałam gencjany i kikut się brzydko goił. Położna poradziła spirytus i poprawa była niemal natychmiastowa, zdecydowanie lepiej zasuszał. i jeszcze jedna uwaga położnej - używając gencjany zabarwiamy kikut na fioletowo i w razie wytworzenia się stanu zapalnego (tak było u nas) nie widać go i może dojść do poważniejszej infekcji, a po spirytusie skóra maluszka jest czysta. Ja na pewno zostanę przy patyczkach i spirytusie. Ale to tylko oczywiście moje zdanie.

A dla sudocremu niezłą alternatywą jest alantan plus.

ktoras z dziewczyn poslal takiego linka ze chce kupic ten konbinezonik Buy Ecru Faux Fur Bunny All-In-One from the Next UK online shop
mam go identyczny ino bez czaperczki do kompletu (raczej doistalam ale nie byl chodzony ani razu) i pwoiem ci ze jest milusi w dotyku na poczatek moze on byc ale na zime zapewne nie raczej na jesien jak bedzie troszke chlodniej :)
aha i musisz strasznie uwazac jak chcesz go kupic bo troszke sie "mecheci" i czeba go czyscic szczotka do czyszczenia:) a tak to jest super:) od srodka jest wysciolay lekkim polarkiem

a to po kolei
czerwony kombinezonik najcieplejszy rozmiarek zmienny ale tak 62-72 (dzidzia wygląda w nim jak krasnalek bo ma taki śmieszny długi kapturek :D)
biały troszkę lżejszy rozmiarek ten sam
biały króliczek to malutki milutki kombinezonik gap'a na wczesną jesień w malutkim rozmiarze 56-62
no i piękna puchowa kurteczka w rozmiarze 62:-D:-D:-D

wszystko lumpki...

Załączniki

• 200908072130.jpg
    200908072130.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 51
  • 200908072131.jpg
    200908072131.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 51
  • 200908072132.jpg
    200908072132.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 58
  • 200908072133.jpg
    200908072133.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 54
reklama
a to po kolei
czerwony kombinezonik najcieplejszy rozmiarek zmienny ale tak 62-72 (dzidzia wygląda w nim jak krasnalek bo ma taki śmieszny długi kapturek :D)
biały troszkę lżejszy rozmiarek ten sam
biały króliczek to malutki milutki kombinezonik gap'a na wczesną jesień w malutkim rozmiarze 56-62
no i piękna puchowa kurteczka w rozmiarze 62:-D:-D:-D

wszystko lumpki...

a gdzie są takie lumpeksy fajne?

Do góry