reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja dopiero jak Mała miała 3 latka, to byłam zmuszona przejść na oilatum. Potem i na to mi się uczuliła, więc zaczęłyśmy stosować adermę. Teraz znowu wróciłyśmy do nivei i jest bardzo dobrze. Było w międzyczasie jeszcze coś na B ale nie pamiętam jak się nazywało :sorry2:. Zrezygnowałam, bo było droższe od oilatum i przeszłam właśnie na adermę.
Na oliwkę moja Mała od razu była uczulona. Jak dla mnie dobrze, bo nie lubię jej konsystencji i tego, że potem się wszystko klei ;-)

reklama
Kupiłam właśnie wózek - gondolę na zimę. W moim ulubionym zielonym kolorze :-)

IMG%5D

A ja kupię piankę do mycia ciała Atopin, trochę droga, ale bardzo fajna - sama ją używam.
Co do olejków to na pewno nie będę kupowała. Pediatrzy nie polecają więc coś w tym musi być.

Ostatnia edycja:
Witajcie październikowe mamuśki:-)
A ja mam takie pytanko,czy do gondolki na spód wkłada się jakiś materacyk,czy kocyk,prześcieradełko?:confused: Jak to ma kurcze wyglądać?:confused: Ja zakupiłam komplet do wózeczka na zimę tj.kołderkę i poduszeczkę,ale jakoś dojść nie mogę na czym tego dzidzia położyć?:confused:

I drugie pytanko,w jakim rozmiarze kupujecie kombinezonik na wyjście ze szpitala?:confused: i czy w ogóle kupujecie,czy może wystarczy ciepły welurkowy pajacyk+sweterek i rożek?:confused: Kupiłam już jeden ciepły kombinezonik w rozmiarze 68 ale w tym to taki mały dzidź raczej się utopi:sorry2:

Ja jestem niestety ciemna masa,bo to nasze pierwsze dzieciątko;-)

pozdrawiam serdecznie wraz z z małym Mikołajkiem:-)

wrzucam pare rzecy bo wiecej nie chcxe mi sie zmniejszac za duzo teg o eheh ... musze sie nei dlugpo o brac za prasowanie itd bo pelna szafe juz mam i czas zaczac to ukladac

Załączniki

• DSCN1186.jpg
    DSCN1186.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 44
  • DSCN1187.jpg
    DSCN1187.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 48
  • DSCN1188.jpg
    DSCN1188.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 46
  • DSCN1189.jpg
    DSCN1189.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 41
  • DSCN1190.jpg
    DSCN1190.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 46
  • DSCN1191.jpg
    DSCN1191.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 48
  • DSCN1192.jpg
    DSCN1192.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 44
Musze koniecznie zobaczyc Boldera na żywo:)

Ja kupiłam Bolder SD(najnowszy model, serwis mam w Poznaniu) Bardzo lekko się prowadzi i skręca o 360 w miejscu bez wysiłku. A różnica między Bolderem ,a X -landerem jest taka że w X nie można spacerówki zamontować tyłem do kierunku jazdy natomiast w Bolderze można wszystko montować przodem/tyłem ;-)i super się składa nawet w małe autko wejdzie bez zdejmowania kół ,co oczywiście przetestowałam :-)
A i jeszcze jeden powód dla którego kupiłam ten wózek to taki iż mieszkam na 3 piętrze (brak windy) jak będe chciała na chwilke gdzieś wyjśc to biorę fotelik ,stelarz (równowaga na dwie ręce)i jestem samodzielna;-)

niunia ciuszki prześliczne :-)

co do kosmetyków to jak już pisałam narazie do kąpieli oilatum soft. zamówiła 500ml butelkę i jak zacznie się kończyć to zacznę wprowadzać nivea ale z serii nutri sensitive.

oliwki narazie nie kupuje. zobaczę jaka skóra będzie po oilatum i w razie potrzeby kupie (napewno nie johnsona bo z moich obserwacji internetowych zauważyłam że najczęściej uczula)

krem do pupki jaki kupiłam to linomag. bardzo go chwalono na inncyh stronach więc dlatego się zdecydowałam (podobnie alantan - chyba tak się pisze :-)). co so sudocreamu były różne opinie. ogólnie rzdzono by stosować jak już pojawią się odparzenia. dostałam parę opakowań od położnej więc w takim przypadku użyje.

krem do twarzy myślę że będę stosować tylko przy wychodzeniu na spacer. zdecyduję się raczej na nivea (jeśli jest to również z serii nutri sensitive)

wrzucam pare rzecy bo wiecej nie chcxe mi sie zmniejszac za duzo teg o eheh ... musze sie nei dlugpo o brac za prasowanie itd bo pelna szafe juz mam i czas zaczac to ukladac
Sliczne ciuszki. Widze chyba kilka z Babaluno? Jedna sztuke mam identyczna;-)
A oto moj wozeczek (dokladnie w takim kolorze) juz jest u dziadkow w domku gotowy na eksport:-D

Załączniki

• omega.jpg
    omega.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 94
tak mayo ale rozniwez next i every days cos takieo hehe co do kosmetykow to tak mam 12 Sudocremow takich duzych ( bo dostaalm wujek od szwagierki faceta robi i dostaje pelno tych kremow)
kupilam krem do buzki na kazda pogode z hippa bo ma lepsza konsynsecje od nivei moim zdaniem ...kupilam oliwke z hippa bo testowalam na sobei kazda i ona najlepiej m podeszla ... do tego puderek mydelko szamponik no i jeszcze oilatum i na poczatku nadmanganian poitasu ( w tabletkach) a wiec to tyle:) z kosmtykow do ciala

reklama
sliczne ciuszki:)

Buy Ecru Faux Fur Bunny All-In-One from the Next UK online shop - taki kombinezon mi się podoba, ale nie wiem czy nie za chłodny - jest z polarku. Sliczny - widziałąm "na żywo".
Kosztuje 100 zł

albo taki:

Buy Red All-In-One from the Next UK online shop

lub

Buy Dog All In One from the Next UK online shop

i dla chłopca i dziewczynki pasują

w Cubusie są też ładne kombinezony, kosztują około 150 zł

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry