reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Trzeba będzie jakąś miejscówkę znaleźć. Ale w sumie nie chciałabym coby mi się łóżeczko dla bobasa stało i kurzyło od czerwca do października :-). Małe gabaryty owszem, ale wielkie sprzęty mogą poczekać :-) przynajmniej jak dla mnie (choć w sumie ja większość wielkogabarytowych rzeczy mam po Zuzce). W pierwszej ciąży wózek kupiłam w październiku (rodziłam w styczniu) i nie był to zbyt dobry pomysł, bo w sumie przez ten cały czas do rozwiązania bardziej przeszkadzał niż służył ;-) no, a na dodatek mi się opatrzył hehehehe :-)

reklama
Tak szczególnie, że jak się ma upatrzony model to w tej chwili w każdej chwili można kupić, spokojnie nawet po. Nam wózek przez pierwsze 2 tygodnie się praktycznie nie przydał. Mały dostawał choroby jakiejś jak go wsadzaliśmy do gondoli i od razu wył (chyba, że na dworze to jako tako leżał) a w pierwszych 2 tygodniach na spacerki nie chodziliśmy. Wogóle koszmarnie wspominam gondolowy wózek właśnie przez jakąś ogromną niechęć mojego dziecięcia do tego wózka.
Jak kiedyś pomaszerowałam z nim do parku bagatela 3,5 km od domku, gdzie w parku obudził mi się na jedzenie i za chiny nie dał się wsadzić z powrotem do gondoli i ja z małym na rękach i z gondolą przed sobą wróciłam do domku to od razu pojechaliśmy po lekką, zwrotną spacerówkę :-).

Ostatnia edycja:
Witam Kobitki!!!

jeśli już jesteśmy przy zakupach dla naszych Maleństw...
Mam okazję kupować tanio nową bieliznę dla naszych Noworodków od producenta bydgoskiego. Wszystko jest nowe z metkami. W ofercie są body z krótkim długim lub bez rękawa, śpiochy, półśpiochy, kaftaniki, koszulki, czapeczki, śliniaczki a nawet pileuszki- tetra biała i kolorowa, flanela biała i kolorowa, czy rożki-beciki, a także pościel.
Co do bielizny... wykonują je ze 100 % bawełny kolorowej i z nadrukiem jak również ciepłej frottki, czy weluru. Widziałam w ofercie również buciki z welurku. Naprawdę słodkie.
Gdybyście były zainteresowane cenami- odzywajcie się na priv, mogę porobić zdjęcia tego, co już od nich kupiłam i podesłać na maila.;-)

My na razie nic nie kupowaliśmy, ale już trochę takich najmniejszych ubranek mamy po mojej siostrzenicy. starałam się wybierać raczej uniwersalne kolory, bo dopiero w czerwcu się dowiemy, czy będzie boy or girl:-). Powoli zaczynamy się przymierzać do zakupów, żeby to jakoś ogarnąć wszystko i żeby kasiorki nie zabrakło:-).

Ja mam ostatnio fioła na punkcie kaski, bo potrzeba jej dwa razy tyle, co przyjednym maluchu. I znalazłam coś, co mi odpowiada. A mianowicie ubranka w tesco. Za trójpak pajacyków dałam 25 zł. Bawełna jest bardzo dobra gatunkowo, pajacyki są rozpinane na całej długości. Jak są jakieś nadruki, to nie są szorstkie. I cena naprawdę bardzo przystępna. Pięciopak body kosztuje 19 zł. Także naprawdę polecam ciuszki z tesco.A i zapomniałam o najważniejszym: są naprawdę ładne.

Gemelo mi się bardzo podobają ubranka z tesco :-).
Ja mam dużo ubranek po synku, praktycznie wszystkie uniseks, więc kupowanie ubranek w moim przypadku jest bez sensu, bo nie wiem czy te mi się do przeznaczonej komody będą mieścić ;-). A pamiętam, że było trochę ubranek co wogóle nie zdążyłam ubrać, bo mały dostał za małe.

Pewnie kombinezon na zimę będzie trzeba kupić, bo to jedyne co sprzedałam, zresztą teraz by nie pasował, bo pierwszy dzidziuś kwietniowy to na zimę miał inne gabaryty ;-).

A po za tym to fotelik samochodowy będziemy musieli kupić.
Łóżeczka mamy dwa (zwykłe i turystyczne).

A obiecałam sobie, że tym razem kupię elektroniczną nianię (u nas w mieszkaniu nie przydatne, ale wielokrotnie w gościach u rodziny żałowałam, że nie mam), bujaczek i elektroniczny laktator.
A podejrzewam, że inne zakupy to wyjdą "w praniu".

Jak małż nie będzie zgrzytał to chciałabym medeli, ale tak jeszcze nie oglądałam co teraz jest. A sprzęty medeli są we wszystkich szpitalach polecane i w sumie chyba uważane za najlepsze.

Wcześniej miałam ręczny Aventu i muszę powiedzieć, że był dobry, tylko nigdy więcej pompowania ręcznego !!!

Jak małż nie będzie zgrzytał to chciałabym medeli, ale tak jeszcze nie oglądałam co teraz jest. A sprzęty medeli są we wszystkich szpitalach polecane i w sumie chyba uważane za najlepsze.

Sporo jest modeli, jakiś konkretny? Czy ten najtańszy mini - załatwia sprawę?

reklama
Medala Mini Electric. Ja zamierzam zakupic ten. W pierwszej ciąży miałam avent isis reczny i tak szybko jak kupiłam, tak sprzedałam. Pompowanie ręczne było tragedią. Większość poradni laktacyjnych i poleca i stosuje laktatory Medeli. Szkoda tylko, że tanie one nie są...

Do góry