reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

plamki na niektórych ubrankach potraktowałam odplamiaczem i wrzątkiem. muszę przyznć że ładnie zeszły ale...farba ze sznureczków jednej czapeczki puściła i teraz mam na jednych bodach i 3 czapeczkach piękne niebieskie plamy:-)

reklama
Sylvia31 po cesarce jest praktycznie tak samo jak po naturalnym porodzie, tylko jeszcze o bliznę na brzuchu trzeba dbać. Mi koleżanka, która miała pierwszy naturalny a drugą cesarkę mówiła, że jedyna różnica, to krok nie taki obolały to szybciej się ma na kochanie ochotę ;-). Ale połóg teoretycznie trwa tyle samo i po takim samym czasie trzeba się przejść do lekarza na oględziny.
Tu sobie poczytaj:
Połóg po cesarskim cięciu

Jagoda dzięki po raz kolejny :-), właśnie to przeglądam:tak:

pszczółka maja ja mam planowany termin 2 tyg. wcześniej stąd ta różnica

plamki na niektórych ubrankach potraktowałam odplamiaczem i wrzątkiem. muszę przyznć że ładnie zeszły ale...farba ze sznureczków jednej czapeczki puściła i teraz mam na jednych bodach i 3 czapeczkach piękne niebieskie plamy:-)
jutro rano zaczynam akcje-wybielanie-odplamianie-odświeżanie, mam vanish biały, jelp soft i duży zapał, zobaczymy jakie będą efekty;-)

jutro rano zaczynam akcje-wybielanie-odplamianie-odświeżanie, mam vanish biały, jelp soft i duży zapał, zobaczymy jakie będą efekty;-)

To życzę aby i dziś ten zapał sie utrzymywał - choć nie wiem jak u Ciebie z pogodą u mnie w piasecznie ponuro i deszczowo troszkę. :happy:
A jeśli chodzi o wybielacze to jakie polecacie?

Petinka, z prawdziwym poświęceniem zdobyte te ubranka:-D

A to pierwszy mój nabytek dla dzidzi:-):-):-)

Załączniki

• SL370476.jpg
    SL370476.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 52
A wczoraj moja mama poddała się zakupom dla Dzidziucha :tak::-D:tak: W pepco na jakiejś wyprzedaży kupiła 10szt. body (w różnych rozmiarach) po 5zł/szt. :-D:-D Ale dumna mi te zakupy prezentowała ;-):-D

reklama
cyniczna jak za to płaci to bym się nie czepiała ;-). Będziecie mieli kaskę na coś innego, a z ciuchów dziecko tak szybko wyrasta.

A ja mam nadal czas, teraz siedzę 4m od szafy w której są ubranka po Krystianie i ciągle mi się nie chce tam zajrzeć, żeby wyciągnąć te najmniejsze. Wymyśliłam, że w ostatnim tygodniu sierpnia weźmiemy ubranka. Prać będę sobie na spokojnie we wrześniu jak syno do przedszkola pójdzie.

Do góry