reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Czesc dagmarkaka :-)

smerfi1986 az przykro ze myslisz w ten sposob,to co maja robic mamusie,ktore maja na koncie Aniolka? Jak ja..Do tego wykryto u mnie paciorkowca,groznego dla syneczka wiec wogole nie powinnam sie szykowac?- bo kto wie..? :eek::sorry: Najwazniejsze to dobre nastawienie bo w koncu dzidzia czuje nasze nastroje;-)a przeciez nic tak nie poprawia nastroju jak kupowanie i wynajdywanie tych wszystkich malenkich rzeczy:-D Odegnaj zle mysli i ruszaj na lowy mamusiu;-)

My juz dzisiaj przemeblowalismy troche pokoje robiac miejsce dla maluszka,a jeszcze tyle roboty zostalo... 50% ciuszkow juz wypralam - jutro zabieram sie za prasowanie:-)
Czy wy tez bedziecie usuwac metki z ubranek "najblizej" cialka (jak np kolnierzyki body)?
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

zgadzam się ja mam infekcje...w pochwie
i jak lekaż powiedział pierwszą dzidzie w 6tyg mogłam straci właśnie z powodu takiej infekcji ale nie ko niecznie -nie on prowadził 1 ciąze tylko jakis konował z NFZ i nawet po poronieciu mi nie zrobił posiewu z pochwy...
tezaz jak sie poje to prosze moją kochaną kruszynke żeby się za siostrzyczką wstawiła u pana Boga...
moja mama mówi że mamy jeszcze czas na zakupy itp ale po1 to pozytywnie nastraja po 2 był by to dla nas szok finansowy zaczą zakupy w październiku

reklama
tak, tak, tak, zgadzam się ze wszystkim, właśnie wróciłam z urlopu, a będac w Żywcu odwiedziłam świetny sklep, sprzedawce namierzyłam na alegro i zrobiłam to co Ty, porównałam espiro gtx z xland.xa i espiro mimo 200 zł różnicy nie przemówił do mnie, x lander XA GÓRĄ ! w nadchodzącym tygodniu chyba już dokonam zakupu, bo nie mogę się doczekać tej fury :happy::happy: po domku będe już jeździć:-) jednak narazie chyb a kupię tą osłonkę na nóżki,a śpiwór dokupię w przyszłym roku na wiosnę 79 zł kosztuje ten , o którym mówisz, super jest, cieplutki, milutki, ale z kolekcji 2009 , a wózek z 2008 można kupić o 400 zł taniej
my z Izą już zdurniałyśmy co do tych wózków bo potem porównałyśmy x-landera z roanem maritą.... i chyba chcemy używaną gondolkę marity kupować a potem kupić spacerówki oddzielnie bo jak się jeździ obydwoma wózkami i je porównuje to x-lander jest okrutnie twardy...:baffled:

poza tym ja i tak chyba skończę na pożyczonym wózku bo fundusze kieeepsko...

Ja ostatnio się zastanowiłam, co dla mnie jest naważniejsze przy wyborze wózka, jakie mam priorytety. Czy ma mi się podobać? Czy ma być lekki? Czy ma być wygodny dla dziecka? Czy cena? Warto sobie zadać kilka pytan, wtedy wybór będzie łatwiejszy... albo i nie :-p

ja dobrze że ja mam wózek po mojej starszej córci:-p bo pewnie też bym miała tyle dylematów co wy dziewczyny:tak: zwłaszcza że przez dwa lata dużo zmieniło się na rynku wózkowym:tak:

ja wczoraj dokonałam mega odkrycia - byli u nas znajomi z dzieckiem i ich wózek zmieścił się do naszej windy :-D:tak::-D To taki drobiazg, ale do tej pory naprawdę nie wyobrażaliśmy sobie że to w ogóle jest możliwe.. no a przy ruchomej, przestawianej rączce to już w ogóle będzie fajnie - tzn ja też się jeszcze do tej windy zmieszczę :) :-) drobiazg - a jak cieszy ;)

tak, tak, tak, zgadzam się ze wszystkim, właśnie wróciłam z urlopu, a będac w Żywcu odwiedziłam świetny sklep, sprzedawce namierzyłam na alegro i zrobiłam to co Ty, porównałam espiro gtx z xland.xa i espiro mimo 200 zł różnicy nie przemówił do mnie, x lander XA GÓRĄ ! w nadchodzącym tygodniu chyba już dokonam zakupu, bo nie mogę się doczekać tej fury :happy::happy: po domku będe już jeździć:-) jednak narazie chyb a kupię tą osłonkę na nóżki,a śpiwór dokupię w przyszłym roku na wiosnę 79 zł kosztuje ten , o którym mówisz, super jest, cieplutki, milutki, ale z kolekcji 2009 , a wózek z 2008 można kupić o 400 zł taniej

no widzę, że zwolenniczki XA są!!!!! :-) ja też kupuje na poczatku września, ale wersja 2009 :-) nie mogę się doczekać!!!!!!

eh ciągle mi się wydaje ze do października masa czasu... a to juz tuz tuz
Już coraz mniej zostało ;-)

witam!!!
jestem nowa na tym forum, nie do konca obeznana, ale termin mam na pazdziernik, wiec znalazlam ten watek....
Witaj :-)
no widzę, że zwolenniczki XA są!!!!! :-) ja też kupuje na poczatku września, ale wersja 2009 :-) nie mogę się doczekać!!!!!!
Ja też we wrześniu kupuję :tak:

Mam pytanko:
Jak kładę maluszka spać w nocy to zawsze w tym samych tzn. czyli przeznaczam jedne body i pajacyka do spania jako piżamka?

Już coraz mniej zostało ;-)

Witaj :-)

Ja też we wrześniu kupuję :tak:

Mam pytanko:
Jak kładę maluszka spać w nocy to zawsze w tym samych tzn. czyli przeznaczam jedne body i pajacyka do spania jako piżamka?
wdaje mi się że na pocczątku jak jest malutkie dziecko to MUSISZ dawac nowe świeże wszystko:tak:

Kinguś naogół po kąpieli się zmienia ubranie, oraz jak się zabrudzi, co u noworodków i niemowlaków zdarza się gdy: przesika, nakupka albo się uleje, na początku chyba dość często - przynajmniej ja na początku miałam sporo przebierania. Prawdę mówiąc trudno jest mówić o ubraniu do spania jak noworodek śpi większość doby, bo przecież wszystkie ubranka są głównie do spania :-).

A żeby przez kilka nocy zakładać to samo (ala piżamka) to raczej starszy niemowlak.
Takie maleństwo to ja za każdym razem w wyprane i wyprasowane przebierałam.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja dzis odwiedziłam lumpek i znów dokonałam zakupów:-) o zgrozo mam tego tyle ze pewnie i dla pięcioraczków by wystarczyło a ja jeszcze kupuje;-). kupiłam polarowe spodenki, śpiochy na długi rękaw i 3 pary rajstopek. wydałam 10 zł:-) a jeszcze była taka śliczna sukieneczka ale się powstrzymałam.

wczoraj segregowałam ciuszki i chyba zacznę prawnie jak będzie lepsza pogoda. I tak wyszły 4 kupki bo w pralce by się wszystko razem nie zmieściło. Jeśli chodzi o to pranie to mam pytanko. czy oprócz proszku dla dzieci dajecie jakiś płyn do płukania?

Do góry