reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Roksi a nie macie w okolicy przedszkola na godzinki? Krystian zaczął chodzić jak miał 2,5 roczku do prywatnego przedszkola, on wprawdzie zostawał na cały 7 godzin, bo ja pracowałam ale w tym przedszkolu była możliwość przyprowadzenia dziecka na dowolną liczbę godzin i wtedy liczone było godzinowo (wychodziło nawet taniej niż niania).
Ja byłam bardzo zadowolona z tego, że Krystian chodzi do przedszkola, bardzo się rozwinął pod wpływem starszych dzieci.
W sumie to powinnyśmy te posty na rodzeństwie pisać, bo robimy offtopic.

reklama
nie mam w okolicy takiego przedszkola:no: moja jest zapisana na przyszły rok normalnie do trzy latków:tak:
ja zawsze biorę subskrypcje tematów i sumie dawno nie zerkałam jakie nowe tematy sie pojawiły:sorry:

U nas właśnie kończy się remont i jeszcze w tym tyg zabiore się za ciuszki, a wy dopiero we wrześniu........ja we wrześniu to już pewnie będę rodzić.Bo za miesiąc mam zdjęcie szwu.......
Może doczekacie do października:tak:

Ja się bardziej boję ataków bezsenności :sorry:..
To ja wtedy będę prasować ;-);-)

Ja juz wczoraj wypralam pierwsza partie ciuszkow ( dla uspokojenia;-)). Dzisiaj udalo mi sie wylicytowac na Ebay dresik,a musze dodac ze uwielbiam postacie Disney'a:-D
Super dresik. Ja na razie to mam tylko body, pajacyki nie mam żadnych spodenek itp. ale to będę na bieżąco kupować.
Ja już większość poprałam i popakowałam w woreczki śniadaniowe :-D. Tyle, że ja wiem już na 100%, że do października nie dotrzymam.
W Twoim wypadku to lepiej się rzeczywiście wcześniej przygotować, później to ciężko z dużym brzuszkiem wszystko robić.

Zaczyna mnie pobolewać krocze w charakterystyczny sposób, trochę się tego boję, bo poprzednim razem jak zaczęłam mieć problemy z kroczem to poród odbył się w ciągu miesiąca od wystąpienia problemów, a za miesiąc to za wcześnie.
Spytam dziś lekarza czy możliwe, że drugi mi się już w kanał rodny ustawił (to właśnie oznaczały te bóle krocza przy pierwszej ciąży).
Może mały tylko ćwiczy ;-)Wkłada nogę i wyjmuje no bada teren ;-);-);-)

witam wszystkie mamuśki. Ja jeszcze nic nie kupiłam, tylko oglądam na razie. Planujemy z mężem wybrać się na zakupy dopiero jak skończy się 32 tydzień, żeby za szybko dzidziusia nie wywoływać. Moje kochanie jest dość przesądne:-). Teraz robimy listę i zastanawiamy się co będzie potrzebne na samym początku. Chodzi mi o ubranka i inne rzeczy, które będą potrzebne do szpitala. Bo resztę kupimy jak już maleństwo będzie z nami. Widzę, że tu są doświadczone mamy. Może mi coś doradzicie? Bo to moja pierwsza ciąża i wszystko zupełnie nowe dla mnie jest.
Pozdrawiam

:szok:jeju Wy juz pierzecie i się przygotowujecie, ja to ostatnio tak leże w wannie, patrze na swój brzuch wystający z wody i se myśle... kurcze, w ciązy jestem;-):-D... ale po sierpniowej wypłacie to już zacznę coś kupowac...

no to prawie wszystko wyprane i wyprasowane:tak: chyba za dużo do kupienia nie zostało;-)
1602zjn.jpg

264gb3m.jpg

nieźle. ja kupiłam dopiero 14 rzeczy licząc razem z dwoma czapeczkami :tak: no i łóżeczko, ale to już ze 3 msc temu na wyprzedaży w ikei mi się jedno bardzo spodobało. chyba trzeba będzie się niedługo rozejrzeć za wózkiem...

reklama
to wszystko jest od 0-6 miesiąca z tym że moja córcia szybko rosła i tak praktycznie miała te ubranka do 4 miesiąca:tak: reszta jeszcze zalega u babci:tak: przy Natalci nie lubiłam spiochów i pajaców więc po miesiącu ubierałam ją w spodenki i bluzeczki:tak: są już od 62 rozmiaru (moja córcia miała 57cm jak się urodziła):tak:

Do góry