reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie na temat wózków trójkołowych, używała któras z Was, albo może ktoś znajomy? Bo na pierwszy rzut oka, to wydaja się byc mało stabilne, ale z drugiej strony chyba rzeczy dla dzieci nie powinny być niebezpieczne?
Sąsiadka ma trójkołowca. Narzeka. Po 3 tygodniach użytkowania odpadło to "trzecie" koło (pojedyncze to znaczy), nie chcieli reklamacji uznać, a wózek do najtańszych nie należał. Jakoś tam udało im sie naprawić, ale wózek użytkowany był w tej wersji tylko jako gondola. Poza tym twierdzi, ze taki wózek prowadzi się "ostrożnie", bo stabilny to on tylko w sklepie jest. Jak Amelka zaczęła siadać, kupili normalną spacerówkę czterokołową. No, ale to tylko tak z opowieści znam i myślę, ze to zależy od typu owego trójkołowca.

reklama
Sąsiadka ma trójkołowca. Narzeka. Po 3 tygodniach użytkowania odpadło to "trzecie" koło (pojedyncze to znaczy), nie chcieli reklamacji uznać, a wózek do najtańszych nie należał. Jakoś tam udało im sie naprawić, ale wózek użytkowany był w tej wersji tylko jako gondola. Poza tym twierdzi, ze taki wózek prowadzi się "ostrożnie", bo stabilny to on tylko w sklepie jest. Jak Amelka zaczęła siadać, kupili normalną spacerówkę czterokołową. No, ale to tylko tak z opowieści znam i myślę, ze to zależy od typu owego trójkołowca.

własnie!!!! ciekawe jak to jest z dzieckiem w takim wózku... ja jeździłam takim pustym po pokoju kumpeli, bo dzidzia jeszcze w brzuszku. hmmmmmmmmm jakoś nie jestem przekonana do takich wózków.

Ja widziałam u babki na ulicy fajny wózek był troche oszukany, niby trzy kola ale nie. Z wyglądu byl taki sam jak trójkołowiec z tym że obok tego trzeciego koła miał czwarte. i koła byly pompowane a nie jak przy tych trójkołowcach plastkiowe.
I widać było że wózek się sprawdza, a chodniki i ulice w moim miescie sa naprawde w stanie oplakanym...

Dzięki za odpowiedzi, warto posłuchać innych opinii zanim sie na coś człowiek zdecyduje... mi może z wyglądu nawet sie podobają ale jakoś też nie jestem do nich przekonana... no nic do nastepnej wiosny jeszcze jest trochę czasu, to i gust moze mi się zmieni;-)

Ale odlot :szok: Bugaboo bee
bugaboo_Bee_Stroller.jpg

A ja wczoraj widziałam wózek na placu zabaw, który mi się strasznie spodobał ale nie wylukałam nazwy i marki, jak się znowu pojawi to muszę go dokładnie pooglądać i popytać czy się dobrze prowadzi ;-).

A fotelik od mojego wózka peg perego wypada blado w testach bezpieczeństwa :-(.
Ja uważam, że bezpieczeństwo jest najważniejsze, wózek może być używany ale fotelik powinien być nowy i dobry. Ale kurcze ponad 1000zł za fotelik to strasznie dużo, ale jakbym miała kaskę to bym kupiła tego Maxi cosi.
Poprzednio mieliśmy fotelik tej firmy tylko wtedy bez isofixa i był tańszy ale teraz byłby już za stary, bo każdy fotelik ma maks. 5 lat żywotności.

JA dla corcki (1,5 roku temu) kupilam wlasnie Peg Perego. Zdaje sie, że Primo Viaggio SIP, poniewaz pasowal do stelaza wozka. Ta funkcja bardzosie przydala, kazda wyprawa do sklepu, czy gdzies nie na dlugo nie mogla sie obyc bez tego. Nie ciagnelismy calego wozka tylko stelaz i fotelik. Bardzo, bardzo wygodne - polecam. A moim zdaniem 4 pkt w tescie bezpieczenstwa to calkiem rozsadnie. To sa dobre i bezpieczne foteliki. Moim zdaniem warto. I z pewnoscia nie kosztowal 1000 zl, razem z calym wozkiem (stelac, gondola, spacerowka, torma) dalam 2000 z czyms. I tak tanio jak na Peg Perego, bo byla akurat jakas promocja. A wozek w ogole super. Doskonale sie prowadzi (zdaniem wszystkich, ktorzy mieli okazje go pchac), zadnych uszkodzen, a wciaz go uzywamy. Dla drugiej dzidzi oczywiscie nie bede kupowala nic nowego.
Acha co do uzywanych fotelikow. Zgadzam sie, ze nie warto kupowac fotelika od kogos, poniewaz nie zna sie jego historii. Ale jesli w jednej rodzinie dzieci jezdza w fotelikach po sobie to jest OK. My nie mielismy zadnego wypadku, najmniejszej nawet stluczki, a fotelik ma 1,5 roku - wiec po co nam nowy dla drugiego dziecka? No chyba, ze ktos ma b. duzo pieniedzy i ambicje by dla kazdego malucha miec najnowszy full wypas :)

Ostatnia edycja:
mamysiaa mnie do peg perego nie musisz przekonywać po synku mam spacerówkę peg perego Atlantico uwielbiam ten wózek i prawdę mówiąc myślałam o dokupieniu używanej gondoli dla drugiego zamiast nowego wózka (my poprzednim razem wózek gondolę dostaliśmy i był tak koszmarny, że po 4 miesiącach zdecydowaliśmy się na przesiadkę do spacerówki, a synek był już za duży na Navettę i nie kupowaliśmy wtedy gondoli).

mamysiaa mnie do peg perego nie musisz przekonywać po synku mam spacerówkę peg perego Atlantico uwielbiam ten wózek i prawdę mówiąc myślałam o dokupieniu używanej gondoli dla drugiego zamiast nowego wózka (my poprzednim razem wózek gondolę dostaliśmy i był tak koszmarny, że po 4 miesiącach zdecydowaliśmy się na przesiadkę do spacerówki, a synek był już za duży na Navettę i nie kupowaliśmy wtedy gondoli).

:-) to zastanow sie w takim razie nad dokupieniem do tego stelaza fotelika peg perego. Mom zdaniem maja calkiem niezle noty w testach bezpieczenstwa. 4 na 5 mozliwych pkt - do czego sie tu przyczepic? :-)

reklama
Do góry