reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja w planach też mam tylko dwa:):-)
Ja też ;-) Tzn. 2 kocyki i 2 rożki:tak::-) Jeden kocyk do wózka, drugi do domu, a rożek to wiadomo, jak jeden będzie w praniu to drugi w użytku;-)
Na razie chcę ograniczyć się do zbędnego minimum, po prostu by przez pierwszy miesiąc mi nic nie brakowało bo przecież potem będę na bierząco wiedziała co rzeczywiście mi się przydaje, a co okazało się zbędnym zakupem. Teraz to nie problem. Dostępne jest allegro, a i sklepów na każdym rogu pełno więc spokojnie zdążę:-) Koleżanka już mi pisze, że ma pełno rzeczy po swojej 1,5 rocznej córci. Nawet mate edukacyjna mówiła, że użyczy więc kilka wydatków z głowy. Mama też ciągle mi powtarza, że na tym co ma po Filipie to by jeszcze 5-tkę wychował:-p Łóżeczko tato mój wystruga bo stolarz w końcu i ma swoją firmę stolarską i może jeszcze jakąś komodę... Ale to wszystko zależy, czy będę miała gdzie to umieścić bo na dzień dzisiejszy nie ma takiej kolorowej perspektywy na mieszkanie tu. Więc z takich konkretnych wydatków to pozostaje nam chyba tylko wózek... Nawet wanienkę ze stelażem mam po bracie. To są duże plusy posiadania dużo młodszego rodzeństwa:-) bo pomiędzy nami jest 15 lat różnicy, a ja mam jeszcze dwójkę starszego rodzeństwa;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hmm. powiem Ci, że mój 4 latek korzysta z "dorosłych" kocyków, bo te dziecinne są dla niego za małe, jak sobie podciągnie taki mały kocyk pod brodę to mu nogi wystają i mu to przeszkadza. Dostał taki polarkowy kocyk 160x200 z wizerunkami piesków i absolutnie to jest teraz jego ulubiony kocyk :-).
Ale jak w planach jest dwójka blisko siebie ;-).

Ja kocyków mam 6, to zdecydowanie za dużo, w tamtej ciąży kupiłam 2 (polarowy i bawełniany) potem dostałam 3 akrylowe po dzieciach z rodziny a na koniec zakochałam się w tym fetexy i nie mogłam mu się oprzeć jak go zobaczyłam w sklepie :-). Po za tym te kocyki co miałam według mnie nie nadawały się na zimę bo były za cienkie.
Jeśli chodzi o kocyk na zimę to ten gruby fetexy jest najlepszy, takie bawełniane fajne są do podłożenia np. jak się dziecko chce położyć u kogoś na kanapie albo na dywanie a polarkowy to raczej kocyk na lato, choć jak było ciepło to ja Krystiana przykrywałam pieluchą jak był malutki ale nasze szkraby na przyszłe lato będą już na pewno siedzące a możliwe że część będzie się już i chodzących.
Więc chyba grubsze kocyki będą lepsze w ich przypadku :-).

Ostatnia edycja:
nie kupujcie tak dużo rzeczy bo później same stwierdzicie że po co to było ja z Natalią jak byłam w ciąży też nie miałam pojęcia i poszłam na zakupy z szwagierką to kupiłam dwie kołdry do łóżeczka bo tak mi doradziła a tą drugą kołdre mogłam sobie spokojnie później zakupić i na kupywałam tych małych śpioszków a po dwóch tygodniach musiałam już dokupywać ciuszki dużo rzeczy zostałao takich co wogule nie były potrzebne albo nie noszone

Ja też ;-) Tzn. 2 kocyki i 2 rożki:tak::-) Jeden kocyk do wózka, drugi do domu, a rożek to wiadomo, jak jeden będzie w praniu to drugi w użytku;-)
ja chce poprostu miec 2 grube by muc swobodnie je prac i ciensze bo niewiem jak będziemy mieli ciepło w mieszkaniu moze okazC SIE SUPER CIEPŁO ze gruby będzie za gruby

Sylvietta ja kupiłam taką kołyske :-)jeśli masz identyczną to te białe pręty na przodzie można dociąć do szerokości wybranego koszyka i wtedy jest stabilnie:tak:
003.jpg 004.jpg

A to moje najnowsze nabytki,;-) mam nadzieje że lekarz nie pomylił się z płcią bo nie wiem co bym z tymi różami zrobiła hahaha:baffled:
005.jpg 007.jpg

a ja ostatnio jak byłam w Ikei to kupiłam taki fajny milutki kocyk za chyba 6 albo 7 zł z myślą o dzidzi koloru błękitnego.... zobaczymy jaki będzie po praniu:-D
wg mnie bedzie fajny mam kilka ikeowych i naprawde są dalej bardzo przyjemne w dotyku-mam tez jeden z auchana taki tan i tez dalej jest super:tak::tak:

reklama
Do góry