reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja jeszcze wyprawki też nie mam kupione ale planuję kupić na 62 i tak myślę że w razie co gdyby dzidzia była mniejsza to moj M dokupi i wypierze coś mniejszego... a kilka większych ciuszków też już mam i jeszcze kupię więc z większymi nie będzie problemu:tak:

reklama
W jakim rozmiarze wyprawka dla malucha... A, dobre pytanie w zasadzie... Sama się zastanawiam, bo siostry dzieci duże się urodziły - 61 i 60cm kolejno, z kolei bratowej córa - 54cm. Więc sama nie wiem. Zresztą żadnych ubranek jeszcze nie mam.

Wracając do kocyków planuję zakupić: 1 gruby akrylowy, 1 z mikrofazy, 1 polarkowy, 2 bawełniane podwójne.

aż tyle kocyków :-) rozpieścisz chyba tą swoją dzidzię ;-)

Za to ubranek niewiele :-D Jak zabraknie ubranek, to w pieluchę i kocyk zawinę... coś mi się tu z siankiem i żłóbkiem skojarzyło........:dry::confused::-D
ech swiętami mi zapachniało...te święta będziemy juz z naszymi dzieciątkami...mam ochote na pierniki mojej babci...:-D
właśnie zrobiłam ogórkową-pierwszy raz- taka z przepisu mijej babci-wyszła mi pyszna!
co do kocyków to 1 akrylowy mam taki jaśniutki i chce drugi do wózeczka kupi i dwa cieńsze polarkowe kupie i chyba nic wiecej
jeśli jestem wyrodna złą i skapą matka to mnie napomnijcie to kupie jeszcze jakieś ale myśle ze 2 cienkie2 grube wystarczą pozatym będe miała kołderke dla dzidzi!2 rozki chyba te miękkie albo jeden taki drugi taki!

cyniczna ja bym brała pod uwagę raczej wymiary dzieci siostry niż bratowej. Ja przynajmniej widzę, że zdecydowanie są jakieś analogie na linii mama-siostra-ja.

co do kocyków to 1 akrylowy mam taki jaśniutki i chce drugi do wózeczka kupi i dwa cieńsze polarkowe kupie i chyba nic wiecej
jeśli jestem wyrodna złą i skapą matka to mnie napomnijcie to kupie jeszcze jakieś ale myśle ze 2 cienkie2 grube wystarczą pozatym będe miała kołderke dla dzidzi!2 rozki chyba te miękkie albo jeden taki drugi taki!

wyrodną matką to chyba ja jestem bo będą tylko 2 kocyki, a rożka żadnego ;-)

a ja ostatnio jak byłam w Ikei to kupiłam taki fajny milutki kocyk za chyba 6 albo 7 zł z myślą o dzidzi koloru błękitnego.... zobaczymy jaki będzie po praniu:-D

Za to ubranek niewiele :-D Jak zabraknie ubranek, to w pieluchę i kocyk zawinę... coś mi się tu z siankiem i żłóbkiem skojarzyło........:dry::confused::-D
:-D:-D:-D:-D

Przecież zawsze można później dokupić jak będzie taka potrzeba:tak:
Ja jeszcze ani jednego nie mam :dry:

reklama
Do góry