Czy wy już wszystkie macie torby do szpitala popakowane?? Ja prawdę mówiąc zbieram się do tego i jakoś ciężko mi to idzie. Prawdę mówiąc juz na samo hasło szpital przechodzą mnie ciarki. Ale wracając do praktycznych rzeczy, z tego co zasłyszałam koszule są lepsze niż piżama (bądź pidżama-jak kto woli). Wygodniej i bardziej przewiewnie-co służy szybszemu gojeniu się wszelkich ran. Podkłady poporodowe wynalazłam gdzieś na allegro, do 3 paczek dodali siateczkowe majteczki wielokrotnego użytku. Jeśli w szpitalu zabronią tego używać ( słyszałam, że czasem każą po prostu bez majtolków chodzić), to przyda się po powrocie do domu. Zastanawiam się tylko nad tymi majteczkami, czy czasem nie lepsze byłyby jednokrotnego użytku (zwłaszcza w szpitalu). No cóż pożyjemy zobaczymy.
Czy któraś z Was po porodzie stosowała Lactacyd? Jak się sprawuje? Czy łagodzi dolegliwości poporodowe? Mój mąż zakupił mi to zamiast Tantum Rosa(jakaś pani w aptece była zbyt przekonująca, chociaż według mnie to drugie lepsze, bo ma działanie przeciwzaplane i przeciwbólowe.
Co do spraw dzidziusiowych to do przemywania kikutka zakupiłam sobie gaziki Leko nasączone 70% alkoholem izopropylowym , pupa: Sudocrem, do kąpieli Oilatum (podobno taniej jest po prostu kupić zwykłą parafinę- tyle, że za późno to wyczytałam, bo zakup już był zrobiony. Macie jakieś szczoteczki dla dzieciaczka do czesania włosków? A co z nożyczkami do obcinania paznokietków?
Czy któraś z Was po porodzie stosowała Lactacyd? Jak się sprawuje? Czy łagodzi dolegliwości poporodowe? Mój mąż zakupił mi to zamiast Tantum Rosa(jakaś pani w aptece była zbyt przekonująca, chociaż według mnie to drugie lepsze, bo ma działanie przeciwzaplane i przeciwbólowe.
Co do spraw dzidziusiowych to do przemywania kikutka zakupiłam sobie gaziki Leko nasączone 70% alkoholem izopropylowym , pupa: Sudocrem, do kąpieli Oilatum (podobno taniej jest po prostu kupić zwykłą parafinę- tyle, że za późno to wyczytałam, bo zakup już był zrobiony. Macie jakieś szczoteczki dla dzieciaczka do czesania włosków? A co z nożyczkami do obcinania paznokietków?