ZUZA.80
Fanka BB :)
a ile kosztuje takie czyszczenie wózka, o kórym piszesz?WOZEK.
Uznaje za szaleństwo kupowanie nowego wózka. Serio. Jedynymi argumentami do mnie w takiej drodze przemawiajacym jest to, że albo miałby to byc prezent, albo aż tak bardzo chce sie miec wszystko nowe i czyste.
Ja kupìlam wozek uzywany Xlander XA. Najpierw wypatrzylam w sklepach model, ktory by mnie interesował i potem juz sledziłam allegro i OLX.
Kupiony wozek oddalam do BIO pralni w swoim miescie, ktora sie specjalizuje w czyszczeniu wózków dzieciecych i wozek jak nowy. A ponad 2000 zl w kieszeni.
Gdybym teraz miala kupowac wozek drugi raz to patrzylabym przede wszystkim na:
a) DLUGOSC i SZEROKOSC GONDOLII. W naszych przypadkach przesiąscie sie do spacerowek bedzie wypadalo pewnie w okolicach schylku zimy i to kiepski czas na przenoszenie dziecka na duzo bardziej odkrytą spacerowkę. Dwa w wielu wozkach spacerowka jest przodem do kierunku jazdy, odwrotnie niz w gondolii - warto to tez wziac pod uwage.
Ja w Xlanderze wozilam corke w gondolii prawie 12 miesiecy, bo jest dluga bardzo.
b) POJEMNOSC POJEMNIKA POD WOZKIEM. W Xlanderze jest OK, ale jak widzialam matki w Joolzu czy innych, ktore obkladaly wozek 3 torbami bo sie im rzeczy nie miescily czy cos to wspolczułam. A pomyslcie sobie ze glupie wyjscie na szczepienie w zimie czy do galerii gdzie siebie trzeba rozebrac, dziecko etc i te rzeczy gdzies wlozyc...
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
co do wielkości gondoli, to podobno emmaljunga nie ma sobie równych. tylko że jest ciężka i b.duża/ zajmuje dużo miejsca