A jak z pozostawianiem "klaczków" przez te wkładki? Niektóre strasznie kłaczą.Przetestowałam wkładki laktacyjne - tzn. powlewałam do nich zabarwionej na czerwono (barwnikiem spożywczym ) wody
Ja niestety nie pamiętam, jakich używałam...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jak z pozostawianiem "klaczków" przez te wkładki? Niektóre strasznie kłaczą.Przetestowałam wkładki laktacyjne - tzn. powlewałam do nich zabarwionej na czerwono (barwnikiem spożywczym ) wody
jak mocno grzeją to najlepiej skręcić kaloryfery, nie jest zdrowo dla maluszka (i dla nas też) spać w mocno nagrzanym pomieszczeniuJa powiem tak, jeśli śpicie w chłodnym pomieszczeniu, to śpiworek jest lepszy. Nasz synek w nocy się rozkopywał i budził z zimna. Jak założyliśmy śpiworek, to było o niebo lepiej.
Jeśli natomiast mieszkacie w bloku gdzie mocno grzeją, to tak naprawdę nic nie potrzeba, może gniazdo. Lepiej cieplej ubrać. No i taniej.
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Lansinoh nie zostawiają kłaczków na 100% (a wiem co to kłaczki bo jak pisałam kupiłam sobie kiedyś Bella i był kłaczek na kłaczku - poza tym że w dodatku nie chłonęły ), a te Lovi, też mają taki materiał, że nie będą zostawiały - ale tego już na sobie nie testowałam. Chociaż w sumie wkrótce może juz być taka potrzeba - to jak przetestuję to dam znaćA jak z pozostawianiem "klaczków" przez te wkładki? Niektóre strasznie kłaczą.
Ja niestety nie pamiętam, jakich używałam...
U nas to samo mała wyszła ze szpitala z odparzoną pupą po Pampers'ach, potem kupiliśmy Dady i było ok.Zapasu pieluszek nie warto robic nie tylko ze względu na szybkie przybieranie na wadze. Może się okazać, że wybranej firmy będą uczulać. Nas to spotkało właśnie w przypadku pieluszek pampers. Dupka odparzona masakrycznie, nic nie pomagało. Przeszło jak zmieniliśmy pieluszki.
Większe rozmiary pampersów już były oki.
Dziewczyny! Dzięki za dzielenie się swoim doświadczeniem! Dla mnie wszystko bardzo przydatne [emoji1]
Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
lepiej większą, żeby posłużyła na dłużej, bo będzie zimaPopieram! Kawał dobrej roboty dziewczyny
A co do wózków to biorę pod uwagę 3 modele. Min Roan Bass Soft właśnie :
Link do: ROAN producent wózków i fotelików - on ma możliwość montowania spacerówki albo przodem albo tyłem Dla mnie to też istotne.
Kolejne to sławny Adamex Barletta i wpadł mi też w oko Expander Essence aha no i ostatnio Bebetto Holland. Mhm i tak to ze mną jest, a miałam ograniczać wybór a ciągle coś nowego znajduje.
Hmm, a jednak chyba Bebetto odpada z powodu najkrótszej gondoli. Nie znam się zupełnie na tym, ale tak sobie kombinuję, że w okres zimowy "wjedziemy" z dzieciątkiem jeszcze raczej w gondoli i wydaje mi się, że długość wtedy będzie miała znaczenie jak dojdzie grubszy kocyk/kombinezon. Jak sądzicie? Te 79cm jest wystarczające czy lepiej wziąć wózek od około 83 cm długości? Robi to różnicę z waszego doświadczenia? Zwracałyście na to uwagę?