reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

reklama
Ja powiem tak, jeśli śpicie w chłodnym pomieszczeniu, to śpiworek jest lepszy. Nasz synek w nocy się rozkopywał i budził z zimna. Jak założyliśmy śpiworek, to było o niebo lepiej.

Jeśli natomiast mieszkacie w bloku gdzie mocno grzeją, to tak naprawdę nic nie potrzeba, może gniazdo. Lepiej cieplej ubrać. No i taniej.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
jak mocno grzeją to najlepiej skręcić kaloryfery, nie jest zdrowo dla maluszka (i dla nas też) spać w mocno nagrzanym pomieszczeniu

A jak z pozostawianiem "klaczków" przez te wkładki? Niektóre strasznie kłaczą.
Ja niestety nie pamiętam, jakich używałam...
Lansinoh nie zostawiają kłaczków na 100% (a wiem co to kłaczki bo jak pisałam kupiłam sobie kiedyś Bella i był kłaczek na kłaczku - poza tym że w dodatku nie chłonęły ;)), a te Lovi, też mają taki materiał, że nie będą zostawiały - ale tego już na sobie nie testowałam. Chociaż w sumie wkrótce może juz być taka potrzeba - to jak przetestuję to dam znać ;)

Zgadzam się z tym zapasem pieluch - ja przy drugim dziecku znów zrobiłam ten sam błąd, w pewnym momencie kupiłam 2 duże paczki rozmiaru 2. Pierwszą zużyłam do połowy, drugiej nie otworzyłam... Na szczęście miałam komu sprzedać ;)
Co do wyprawkowych niezbędnych rzeczy dla dzieci czerwcowych, to MOSKITIERA do wózka. Bez niej córka byłaby non stop pogryziona!
Jeśli chodzi o jakieś inne produkty, które mi się szczególnie przydały, to niania elektroniczna, poduszka do karmienia i laktator. Przy starszej córce miałam ręczny i się sprawdzał (wychodziłam sporadycznie), a teraz przy synku wróciłam szybko do pracy (miał 2 mce, gdy kilka razy w tygodniu musiałam zacząć wychodzić na 2-3 h), dlatego postawiłam na laktator elektryczny. Teraz wybrałam Chicco Naturally Me, bardzo ładny, delikatny i ciekawy sprzęt :) Okazało się, że odciąganie nie musi być niemiłe - laktator ustawia się intuicyjnie, a różne poziomy ssania odwzorowują ssanie dziecka (najpierw szybko, później wolniej). Bardzo jestem z niego zadowolona :)
Oprócz tego nie obeszłabym się bez chusty - dzięki niej mogę tulić małego i mieć wolne dwie ręce :)

Zapasu pieluszek nie warto robic nie tylko ze względu na szybkie przybieranie na wadze. Może się okazać, że wybranej firmy będą uczulać. Nas to spotkało właśnie w przypadku pieluszek pampers. Dupka odparzona masakrycznie, nic nie pomagało. Przeszło jak zmieniliśmy pieluszki.
Większe rozmiary pampersów już były oki.
U nas to samo mała wyszła ze szpitala z odparzoną pupą po Pampers'ach, potem kupiliśmy Dady i było ok.
Dostaliśmy pieluszki Happy i znów ją uczuliło..
Jak mała miała ok pół roku to wypróbowaliśmy pieluszki Tesco loves baby i naszym zdaniem są lepsze od biedronkowych, bo lepiej chłoną.
Nie podpasowały nam pieluchy z Rossmana, bo są sztywne i takie jakieś dziwne.
Pieluszki z Lidla też całkiem spoko, ale mieliśmy 1x przypadkiem, a tak to najlepsze jak dla nas Tesciowe.

Co do chusteczek to plecami Wam stronę sroki z analizami.

Dziewczyny! Dzięki za dzielenie się swoim doświadczeniem! Dla mnie wszystko bardzo przydatne [emoji1]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny! Dzięki za dzielenie się swoim doświadczeniem! Dla mnie wszystko bardzo przydatne [emoji1]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Popieram! Kawał dobrej roboty dziewczyny :)

A co do wózków to biorę pod uwagę 3 modele. Min Roan Bass Soft właśnie :
Link do: ROAN producent wózków i fotelików - on ma możliwość montowania spacerówki albo przodem albo tyłem :) Dla mnie to też istotne.

Kolejne to sławny Adamex Barletta :D i wpadł mi też w oko Expander Essence aha no i ostatnio Bebetto Holland. Mhm i tak to ze mną jest, a miałam ograniczać wybór a ciągle coś nowego znajduje.

Hmm, a jednak chyba Bebetto odpada z powodu najkrótszej gondoli. Nie znam się zupełnie na tym, ale tak sobie kombinuję, że w okres zimowy "wjedziemy" z dzieciątkiem jeszcze raczej w gondoli i wydaje mi się, że długość wtedy będzie miała znaczenie jak dojdzie grubszy kocyk/kombinezon. Jak sądzicie? Te 79cm jest wystarczające czy lepiej wziąć wózek od około 83 cm długości? Robi to różnicę z waszego doświadczenia? Zwracałyście na to uwagę? :)

Link do: ROAN producent wózków i fotelików - on ma możliwość montowania spacerówki albo przodem albo tyłem :) Dla mnie to też istotne.

Też myślę o tym wózku....tylko nie widziałam to na żywo...

Dziewczyny wspominaly wcześniej ze wielkość gondoli będzie u nas dość istotna bo tak to byśmy przechodzily z gondoli w grudniu A tak może przetrwamy zimę [emoji1]

wpisuję tu ku pamięci wózek Camarelo polecany przez moją sąsiadkę, bo ma ściągane koła - przyjeżdża ze spaceru, zmienia koła i może używać w środku. moim zdaniem fajna opcja na początku, jak dziecko jeździ w gondoli.

BTW, nie zazdroszczę Wam dokonywania wyboru dziewczyny - wybór ogromny, a te wózki są wizualnie tak bardzo do siebie podobne, że można oczopląsu dostać ;)

reklama
Popieram! Kawał dobrej roboty dziewczyny :)

Kolejne to sławny Adamex Barletta :D i wpadł mi też w oko Expander Essence aha no i ostatnio Bebetto Holland. Mhm i tak to ze mną jest, a miałam ograniczać wybór a ciągle coś nowego znajduje.

Hmm, a jednak chyba Bebetto odpada z powodu najkrótszej gondoli. Nie znam się zupełnie na tym, ale tak sobie kombinuję, że w okres zimowy "wjedziemy" z dzieciątkiem jeszcze raczej w gondoli i wydaje mi się, że długość wtedy będzie miała znaczenie jak dojdzie grubszy kocyk/kombinezon. Jak sądzicie? Te 79cm jest wystarczające czy lepiej wziąć wózek od około 83 cm długości? Robi to różnicę z waszego doświadczenia? Zwracałyście na to uwagę? :)
lepiej większą, żeby posłużyła na dłużej, bo będzie zima

Do góry