reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

To od razu napiszę: jako must have u nas były ubrania z filtrem UV! Tak jak przy Stasiu przydały się jak miał niecały roczek (bo urodził się we wrześniu) to teraz już od razu kupuję - mam już 3 komplety :D Ogólnie jak pisze @aga_sz91 - takich maluchów nie powinno wystawiać się bezpośrednio na słońce. Mało wiarygodnie to zabrzmi, ale ze Stasiem praktycznie udało się nam przez pierwsze 3 lata nie wychodzić na słońce w godzinach 11-15, a w pozostałym czasie były właśnie ubranka z filtrem i filtry :D Teraz też tak planujemy, bo co skóra malucha dostanie w dzieciństwie to na starość wyjdzie :)

EDIT: na stronie internetowej h&m jest fajny komplet marynarski (bluzka + spodenki) z filtrem UV 50 za 29,99zł - już zdążyłam kupić, bo normalnie kosztują więcej niż 50zł :)

reklama
To od razu napiszę: jako must have u nas były ubrania z filtrem UV! Tak jak przy Stasiu przydały się jak miał niecały roczek (bo urodził się we wrześniu) to teraz już od razu kupuję - mam już 3 komplety :D Ogólnie jak pisze @aga_sz91 - takich maluchów nie powinno wystawiać się bezpośrednio na słońce. Mało wiarygodnie to zabrzmi, ale ze Stasiem praktycznie udało się nam przez pierwsze 3 lata nie wychodzić na słońce w godzinach 11-15, a w pozostałym czasie były właśnie ubranka z filtrem i filtry :D Teraz też tak planujemy, bo co skóra malucha dostanie w dzieciństwie to na starość wyjdzie :)

EDIT: na stronie internetowej h&m jest fajny komplet marynarski (bluzka + spodenki) z filtrem UV 50 za 29,99zł - już zdążyłam kupić, bo normalnie kosztują więcej niż 50zł :)
Ja na słońce wystawiać nie będę, ale jednak mam 6latka w domu, który do 16 jeszcze usiedzi w domu i trzeba z nim iść, żeby pobiegał po dworze. Tak samo rano, jestem sama większość dnia i nie ominie mnie wyjście do sklepu z dziećmi. Stąd się zastanawiam czym smarować malucha.
Podrzućcie link do takich ubranek.

Nie pamiętam czy o tym była mowa, ale moim zdaniem warto już teraz rozejrzeć się i kupić nebulizator, czyli inhalator.

To jest rzecz niezbędna. Pomaga na katar, kaszel, zapalenia oskrzeli. Lepiej kupić teraz, wybierając najlepszy. Niż na ostatnią chwilę, jak dziecko zachoruje, kupić byle jaki w aptece.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

I jeszcze sobie pomyślałam, że jak maluchy dłużej w gondolach będą, to przydałyby się takie w których można podnieść oparcie dla dziecka. No bo taki 6-7 mczny szkrab może już nie lubić pozycji całkowicie leżącej. On już jest ciekawy świata i chciałby więcej widzieć niż tylko wnętrze gondoli [emoji6]

Wiadomo można podłożyć poduszkę, ale chyba lepiej jak oparcie jest sztywne.

Nie pamiętam czy o tym była mowa, ale moim zdaniem warto już teraz rozejrzeć się i kupić nebulizator, czyli inhalator.

To jest rzecz niezbędna. Pomaga na katar, kaszel, zapalenia oskrzeli. Lepiej kupić teraz, wybierając najlepszy. Niż na ostatnią chwilę, jak dziecko zachoruje, kupić byle jaki w aptece.

Ja się z tym nie zgodzę. To duzy wydatek dosc, jezeli chce sie miec dobry i tak naprawde do pierwszej powazniejszej choroby niepotrzebny. Ja swoj corce kupowalam jak miala 14 miesiecy. Mam podobne zdanie jak przy laktatorze - warto miec upatrzony model i wiedzidc gdzie kupic, ale niekoniecznie juz na etapie wyprawki kompletowac.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na słońce wystawiać nie będę, ale jednak mam 6latka w domu, który do 16 jeszcze usiedzi w domu i trzeba z nim iść, żeby pobiegał po dworze. Tak samo rano, jestem sama większość dnia i nie ominie mnie wyjście do sklepu z dziećmi. Stąd się zastanawiam czym smarować malucha.
Podrzućcie link do takich ubranek.
Ja kupiłam takie: Link do: Kostium kąpielowy UPF50 - Ciemnoniebieski/Kotwica - Dziecko | H&M PL
Myślę, że w innych firmach też mogą być teraz fajne promocje [bo nie sezon :D]

Hej, a ja jestem na etapie wybierania wózka. Chcę model 2w1, o pompowanych kołach - taki terenowy (mieszkam na wsi) waga i wielkość po złożeniu nie są bardzo ważne - mam kombi i mieszkam na parterze.
Chcę kupić używany i waham się pomiędzy:
baby jogger city elite
Jedo Fyn Memo Special Edition
Maxi cosi mura
oraz x-lander xt
czy któraś z Was miała może z nimi do czynienia?
chyba ten jedo najbardziej mi się podoba ale chcę je jeszcze obejrzeć na żywo.
Chcę się wybrać do komisu gdzie mają takie modele ale jednocześnie słyszałam że jeżeli używany to lepiej kupić od prywatnej osoby (jak auto ;)) - co o tym myślicie?

Ja miałam Maxi Cosi Mura, a teraz mam kupiony Maxi Cosi Mura Plus (podobno bardziej dopracowana spacerówka) - uwielbiałam ten wózek! :) Na bezdrożach spisuje się świetnie (obecna wersja ma już koła piankowe - wg kolegi, który od 2 lat ma Mura Plus jest to bardzo dobra opcja), jeździ po każdym terenie jak czołg ;) Koła duże, wózek raczej z cięższych, ale prowadzi się świetnie, jest bardzo zwrotny. Kiedyś problemem była budka w spacerówce, obecnie jest bardzo fajna (odkąd mieliśmy wózek dla Stasia, czyli 8 lat temu, wprowadzono sporo poprawek). Z moich znajomych sporo ma ten wózek i wszyscy są bardzo zadowoleni - bardzo opłaca się kupować na olx, bo ja ok. 1000zł można kupić wózek 2w1 w super stanie (a potem oczywiście odsprzedać) ;) Jak sprzedawałam Stasiowy to był nadal w idealnym stanie, poza ryskami na stelażu wynikającymi z normalnego użytkowania.

Aha, z plusów to jeszcze bardzo łatwe składanie, możliwość montowania gondoli i spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy. I spacerówkę da się na płasko położyć, co jest bardzo bardzo wygodne.

reklama
Do góry