reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Dziewczęta - sprawdźcie sobie najpierw na www szpitala, w którym planujecie rodzić co macie ze sobą do szpitala zabrać.

Moj szpital np daje rodzącym i potem przez caly pobyt w ramach zaopatrzenia nieograniczony prawie dostep do podkladow poporodowych i mat poporodowych - stad np nie trzeba ich pakowac do torby szpitalnej.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
pakować do szpitala może nie, jeśli rzeczywiście szpital zapewnia, ale przecież po powrocie ze szpitala też korzystasz z podkładów poporodowych. ja również do ok. 2 tygodni po porodzie używałam mat i majtek poporodowych, bo tak było lepiej - w razie W wyrzucić nić prać. tak, czy inaczej dobrze kupić

reklama
pakować do szpitala może nie, jeśli rzeczywiście szpital zapewnia, ale przecież po powrocie ze szpitala też korzystasz z podkładów poporodowych. ja również do ok. 2 tygodni po porodzie używałam mat i majtek poporodowych, bo tak było lepiej - w razie W wyrzucić nić prać. tak, czy inaczej dobrze kupić
Tak to jasne. Natomiast podklady zajmują tyle miejsca w torbach, że warto wiedzieć jezeli nie trzeba ich pakowac :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Prezlicz czy ci sie to oplaca i czy jak kupisz osobno czy taniej nie będzie. Ja sama sobie kupuje kiedys widzialam na stronie jednej zestaw dla matki i dziecka. Wiele rzeczy nie przydatnych bylo i do tego wysoka cena

Zuza ja po wyjściu że szpitala po cc używałam większych podpasek bardziej chłonnych. .. podkłady mi się wcAle nie przydały. . Pozatym apteka jest na każdym rogu jak będzie teraz potrzeb to wyśle m i kupi... na zapas nic nie planuje kupować oprócz wytycznych z listy szpitalnej

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wymiarów łóżeczka dla dziecka. Kupujecie/ macie już te większe 140x70cm czy standardowo 120x60cm?

Zamierzacie/lub korzystałyście z opcji zdemontowania jednego boku żeby służyło też na później, kiedy maluszek podrośnie?

Wiem, że wszystko kwestia wygody, wielkości mieszkania/pokoju i indywidualnych preferencji, ale ciekawa jestem jak to u Was wygląda :)

Sama zastanawiałam się nad łóżeczkiem z IKEA, ale z tego co widziałam w niemieckich sklepach są tylko w wersji 140x70cm. :szok: Hmm wielgachne są.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wymiarów łóżeczka dla dziecka. Kupujecie/ macie już te większe 140x70cm czy standardowo 120x60cm?

Zamierzacie/lub korzystałyście z opcji zdemontowania jednego boku żeby służyło też na później, kiedy maluszek podrośnie?

Wiem, że wszystko kwestia wygody, wielkości mieszkania/pokoju i indywidualnych preferencji, ale ciekawa jestem jak to u Was wygląda :)

Sama zastanawiałam się nad łóżeczkiem z IKEA, ale z tego co widziałam w niemieckich sklepach są tylko w wersji 140x70cm. :szok: Hmm wielgachne są.
My mamy zamiar kupic zwykle łóżeczko 120x60 cm i bez szuflady :) takie zmiesci nam sie w kąciku, ktory chcemy przeznaczyc dla maluszka i obok bedzie stala komoda :)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Standardowe zdecydowanie. W tun łóżeczku dziecko bedzie ci spalo spokojnie do 2 rz. A pozniej normalne lozeczko i pokik powoli. Ja puki co zastanawiam sie nam dostawka lub kolyska mała. Tak do pol roku. A jak mala skonczy 2lata to siup na gore pojdzie. Bedzie wieksza roUmniejsza moze w ogole na jedzenie budzic sie nie bedzie

Do góry