reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

inkaa- ja słyszałam. że działanie Oilan i Oilatum jest dokładnie takie samo. Więc myślę, że wybrałabym tańsze. Sama dostałam Oilatum i stosowałam przez pierwszy miesiąc i było ok. Po miesiącu kupiłam Hippa i tez jest ok.

Czym smarujecie szyję maluszków? Bo ja stosuję oliwkę, a ostatnio była bardzo zaczerwieniona wtych fałdkach i posmarowałam sudocremem.

Oj kochana u nas też tylko szyjka zaczerwieniona, bo tam czasem mojemu dostaje sie mleko z butelki, bo tak sie kreci i sapie jak je zachłannie, (choć rzadko dostaje butlę) i własnie posmarowałm 3 x sudocremem i zeszło, ale po każdej kąpieli smaruje oliwką, no trzeba pilnowac tych szyjek naszych dzieciaczków, bo kurcze tam mało powietrza dochodzi jak druga broda rosnie:baffled::-D!!!przez apetyt:-);-)!

Ja do kąpieli stosuje BALNEUM na suchą skóre i synek ma teraz naprawde sliczna skórę,.... oby nie zapeszyc:)

reklama
kurcze dziewczyny dziś zauważyłam krew przy kikuciku maleństwa i martwię się czy wszystko oki :-/ bo położnej doczekać się nie mogę - jutro chyba powiem im pare słów przez tel.

Bombusiu Disnemar polecam-fajny, bo ciśnienie ma delikatniejsze niż np. Marimer. Ciotki położne mi poleciły:)
Rozalko Jaśkowi na początku ropiało oczko, przemywaliśmy solą fizj., którą potem zmieniliśmy na wodę dest., bo soli w upały nie można, podrażnia, a wtedy były upały. Po 3 tyg., kiedy nie przechodziło, dostaliśmy na tydzień kropelki-sulfacetamid. Wystarczył, obyło się bez gentamycyny:)

Niuunia, jeżeli to kilka kropelek, albo jakiś malutki skrzep to nie ma czym się martwić. Kikut czasami się naderwie, albo zaczyna się odklejać. stąd krewka. Jeżeli jest jej malutko to nic złego się nie dzieje ;) Też tak mieliśmy ;)

kurcze dziewczyny dziś zauważyłam krew przy kikuciku maleństwa i martwię się czy wszystko oki :-/ bo położnej doczekać się nie mogę - jutro chyba powiem im pare słów przez tel.

Tak jak mówi Andzia troszke może byc,maluszki sie ruszają i mogło sie naderwać.U nas tez tak było,a nawet kilka dni jak odpadł.

no a tak odnośnie naszego kikuta to się dzisiaj była u nas położna i się okazało, że odpadł ale nie cały :/ ślimaczył się strasznie i ta jakby zewnętrzna część podeschła i odpadła, ale środek został przyklejony do pępucha :/ na szczęście ta "resztka" od wczoraj już ładnie się podsuszyła i wisi dosłownie na włosku ;)

Navijko ja zawsze jak tylko pojawia sie zaczerwienienie na pupie odrazu stossuje stary babciny sposob uzywam maki ziemniaczanej czyni cuda zawsze pomaga i do tego bardzo czesto wietrzymy pupe.Pilnuj aby zawsze pupa byla wysuszona po myciu zanim zalozysz pampola:tak:

pytanie za 100 pkt...

małej schodzi skóra z rączek i nóżek... smarować oliwką czy zostawic i samo sobie zejdzie?

reklama
Ciamajdko, ja podczas karmienia (wtedy mały ssak jest najspokojniejszy i wszystko można przy nim zrobić) brałam kremik nawilżajacy z Ziajki i smarowałam mu te suche stopki, rączki i łuszczącą się szyjkę. Ładnie nawilżył skórkę i od tego czasu się nie łuszczy.

Do góry