reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

dziewczyny a mam pytanie! a właściwie dwa....Bo nie wiem czy dobrze robie...:zawstydzona/y::sorry:

Czy zawsze podajecie dziecku przy karmieniu oby dwie piersi? Tzn. wiadomo jak jedną opróżni to trzeba drugą. Ale mój malec zje z jednej i później rzadko domaga się drugiej...
No i jeszcze pytanie odnośnie przewijania dupci- przewijacie przed karmieniem czy tylko już po? Bo mój jak się obudzi to ma bombę w majtach a jakby dorobił do tego coś jeszcze podczas karmienia to nie wiem co by to było;-) Poradźcie proszę :zawstydzona/y:

reklama
ja zawsze na jedno karmienie daję jedną pierś, uczyli mnie tak na sr i od początku tak robię i dzięki temu w jednej piersi jest tyle mleka aby zaspokoiło głód młodego :)
jeśli chodzi o przebieranie to robię to albo po albo przed karmieniem lub między karmieniami, różnie, generalnie staram się zmieniać pieluszkę co 3-4 godziny :)

ja jak kasiadz, roznie: przed, po, w trakcie. jak wiem ze nie ma maega kupska to chwile pokarmię- bo zaraz na początku zwykle wali w pieluche. Ale jak widze ze gacie pelne to na początku zmieniam. Ostatnio podczas jednego przewijania poszły 4 pieluszki- co przewinęłam to srutnął :-D

Martuszka u nas też Wiktorek robi na raty :D A najgorsze jest to że jak się już naje, zaśnie i nagle słyszę że bomba atomowa poszła i znowu przewijanie, on się rozbudzi i zabawa w usypianie zaczyna się na nowo

Martuszka u nas też Wiktorek robi na raty :D A najgorsze jest to że jak się już naje, zaśnie i nagle słyszę że bomba atomowa poszła i znowu przewijanie, on się rozbudzi i zabawa w usypianie zaczyna się na nowo
skoro go trzeba usypiać to ja bym od razu pieluszki nie zmieniała tylko poczekała aż się obudzi a potem dupcie wodą umya i zapudrowała. Teraz te kupy wodniste są i większość wsiaka w pieluszke no i nie tak toksyczne:)
Ja tak często robię nawet nieświadomie bo jak zdejmuje pieluchę to się okazuje ze tam przyschnięta kupa :)

jak karmiłam Mikołaja caly czas to podawałam jedną pierś na karmienie.
przewijam z reguł po karmieniu bo w trakcie coś narobi :D ale też w międzyczasie między karmieniami jak nie śpi to zmieniamy pieluchy także

U nas sporadycznie Jasiek najada się z jednej piersi, więc podaje dwie, ale z tej drugiej krócej je i od niej zaczynam kolejne karmienie. Co do przewijania pieluszkę zmieniam przed karmieniem (u nas kupa raz na 4 dni), jak ma dłuższy czas aktywności to pomiędzy karmieniami też. Teraz jak ma odparzenie staram się jak najczęściej go przewijać.

Kobitki- a czym smarujecie buzie tak przy codziennej toalecie bobasa? Mój ma strasznie suchą skórkę po kuracji z nadmanganianem potasu...wystarczy jak zacznę smarować mu buźkę balsamem Oilan?
I co proponujecie do smarowania buzi na spacerek?

reklama
Do góry