reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

No i niestety podejrzewam,że moja mała Pyza ma alergie na jajka,no zobaczymy co z mlekiem.Objawy takie jak u synka na początku,więc ...niestety...
Odstawie jaja i sie okaże na bank.
Buzie ma w krostkach i za uszkami,typowo.

Oczko ropieje coraz bardziej,chyba na masci z antybiotykiem sie skończy.Przemywam solą fizjologiczną,ale widze,że z dnia na dzien wiecej tej ropy.

reklama
Dziwczynki PILNIE!!!!!
Co mozecie mi zaproponowac na sapkę u maluszka????????
Dzwoniłam do mojej dr do przychodni i kazała wkroplic sól fizjolog. ale ja nie mam w sprayu??? Jest takie coś bez recepty co by pomóc synkowi????

Bombusia nie musi byc w sprayu,można taka w ampułkach zakropic,a potem wyciągac frida,bo moze cos mały ma w nosku,gilka jakiegos.

Bombusiu ja tez mam wode w ampulkach nie w sprayu i mi kazano zakraplac odczekac chwile i malego polozyc na brzuszek powinno wyplynac ale ja jeszcze frida na koniec robie:tak:a najlepiej jakby maly lezac na brzuszku troche poplakal wtedy giluchy dobrze wyplywaja;-)

U nas ropiało najpierw prawe oczko-przeszło po kilku dniach-przemywałam solą fizjologiczną, a później lewe i też po jakimś tygodniu przeszło:):tak:

Rozalko u nas oczka tak ropialy,ze jak rano sie obudzil to mial tak zaklejone ,ze nie mogl wogole otworzyc.Bralam rumianek i namaczalam,zeby oczka otworzyl.Nie stostowalam nic oprocz rumianku ale naprawde czesto co chwila przemywalam i w dwa dni pozbylismy sie problemu:tak:

U nas podobnie - połozna powiedziała, że jeśli sól pomaga, to ok. Chyba że jest gorzej i więcej wydzieliny żółtej, a sól nie działa, to wtedy wzywać lekarza. I trądzik mamy na całej buzi i prosaki, ale za wcześnie, żeby się martwić.

Któraś Mmauśka radziła posmarować krostki na buzi Sudocremem, mój miał na nosku takie białe potówki od samego urodzenia, posmarowałam 2 dni i już prawie śladu nie ma :))))

reklama
u nas tez oczka ropieja :( bylam u lekarza, ale nie chcial zapisywac zadnej masci czy kropelek z antybiotykiem. powiedzial, ze wycierac przegotowana woda, a raz na jakis czas sola. mowil, ze dzieciaczki maja jeszcze male lub zamkniete kanaliki i dlatego wyplywa to oczkami. musze sprobowac rumiankiem :) dzieki za podpowiedz

Do góry