reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Mam jeszcze pytanie odnośnie ulewania... czy Wasze maluchy ulewają samym mlekiem ? bo moja czasami ulewa jakby mlekiem z czymś brązowym, a dzisiaj to już chyba smużka krwi poszła.. stres mam jak cholera, tym bardziej że to było jak pediatra poszedł...

reklama
Ciamajdko - nasz maly rzadko ulewa, a jak juz to mleczkiem. moze zadzwon i sie zapytaj co to moze byc?? ja nie mam pojecia. moze nie odessali jej wszystkiego z buzki??

zadzwoniłam do tego pediatry... jesli nie ma tej krwi dużo, jeśli nie ma w każdym ulaniu to mała prawdopodobnie ora mi brodawki i wysysa z nich troszke krwi (bleee...)
bo w przeciwnym wypadku może to być refluks ale zdarza się niezwykle rzadko, ulewa się dużą ilością krwi.. do tego dziecko wygląda i czuje się chore a powiedział że moje jest z odsłuchu i z wyglądu zdrowe...

ciamajdka dobrze ze sie uspokoilas. jesli ona polyka twoja krew z mlekiem to moze nawet miec smozki krwi w kupce takze sie nie przestrasz.

Dziewczyny Wy normalnie wpryskujecie maluchom do nosków sól fizjologiczną? Może być też woda morska ... ? Pytam, bo moja Mała coś tak dziwnie oddycha, jakby coś tam w nosku zalegało ...

ja normalnie wpryskuje po czym mały z reguły kicha i babol wylatuje. Można jeszcze po psiknięciu brzdąca położyc na brzuchu. Jak będzie unosić główkę to gile same wypłyną.

Dziewczyny Wy normalnie wpryskujecie maluchom do nosków sól fizjologiczną? Może być też woda morska ... ? Pytam, bo moja Mała coś tak dziwnie oddycha, jakby coś tam w nosku zalegało ...

Kochana mój tez tak "dziwnie" oddycha to sie nazywa -sapka niemowlęca.
Tak wpuszczam mu wode morską, albo sól fizjol., ale u niego nic , a nic nie wylatuje, sprawdzam fridą i gruszką i nic tam nie ma :((((( kłade na brzunio i tez nic, ale kicha więc moze tak oczyszcza!

No i teraz juz nic nie wiem.
moja mala ma wysypke na buzi,myslałam,że to po serniku co zjadłam,czyli od mleka i jaj,a połozna dzis stwierdziła,że to typowy trądzik noworodkowy.No zobaczymy.Oby to tylko ten trądzik.

reklama
rozalka u nas to samo. jedyna rada na trądzik u maluszków to cierpliwość. za 2-3 tygodnie samo przejdzie. Mi położna podpowiedziała, że gdyby się robiły te krostki czerwone to można przemywać delikatnie patyczkiem zwilżonym spirytusem.

a mnie czeka znowu obcinanie pazurków. rosną jak szalone a mały co chwile gdzies się drapie. Łapki i skarpetki ściąga bez wiekszego problemu, także muszę na bierząco pilnować małych szponów.

Do góry