reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

no to ja jeszcze raz powtórzę, że trądzik miejscowo traktuję spirytusem i smaruję potem sudokremem. Znika raz dwa :) Jak tylko widzę nową krostkę to od razu ruszam z patyczkiem ;) Ale już od zastosowania tej metody to sporadycznie coś wyskoczy tylko ;)

reklama
Black_Opal o tez wypróbuje na tych najwiekszych krostkach.bo takie zółte w srodku,az sie prosza o wysuszenie.

Black Opal - tak dla potwierdzenia - spirytus oczywiscie rozrobiony tak jak do przemywania pepuszka nie?

U nas to samo....Ja myslalam ze to potowki, ale te pojawiaja sie i znikaja a ten tradzik niestety nie bleee. No i jest tylko na buzce, na policzkach.

Dziewczyny jak już chcecie wysuszać to może nie spirytusem tylko nadmanganianem potasu...? Ja przemywałam nim buzię Jaśkowi, jak trądzik się nasilił, i po kłopoce, a działa jednak delikatniej...

Podzielam Twe obawy Wuzelku....Znalazlam jeszcze - 1,5 lyzeczki sody oczyszczonej na 1 szkl. wody i tym przemywamy (ale to chyba na potowki bardziej...)

no to ja jeszcze raz powtórzę, że trądzik miejscowo traktuję spirytusem i smaruję potem sudokremem. Znika raz dwa :) Jak tylko widzę nową krostkę to od razu ruszam z patyczkiem ;) Ale już od zastosowania tej metody to sporadycznie coś wyskoczy tylko ;)

Black_Opal o tez wypróbuje na tych najwiekszych krostkach.bo takie zółte w srodku,az sie prosza o wysuszenie.

Black_Opal no i spróbowałam.:-)
Jestes nieoceniona kobietko,bo u nas tez działa ten sposób:-).Krostki zasuszaja sie pieknie.Fakt wyskakuja pojedyncze nowe,ale od razu smaruje i luzik.:-)
Pociesza mnie to,ze to ten tradzik,a nie skaza.Choc oszczędnie jem nabiał,to wielka szansa,ze malutka nie podzieli losów brata i ominie ja nietolerancja mleka.Oby...

dziewczynki a czy przy tej skazie krostki sa tylko na twarzy czy tez na ciele? moja ma na twarzy i na ciele czerwone krostki i jest ich coraz wiecej. nie wiem od czego i nie wiem co robic.
a i kikut u nas nadal jest. chyba musze na wizyte do pediatry sie umowic bo cos jest chyba nie tak.

A ja mam pytanie:
ten spirytus do tych krostek co pisała Black to jaki ma być rozcieńczony????? i co patyczkiem smarujecie??? i tylko tym spirytem??? prosze jeszcze raz o instrukcję!!!

reklama
dziewczynki a czy przy tej skazie krostki sa tylko na twarzy czy tez na ciele? moja ma na twarzy i na ciele czerwone krostki i jest ich coraz wiecej. nie wiem od czego i nie wiem co robic.
a i kikut u nas nadal jest. chyba musze na wizyte do pediatry sie umowic bo cos jest chyba nie tak.
Trądzik raczej na twarzy,ale zdarza sie tez ,że na ciele i raczkach.na brzuszku to raczej by mi wygladało na uczulenie,no ale nie wiem...musiałby lekarz spojrzec.

A ja mam pytanie:
ten spirytus do tych krostek co pisała Black to jaki ma być rozcieńczony????? i co patyczkiem smarujecie??? i tylko tym spirytem??? prosze jeszcze raz o instrukcję!!!

Ja wziełam patyczek namoczyłam w czystym spirytusie spozywczym i dotknełam delikatnie tylko te żółte czubeczki,a potem te same czubeczki sudokremem(raz dziennie,by nie podraznic zbyt mocno skóry).Do tego wieczorem przecieram tylko woda przegotowana z mydelkiem bambino.I ładnie sie wysuszaja,krostek coraz mniej.wiekszosc zbladła.

Dziewczyny,od jakiego rozmiaru sa pieluszki DADA,bo któras wiem,że uzywa,lub miała zamiar.

Do góry