reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

My też jedziemy na 3kach, jesteśmy po jednej paczce i w trakcie drugiej. Na początku wydają się olbrzymie, ale można jes ciasno zapiąć, a są na pewno wygodniejsze dla malucha.

reklama
Heh, moj tez zaczyna sie obracac w lozeczku, ale tylko w ciagu dnia,gdy nie jest opatulony i spi pod kocykiem. Po godzinie znajduje go obroconego o 90* ;P

Co do pampkow to my na zmiane stosujemy 2 i 3. 2, bo mamy jeszcze Huggiesy, ale ciezko juz sie je zapina (zakladane na dzien), wiec aby bylo luzniej malemu to na noc zakladam mu 3 Pampersow. Swoja droga szkoda, ze nie ma juz 3 Huggiesow z bawelna organiczna. Tak sie do tych pampkow przyzwyczailam, ze Pampersy wydaja mi sie badziewne. A przed porodem kupilam meeeega pudlo 3 Pampersa (prawie 200 pieluch) wlasnie i musze je zuzyc... :/
No imialam Huggiesy polskie i angielskie - jak dla mnie kolosalna roznica miedzy pieluchami a polskie i angielskie mialam z bawelna organiczna. Polskie ciagle w zasadzie przemakaly... No chybaze zmienialam je co 1,5 godziny, to wtedy nie przemakaly. Ale moze dlatego tez sa delikatniejsze dla dziecka, bo jesli czesciej zmieniam to siuski i kupa nie tak dlugo stukaja sie ze skora dziecka a tym samym nie dochodzi do podraznien. No ale czemy angielksie wytrzymywaly dluzej bez zmiany? Nie wiem. Moze do Pl wysyjala odrzuty?

Moja do tej pory spala w rożku, niestety od dwóch dni mamy mały przewrót, otóż sie wykopuje i "chodzi" po całym łóżeczku, rano znajduje ją o 180 stopni obróconą, więc rożek już nic nie da.. i wyjełam kołderkę bo była do tej pory przykrywana kocykiem... teraz już śpi jak madame ino bez poduszki... pod główką ma tylko pieluszkę, jakby ulała w razie czego. Więc okres kiedy była kładziona na boczku i tak przespała całą noc juz chyba minął bezpowrotnie..

odnośnie pampków: jakiego rozmiaru używacie? bo u nas jeszcze ida 2, ale zastanawiam się, bo są juz ciut przymałe, a 3 są za duże.. jesteśmy między rozmiarami...

my uzywamy 3.Lekko za duże,ale spoko.:-)

my uzywamy jeszcze 2 i sa troche za duze

koralowa ja tez uwazam ze huggisy z bawelna organiczna sa super... pampki przy nich po prostu wydaja sie badziewne!!!

te z bawełną są w takich beżowych pakach z dzidziem w fioletowej czapie ? bo te były rewelacyjne. teraz mam rozm. 3 huggiesów...nie są tak fajne. testowaliśmy dada z biedrony i rossmanowe babydream. podobna jakość i cena, ale chyba te biedronkowe lepsze. U nas wytrzymały mega kupę, ale taką na prawdę mega.

a u nas kolejny dzień testowania wielorazowych pieluszek kieszonek...hmm...no i dupa. przy większych sikach przeciek. mam mieszane odczucia :/

te z bawełną są w takich beżowych pakach z dzidziem w fioletowej czapie ? bo te były rewelacyjne. teraz mam rozm. 3 huggiesów...nie są tak fajne. testowaliśmy dada z biedrony i rossmanowe babydream. podobna jakość i cena, ale chyba te biedronkowe lepsze. U nas wytrzymały mega kupę, ale taką na prawdę mega.

a u nas kolejny dzień testowania wielorazowych pieluszek kieszonek...hmm...no i dupa. przy większych sikach przeciek. mam mieszane odczucia :/

Oooo no to lipa by była!!!!!!

Ja kończę używać 2 , mam jeszcze jedną pakę 2 , ale odstąpię znajomej, bo juz nie ma co zakładać lekko małe, więc zaczniemy 3 , ja uzywam tylko Pampersów, bo takie mi naprzynosili i jestem b. zadowolona, zero przecieków!

Oooo no to lipa by była!!!!!!

Ja kończę używać 2 , mam jeszcze jedną pakę 2 , ale odstąpię znajomej, bo juz nie ma co zakładać lekko małe, więc zaczniemy 3 , ja uzywam tylko Pampersów, bo takie mi naprzynosili i jestem b. zadowolona, zero przecieków!

ja uzywalam hagisow- przeciakaly, happis byly ok ale najleosze sa pampersy i tez je uzywam. takie podostawalam i sama tez kupuje na promocjach- jest taniej.

u nas dwójki już były małe, bo zostawały Olkowi takie czerwone uciski z gumek...wytrzymałam do końca paki a teraz już idą trójki...

swoją drogą jak na razie kupiła tylko przed urodzeniem paczkę pieluch;) ciągle używam tych dostanych w formie prezentu;P

co do jakości..hmmm używam pampersów i u mnie ten problem, że Olek w nocy nie robi kupek, w zasadzie robi jedną mega kupę z rana i jest to taaaaaaka kupa, która dochodzi spokojnie do plecow i pampers nie daje rady...ale chyba żadne by nie dały;( taki urok Olka...
dziś np robił kilka razy dlatego było ok...

Dziewczyny KATAR... :(((( Boże jak mi żal mojego Maleństwa... Frida nic nie wyciąga, po wodzie morskiej z areozolu ryczy jak obdzierany ze skóry. Mały śpiący, a nie może spać... Czekam jak tylko otworzą rejestrację i idziemy do lekarza.
Któraś kiedyś pisała o maści pod nosek, co to było?
I czy jest coś innego (w domyśle lepszego) od fridy?
Szlag by to jasny...

vitella nose... ja codziennie stosuję wodę morska...nie ma rady, Olek nie płacze, ale jakby płakał to i tak trzeba...
spróbuj soli fizlologicznej zamiast wody w sprayu bo może to dzieciatkowi przeszkadza!!! Zakropl i czyśc fridą powinno ładnie schodzić...

reklama
koralowa ja tez uwazam ze huggisy z bawelna organiczna sa super... pampki przy nich po prostu wydaja sie badziewne!!!
hehe. ;) Zgadzam sie. :) No i pomysl, ze huggisy nasze polskie sa srednie w porownaniu z tymi samymi z UK... A te powoli mi sie koncza. :( No i w UK Huggiesy z bawelna tez sa tylko do 2, fuck... :/ A te Huggiesy dla mnie sa the best. Nawet Pampersy premium care nie sa az tak fajne jak Huggiesy.
Tak, to dokladnie te Huggiesy.
Ja uzywalam Rossmannowskich i one jak dla mnie to istna kopia Pampersow. Czyli srednie.
A u mnie wlasnie Pampersy przeciekaja, niezaleznie jakbym je zapiela... No i polskie huggiesy tez maja taka tendencje...

Do góry