Lilijanna-skaza białkowa to reakcja alergiczna na białko mleka krowiego... I dlatego gdy jemy produkty zawierające to białko dziecko mające tą nietolerancję różnie reaguje-ma wysypkę, łuszczącą się skórę, bóle brzuszka...
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Od czego ta skaza w ogóle się bierze? Nie mogę pojąć jak Edytka ma mieć skazę przy wtranżalaniu przez Ciamajdkę tylko mlecznych produktów?
Są różne teorie.jedna z nich mówi o tym,ze mozna "przebiałczyc " dziecko juz w lonie matki.Ja ostatnie miesiące nie piłam mleka,tak radził lekarz ze wzgledu na zagrożenie alergia(synek ma).Potem organizm długo sie oczyszcza i własnie w ten sposób reaguje.Nie wiem na ile w tym prawdy.
Dziewczyny Małego wysypało na boczkach, taka drobna kaszka na czerwonym tle, z daleka wygląda na czerwone plamy, z bliska widać kaszkę. Co za cholera???? Dodam, że Karol nie ma gorączki, jest spokojny i usmiechnięty, a ja nie grzeszyłam jedzeniowo...
Ostatnia edycja:
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Dziewczyny Małego wysypało na boczkach, taka drobna kaszka na czerwonym tle, z daleka wygląda na czerwone plamy, z bliska widać kaszkę. Co za cholera???? Dodam, że Karol nie ma gorączki, jest spokojny i usmiechnięty, a ja nie grzeszyłam jedzeniowo...
Na boczkach to moga byc potówki.
Jak kaszka to raczej potówki. Białe czubeczki?Dziewczyny Małego wysypało na boczkach, taka drobna kaszka na czerwonym tle, z daleka wygląda na czerwone plamy, z bliska widać kaszkę. Co za cholera???? Dodam, że Karol nie ma gorączki, jest spokojny i usmiechnięty, a ja nie grzeszyłam jedzeniowo...
Kasia2506 – i tak tego nie ogarniam
Rozalka – no niby jakiś w tym sens jest, szkoda maluchów
Cosya
Fanka BB :)
Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale czy w taką pogodę jak dziś (w Poznaniu zaledwie 9st. wieje i popaduje) też wychodzicie z maluchami na spacer? Ja czekam żeby chociaż nie padało, ale już usłyszałam od teściowej że powinnam wychodzić w każdą pogodę... No szlag by trafił, przecież na taką pogode psa bym nie wygoniła...
reklama