reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Mam pytanie Mamuski
Czy wiecie kiedy dziecku zmienia sie kolor oczu, tzn.do kiedy, do którego tygodnia-miesiaca zycia.???
Jestem ciekawa, bo M ma piwne ja niebieskie, mały ma w tej chwili niebieskie, czy moga mu sie jeszcze "przefarbowac" co o tym wiecie i sadzicie, jakie macie doswiadczenia???

reklama
Mam pytanie Mamuski
Czy wiecie kiedy dziecku zmienia sie kolor oczu, tzn.do kiedy, do którego tygodnia-miesiaca zycia.???
Jestem ciekawa, bo M ma piwne ja niebieskie, mały ma w tej chwili niebieskie, czy moga mu sie jeszcze "przefarbowac" co o tym wiecie i sadzicie, jakie macie doswiadczenia???

Moga sie zmienic do roku nawet.Kumpeli brat miał pól roku niebiesko-granatowe,a potem mu ściemniały.

tak sobie myślę, że wyślę dzisiaj męża po spiryt i będziemy przemywać (wódki szkoda, bo mamy tylko jakiegoś absoluta w domu :p ). On ewidentnie nie wysycha, a alkohol powinien ładnie wysuszyć. Dzisiaj po czyszczeniu nawet suszarką suszyłam mu tego kikuta.

u nas też jeszcze kikucik jest. Póki co daje mu jeszcze czas na opuszczenie pępuszka mojej małej :p poza tym czekam na wizytę położnej a jej ani widu ani słychu

u nas też jeszcze kikucik jest. Póki co daje mu jeszcze czas na opuszczenie pępuszka mojej małej :p poza tym czekam na wizytę położnej a jej ani widu ani słychu
niuunia a zgłaszałaś w przychodni urodzenie dziecka?
ja zadzwoniłam /zgłosiłam/ i ze względu ,że położna nie ma samochodu już 27/08 byłam w przychodni u niej z małą a na druga wizytę jesteśmy umówione na 02/09.

heheh.. Bombusiu ja też się niecierpliwię już, bo tak samo jak Ty chciałabym, aby maluszek miał brązowe oczka. U nas na razie oczka ciemne granatowe i trochę tylko brązu się przebija ;-)

jejku, położna to u nas już była 3 razy. Pierwszy raz od razu jak przyjechalismy do domu. Tydzień później na zdjęcie szwów. Kilka dni później była kilka domów dalej na patronażu i też zajrzała zobaczyć co z pępkiem. Jak pępuch odpadnie to mam zadzwonic i znowu przyjdzie.

reklama
ha ha! mąż przyszedł z pracy i pojechał po spiryt. Przemyłam dwa razy + suszenie suszarką. pół godzinki temu małżon przewijał małego a tu kikuta nie ma :D :D :D

u nas oczka na pewno zostaną niebieskie, z tym, że ja mam bardziej szaro-błękitne a mąż jasne.

Do góry