reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

u nas kolek brak :) ale maly juz od 2 tyg co 4-6 h dostaje 15 kropli Sab Simplex do mleczka. Na kolki dobrze tez dziala masaz brzuszka i cieple oklady. mozna kupic specjalne termoforki (male) dla niemowlakow lub jakies maskotki czy tez woreczki, ktore maja w sobie kuleczki. wklada sie to do mikrofali i podgrzewa minute i na brzuszek.

reklama
mamusie, a jak pępki waszych maluchów? U nas w środę mijają 3 tygodnie a kikut nadal się trzyma :/ z wierzchu ładnie obeschnięty, ale przy pępku wygląda na świeży. I na dodatek trochę sączy się z niego taki śluz zielonkawy, ale nie jest to ropne i nie ma nieprzyjemnego zapachu, nie widać krwi, ani zaczerwienienia. Pediatra widziała go w środę i mówiła, że wodą z mydłem ok 3 razy dziennie przemywać i suszyć. Octeniseptem robię raz dziennie po kąpaniu. Na początku kazali nam przy każdej zmianie pieluchy, ale zdaniem pediatry od tego właśnie zaczęło się paskudzić :/ Pępuch czyścimy bardzo dokładnie. Odchylam go na wszystkie strony i dokładnie wycieram najpierw mokrym patyczkiem, żeby zebrac zaschnięta wydzielinę a potem na sucho. Dalej bez efektów...Zaczyna mnie to niepokoić :/

U Nas odpadl po 5 dniach i ani razu nic nie stosowalam nic oprocz zwyklej wody a w zasadzi po kapieli poprostu osuszalam.Wydaje mi sie,ze jednak maja tutaj racje,ze nie nalezy tego ruszac i nic stosowac

U Nas odpadl po 5 dniach i ani razu nic nie stosowalam nic oprocz zwyklej wody a w zasadzi po kapieli poprostu osuszalam.Wydaje mi sie,ze jednak maja tutaj racje,ze nie nalezy tego ruszac i nic stosowac

U nas tak samo,nic nie stosowałam.I odpadł po tygodniu.Potem kilka dni mały strupek,teraz piekny pepuszek wciągnięty.

andzia u nas odpadł po 10 dniach. Ja smarowałam czystą wódką patyczkiem i właśnie zaraz odpadł, bo Oscenisept nie pomagał zbytnio.
Teraz ma juz czysty suchy pepuszek:) ale polozna mi mówiła, ze gdzie nie pójdzie to dzieciaczki mają po 3 tyg. kikuty i cieszyła sie, ze chociaz u nas odpadł:)

Andzia U Nas pępuszek odpadł 6 dnia życia Wiki, a stosowałam Octenisept ok 6 razy dziennie.

Magda.wu Ja kupiłam krem do buzi od pierwszego dnia z ziaji, ale go nie stosowałam jeszcze bo maleńka ma ładnie nawilżoną skórkę na buzi od oliwki :-)

reklama
Do góry